Powered By Blogger

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Λ.Μ.Ε. 
ΟΛΜΕ: Επιστολή ενόψει του γεν. συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ
Ο.Λ.Μ.Ε.                                                         
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
e-mail:olme@otenet.gr                                                Αθήνα, 30/11/2012

                                                                                    ΠΡΟΣ:
                                                                                    Την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ
Συνάδελφοι,
Ενόψει του Γ.Σ.  της ΑΔΕΔΥ που θα πραγματοποιηθεί στις 3/12/12, με αιχμή τα θέματα των απολύσεων, της διαθεσιμότητας, κ.λπ. αλλά και συνολικά της ανατροπής της πολιτικής των μνημονίων ζητάμε την ουσιαστική και καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων στο δημόσιο και προτείνουμε .
1.      Αντί των αποσπασματικών και χωρίς προετοιμασία στάσεων εργασίας, να οργανωθεί το επόμενο διάστημα (μέσα στο Δεκέμβρη) τουλάχιστον μία 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Είναι απαραίτητο επίσης η ΑΔΕΔΥ να καταστρώσει για το επόμενο διάστημα ένα οργανωμένο σχέδιο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων στο Δημόσιο.
2.      Να οργανωθεί με απόφαση της ΑΔΕΔΥ και τη στήριξη όλων των Ομοσπονδιών, Κέντρο Αγώνα στο κέντρο της Αθήνας π.χ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος, που θα αποτελεί κέντρο πληροφόρησης και συντονισμού των κινητοποιήσεων. 

ΕΦΑΠΑΞ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Εφάπαξ σε 40.229 συνταξιούχους του Δημοσίου 
ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΔΙΣ.
Εφάπαξ σε 40.229 συνταξιούχους του Δημοσίου
Πυρετός διεργασιών επικρατεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στα υπουργεία που εποπτεύουν τους φορείς που χρωστούν στους ιδιώτες συνολικά 9,3 δισ., ώστε να πέσουν τα πρώτα χρήματα της δόσης στην αγορά πριν από την Πρωτοχρονιά. Όλες οι πληρωμές θα περάσουν από εξονυχιστικούς ελέγχους από τα 12 υπουργεία και τους 467 φορείς, που θα είναι οι τελικοί υπεύθυνοι για τις πληρωμές. Αυτό που ανησυχεί το υπουργείο είναι ότι οι φορείς λόγω έλλειψης προσωπικού δεν θα μπορούν να «τρέξουν» γρήγορα τις διαδικασίες για να εξοφλήσουν τους ιδιώτες.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας παρουσίασε χθες ένα φιλόδοξο σχέδιο σταδιακής εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου που έχουν συσσωρευθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου και φτάνουν τα 9,3 δισ. ευρώ. Ωστόσο, απέφυγε να δεσμευτεί για το ποσό που θα αποπληρωθεί έως το τέλος αυτού του έτους, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα είναι ένα σημαντικό μέρος αυτών που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό, τα οποία ανέρχονται σε 3,5 δισ. ευρώ. Στόχος είναι οι πληρωμές να ξεκινήσουν εντός του Δεκεμβρίου και να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο στο τέλος του 2013.
Προτεραιότητα στην εξόφληση έχουν:
Εφάπαξ σε 40.229 συνταξιούχους του Δημοσίου
1 Τα εφάπαξ που δικαιούνται οι 40.229 συνταξιούχοι του Δημοσίου οι οποίοι, ενώ έχουν υποβάλει αίτηση ακόμη και από το 2009, περιμένουν στην «ουρά» του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για να εισπράξουν τα ποσά που συνολικά ανέρχονται σε 1,384 δισ. Τα δικαιολογητικά τους είναι ελεγμένα και το ΤΠΔΥ αν είχε τα χρήματα θα μπορούσε ακόμα και αύριο να αρχίσει τις πληρωμές. Όπως εξήγησε ο υπουργός, με την εκταμίευση της δόσης θα ξεκινήσει η καταβολή μέρους των οφειλών για εφάπαξ. Θα έλθει σε συνεννόηση με τον συναρμόδιο υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, με στόχο να καταβάλλεται σε πρώτη φάση το 50% της οφειλής, ώστε να καλυφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός συνταξιούχων.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι πληρωμές θα ξεκινήσουν από όσους έχουν υποβάλει αίτημα από το 2009 και θα καλύψουν προοδευτικά και τις επόμενες χρονιές. Για τον προγραμματισμό των πληρωμών ο κ. Σταϊκούρας είπε πως το οικονομικό επιτελείο θα κινηθεί «τάχιστα για τις πληρωμές των εφάπαξ». Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΛΚ που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα εκκρεμούν για πληρωμή 40.229 αιτήσεις, από τις οποίες 17 από το 2009. Οι 5.981 αιτήσεις από το 2010, οι 20.168 από πέρυσι και 14.063 υποβλήθηκαν εντός του τρέχοντος έτους.
Εφάπαξ σε 40.229 συνταξιούχους του Δημοσίου
Οι συνολικές οφειλές του προς τους συνταξιούχους του Δημοσίου από τα... ξεχασμένα εφάπαξ από το 1,13 δισ. στο τέλος του 2011 έφθασαν στο 1,38 δισ. τον φετινό Σεπτέμβριο εμφανίζοντας αύξηση κατά 245 εκατ. ή 21%. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσά των οφειλών έχουν υπολογιστεί από το ΓΛΚ λαμβάνοντας υπόψη τις περικοπές που τέθηκαν σε ισχύ το 2011 με το νόμο 3986. Αντίθετα, δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι πρόσφατες μειώσεις των εφάπαξ κατά 22,6% για τον ΤΠΔΥ, 42,29% για τον Τομέα Πρόνοιας υπαλλήλων ΝΠΔΔ, 36,94% για τον Τομέα Ορθόδοξου Εφημεριακού Κλήρου, 52,21% για τον Τομέα Προσωπικού Ταμείου Νομικών και 6,19% για τον Τομέα Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων που θεσμοθετήθηκαν πρόσφατα με το νόμο 4093/2012. Εκτιμάται πως μετά τις μειώσεις αυτές το συνολικό ποσό που οφείλει το Δημόσιο θα περιοριστεί κοντά στο 1,1 δισ. ευρώ.
2 Οι εξαγωγείς στους οποίους θα καταβληθούν επιστροφές ΦΠΑ 108,7 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για πιστοποιημένες και ελεγμένες επιστροφές ΦΠΑ, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εξαγωγέων οι συνολικές επιστροφές ΦΠΑ που εκκρεμούν στις ΔΟΥ υπερβαίνουν τα 2 δισ. «Εύκολες» θεωρούνται και οι υπόλοιπες επιστροφές φόρων ύψους 629,3 εκατ.
Εφάπαξ σε 40.229 συνταξιούχους του Δημοσίου
3 Οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις, οι οφειλές των οποίων θεωρείται ότι μπορούν να ελεγχθούν σχετικά γρήγορα από τους φορείς. Για τις φαρμακευτικές όμως, οι συνολικές οφειλές που υπερβαίνουν επίσης τα 2 δισ. ευρώ θα καταβληθούν με έκπτωση 3,5%.
Οι συνολικές οφειλές
Το Δημόσιο έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2012 χρωστούσε 9,310 δισ. ευρώ, τα οποία πλέον μπαίνουν σε πρόγραμμα εξόφλησης κατά προτεραιότητα ανάλογα με τον χρόνο δημιουργίας τους. Οι εξοφλήσεις θα ξεκινήσουν από οφειλές που δημιουργήθηκαν τον Ιανουάριο του 2011. Από τα 9,310 δισ., το μεγαλύτερο ποσό 4,492 δισ. ευρώ χρωστούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Ακολουθούν τα νοσοκομεία με 1,790 δισ., οι ΟΤΑ με 971 εκατ., τα υπουργεία με 934 εκατ., ενώ 385 εκατ. χρωστούν τα λοιπά νομικά πρόσωπα. Στο παραπάνω ποσό προστίθενται και επιστροφές φόρων σε εκκρεμότητα ύψους 738 εκατ. ευρώ. Οι φορείς, οι οποίοι υπάγονται σε δώδεκα διαφορετικά υπουργεία και οι οποίοι έχουν δημιουργήσει αυτές τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται σε 467. Τώρα θα δεσμευθούν με Μνημόνια απέναντι στο ΓΛΚ για την τήρηση διαφανών διαδικασιών που δεν θα αφήνουν το παραμικρό περιθώριο παράκαμψης της σειράς προτεραιότητας από δικαιούχους επιστροφών.
Εφάπαξ σε 40.229 συνταξιούχους του Δημοσίου
Η διαδικασία
Χθες ο κ. Σταϊκούρας υπέγραψε με 12 υπουργούς Μνημόνια Κατανόησης με στόχο τον εξονυχιστικό έλεγχο κάθε δαπάνης, ενώ, από την πλευρά τους, οι φορείς που χρωστούν σε ιδιώτες, θα πρέπει να εκπληρώσουν σειρά δεσμεύσεων, όπως:
  • Η τήρηση του μητρώου δεσμεύσεων.
  • Η δέσμευση πιστώσεων πριν από την ανάληψη της υποχρέωσης.
  • Η ενημέρωση για την ωρίμαση των υποχρεώσεων.
  • Ορισμός προϊσταμένου οικονομικών υπηρεσιών.
  • Η άμεση μετατροπή των υστερήσεων σε έσοδα των φορέων σε αντίστοιχες μειώσεις στις δαπάνες τους.
  • Η δέσμευση για μη συσσώρευση νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Όλοι οι φορείς που οφείλουν σε ιδιώτες θα πρέπει να οριστικοποιήσουν το σύνολο των οφειλών που έχουν συσσωρεύσει έως και τις 30/9/2012 και να αποστείλουν τις καταστάσεις κατά χρονολογική σειρά στο αρμόδιο υπουργείο το οποίο, αφού αξιολογήσει τα αιτήματα, θα διαμορφώσει αναλυτική πρόταση χρηματοδότησής τους και θα την αποστείλει το ΓΛΚ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που υφίστανται φορολογικές ή ασφαλιστικές υποχρεώσεις θα παρακρατούνται τα αντίστοιχα ποσά και θα αποδίδεται το καθαρό ποσό στους δικαιούχους. Τα ποσά που θα αποδεσμεύονται από το υπουργείο Οικονομικών θα κατατίθενται σε ειδικό λογαριασμό-κωδικό που έχει δημιουργηθεί στην ΤτΕ. Ο λογαριασμός θα χρησιμοποιείται, προκειμένου, εάν προκύψει υπόλοιπο, να επιστρέψει στον κρατικό προϋπολογισμό.
Της Μαρίας Βουργάνα
ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ''ΜΑΞΙΜΟΥ'' ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ
"Πόρτα" στο φορολογικό και από τα τρία κόμματα - Τι ζήτησαν Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ - Στουρνάρας: "Ελάτε με κοστολογημένα ισοδύναμα"

- Το φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί το αργότερο ως τις 11 Δεκεμβρίου στη Βουλή
- Ακόμα και ο στενός συνεργάτης του Σαμαρά διαφωνεί με την κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά
- Απάλειψη της πρόβλεψης για αύξηση της προκαταβολής φόρου για τις Ο.Ε. και ΕΠΕ
- Και οι τρεις εκπρόσωποι τάχθηκαν κατά της φοροαπαλλαγής από τόκους στεγαστικών δανείων
- Νέα συνάντηση Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των κομμάτων την ερχόμενη εβδομάδα

Ο σάλος που έχει προκληθεί σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο και την επιβάρυνση των οικογενειών με παιδιά, αποτελεί το μεγαλύτερο πονοκέφαλο αυτή τη στιγμή για το Μέγαρο Μαξίμου!
Κι αυτό γιατί στη συνάντηση που είχε ο Γιάννης Στουρνάρας με τους εκπροσώπους των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, δεν διαφώνησαν μόνο αυτοί, αλλά ακόμα και ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού διαφωνεί με το συγκεκριμένο μέτρο και μάλιστα ζήτησε από το οικονομικό επιτελείο να βρεθεί ένας τρόπος έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν οι οικογένειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις εκπρόσωποι των κομμάτων φάνηκαν πως δεν υπάρχει σημείο σύγκλισης με το οικονομικό επιτελείο και όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες τα τρία κόμματα πρότειναν τη βελτίωση της κλίμακας φόρου, τη μη κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά είτε να αυξηθεί ηκΑ έκπτωση φόρου των 1.950 ευρώ για όσους έχουν παιδιά.
Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των δύο κυβερνητικών εταίρων πρότειναν είτε να αυξηθεί η έκπτωση των 1.950 ευρώ κατά 5% για όσους έχουν ένα παιδί, 10% για όσους έχουν δύο παιδιά και 15% για όσους έχουν τρία παιδιά και άνω. Ωστόσο, έδωσαν και εναλλακτική να δοθεί επιστροφή 200 ευρώ επιπλέον για κάθε παιδί.
Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ ζητά επιπλέον αλλαγές στο φορολογικό, όπως να δοθούν ασφαλιστικά και φορολογικά κίνητρα οι νέοι ηλικίας έως 30 ετών που ήταν άνεργοι και αποφάσισαν να ανοίξουν μία νέα επιχείρηση.
Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος του κόμματος φέρεται να ζήτησε αλλαγές και περαιτέρω ελαφρύνσεις στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, ενώ φαίνεται πως απομακρύνεται το σενάριο της αύξησης της προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων στο 80%.
Όπως έδειξαν οι προθέσεις και των τριών εκπροσώπων των κομμάτων, δεν συμφωνούν να καταργηθεί η έκπτωση για τους τόκους των στεγαστικών δανείων.
Μετά τη πρώτη διερευνητική συνάντηση, φάνηκε πως δεν υπάρχουν πολλά σημεία σύγκλισης για το φορολογικό νομοσχέδιο και έτσι έχει προγραμματιστεί και νέα συνάντηση για την ερχόμενη εβδομάδα, με τον κ. Στουρνάρα να ζητά οι όποιες προτάσεις έρχονται ως εναλλακτικές να είναι κοστολογημένες.
ΥΠΟΠΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ...
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ...καταργεί τη θητεία στον ελληνικό στρατό! 
Εκτός τόπου και χρόνου η Κομισιόν και η απόδειξη προκύπτει αβίαστα από τις προτάσεις της για τη μείωση των αμυντικών δαπανών. Μεταξύ άλλων οι Ευρωπαιοι προτείνουν την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας στον ελληνικό στρατό ως μέτρο μείωσης των αμυντικών δαπανών!!! Δεν λένε όμως κουβέντα για το πως η Ελλάδα θα έχει Ένοπλες Δυνάμεις!
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε έκθεση της Κομισιόν μία ημέρα μετά από το Eurogroup με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2012 δεν γίνεται καμία πρόβλεψη για μειώσεις τόσες ώστε να μην “επηρεάζεται η αμυντική ικανότητα της χώρας”. Αντιθέτως προβλέπονται μειώσεις μέχρι το 2016 που κυμαίνονται από 41 έως 62% σε “΄λειτουργικές δαπάνες” και προσθέτει ότι:
“…περαιτέρω εφορθολογισμός των δαπανών μπορεί να γίνει μέσω αύξησης της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών και κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας”!
Το απίστευτο της πρότασης που δείχνει ότι οι Eυρωπαίοι είναι εκτός τόπου και χρόνου είναι ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το πως θα καλύψει τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της η Ελλάδα!!! Θα προσλάβει ΕΠΟΠ; Εδώ υπήρχε πρόβλημα για προσλήψεις ακόμη και 5000 ΕΠΟΠ. Θα επιτραπεί από τους τροϊκανούς οι πρόσληψη δεκάδων χιλιάδων; Φυσικά όχι.
Όσο κι αν κάποιος δεν θέλει να καχύποπτος, είναι βέβαιο ότι η τρόϊκα δεν ενδιαφέρεται καν για την αμυντική θωράκιση της χώρας. Και ακόμη χειρότερα; Ισως και να την επιδιώκει.
Τα πράγματα πλέον σοβαρεύουν επικίνδυνα. 
''ΒΟΜΒΑ'' ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
Καταργήστε την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, λέει η Κομισιόν
Είναι ίσως το μοναδικό από τα προβλεπόμενα στη δανειακή σύμβαση και στα μνημόνια με το οποίο θα συμφωνήσουν τα κόμματα της αριστεράς. Για να μειωθούν κι άλλο οι δαπάνες για την άμυνα, αναφέρεται στο προσχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καταργήστε την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία!  
 Στο κεφάλαιο «περικοπή και αναθεώρηση των δαπανών για την άμυνα», οι αξιωματούχοι της Κομισιόν γράφουν: «Οι μειώσεις στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς την περίοδο 2013-2014 ανέρχονται σε περίπου 340 εκατ.ευρώ και έρχονται να προστεθούν στις παλαιότερες μειώσεις στρατιωτικών προμηθειών. Άλλα μέτρα συμπεριλαμβάνουν μείωση σε επιχειρησιακές δαπάνες μέσω κλεισίματος στρατοπέδων και μείωση του αριθμού των εισαχθέντων σε στρατιωτικές σχολές.
Τη διετία 2013-2014, αναμένεται να εξοικονομηθούν συνολικά περίπου 400 εκατ.ευρώ, ποσό που ανέρχεται στο 0,2% του ΑΕΠ της Ελλάδας».
Στη συνέχεια αναφέρεται ότι οι γεωστρατηγικές ιδιαιτερότητες της Ελλάδας οδήγησαν σε πολύ μεγάλες δαπάνες για την άμυνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι δαπάνες για την άμυνα το 1994 ήταν 5,4% του ΑΕΠ, 4% το 2000, ενώ το 2009 ανέρχονταν στο 3,9% του ελληνικού ΑΕΠ.
Όπως αναφέρει η έκθεση της Κομισιόν, «ως ένα μέρος της εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, έγιναν σημαντικές μειώσεις στις στρατιωτικές δαπάνες (χωρίς να επηρεάζεται η αμυντική ικανότητα-σύμφωνα πάντα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή).
Το 2010 οι δαπάνες για την άμυνα έφταναν το 2,2% του ΑΕΠ και το 2012 η Ελλάδα ήταν τρίτη ανάμεσα στους 27 εταίρους της ΕΕ σε όρους συνολικών αμυντικών δαπανών.
Παρά το γεγονός ότι -σύμφωνα με την Κομισιόν- οι στρατιωτικές επιχειρησιακές δαπάνες και οι μισθοί με τις συντάξεις για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων αναμένεται να μειωθούν κατά 62% και 41% (οι δαπάνες για μισθούς και συντάξεις), «αυτό
δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω εκλογίκευση των αμυντικών δαπανών».
Για να καταλήξουν στο συμπέρασμα - πρόταση ότι προκειμένου να μειωθούν περαιτέρω οι αμυντικές δαπάνες: «Απαιτείται ωστόσο η αύξηση της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών και η κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας»! 
Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Η θητεία θα παραμείνει υποχρεωτική
«Η στρατιωτική θητεία είναι και θα παραμείνει υποχρεωτική», τόνιζε στενός συνεργάτης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου. «Η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε συζήτησε ούτε πρόκειται να αλλάξει το σημερινό καθεστώς», συμπλήρωνε ο ίδιος αξιωματούχος.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε.
ΟΛΜΕ: Δραματική η εικόνα των ελληνικών σχολείων
Τι καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, τρεις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία
 Μια δραματική εικόνα που παρατηρείτε σήμερα στα ελληνικά σχολεία περιγράφουν οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, καθώς όπως καταγγέλλουν τρεις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, τα σχολεία είναι χωρίς εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα οι μαθητές να χάνουν χιλιάδες διδακτικές ώρες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, αυτή τη στιγμή υπολογίζουμε πως υπάρχουν πάνω από 2000 κενά στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όταν από μια πρώτη έρευνα σε 25 ΔΔΕ, υπάρχουν 934 καταγεγραμμένα κενά εκπαιδευτικών (στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας από ΕΛΜΕ και αιρετούς).
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ : «Αυτή τη στιγμή υπολογίζουμε πως υπάρχουν πάνω από 2000 κενά στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όταν από μια πρώτη έρευνα σε 25 ΔΔΕ, υπάρχουν 934 καταγεγραμμένα κενά εκπαιδευτικών (στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας από ΕΛΜΕ και αιρετούς).
Καταγγέλλουμε την πολιτική του Υπ. Παιδείας και την τακτική των Προϊσταμένων ΔΔΕ να δίνουν εντολές συγχωνεύσεων τμημάτων στο τέλος του Νοέμβρη προκειμένου να «εξοικονομηθούν» εκπαιδευτικοί για να διατεθούν σε κενά που υπάρχουν.
Αυτό σημαίνει πως αν συγχωνευτούν τμήματα την περίοδο αυτή οι μαθητές θα απαιτηθεί να αλλάξουν καθηγητές, συμμαθητές, αίθουσα και να δημιουργήσουν από την αρχή την παιδαγωγική – εκπαιδευτική τους ομάδα με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την εκπαιδευτική διαδικασία».
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει προγραμματίσει για  την Τετάρτη  5 Δεκέμβρη στις 12.30 το μεσημέρι, διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας στην οποία καλεί εκπαιδευτικούς και γονείς να συμμετάσχουν.
Για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις διαμαρτυρίες η ΟΛΜΕ κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας 11 π.μ. – 2 μ.μ. και 2 μ.μ. – 5 μ.μ.
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Η Παλαιστίνη αναγνωρίστηκε ως κράτος-παρατηρητής από τον ΟΗΕ
Ιστορική στιγμή για την Παλαιστίνη, που αναβαθμίστηκε σε "κράτος μη μέλος" από τον ΟΗΕ. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι βγήκαν να γιορτάσουν στους δρόμους. Ως "ληξιαρχική πράξη γέννησης" χαρακτήρισε την απόφαση ο Μαχμούντ Αμπάς
Με πλειοψηφία δύο τρίτων ο ΟΗΕ, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις του Ισραήλ, αναβάθμισε την Παλαιστίνη σε κράτος με ιδιότητα του παρατηρητή (non-member observer state).
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πολιτική απόφαση, καθώς δικαιώνεται το αίτημα της Παλαιστίνης να γίνει από "οντότητα", "κράτος μη μέλος" του ΟΗΕ, κάτι που ισχύει και για το Βατικανό.
Υπέρ του αιτήματος της Παλαιστίνης ψήφισαν 138 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Κίνα, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα.
Εννέα ψήφισαν κατά, μεταξύ των οποίων φυσικά το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς και 41 χώρες απείχαν.
Η συζήτηση άρχισε την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, ημερομηνία που δεν επιλέχθηκε τυχαία καθώς είναι  η επέτειος της απόφασης του 1947 για το διαμελισμό της Παλαιστίνης και τη δημιουργία δύο κρατών.
Η απόφαση έγινε γνωστή λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος), ωστόσο από νωρίς χιλιάδες Παλαιστίνιοι είχαν βγει να πανηγυρίσουν στους δρόμους της Δυτικής Όχθης.
Αμπάς: "Ληξιαρχική πράξη γέννησης του Παλαιστινιακού κράτους"
Πριν την ψηφοφορία, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να υπογράψει τη "ληξιαρχική πράξη γέννησης" ενός παλαιστινιακού Κράτους με την παραχώρηση σε αυτό του καθεστώτος του κράτους-παρατηρητή στα Ηνωμένα Έθνη.
"Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καλείται σήμερα να εκδώσει μια ληξιαρχική πράξη γέννησης του Κράτους της Παλαιστίνης", δήλωσε προς τις 193 χώρες-μέλη πριν από την ψηφοφορία.
Τόνισε επίσης ότι η ψηφοφορία αποτελεί "την τελευταία ευκαιρία για να διασωθεί η λύση των δύο κρατών" (το Ισραήλ και ένα παλαιστινιακό κράτος) και υποσχέθηκε να "προσπαθήσει να αναβιώσει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις".
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν την Πέμπτη τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς, να συνεχίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες, λίγη ώρα μετά την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ όπου εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία το καθεστώς "κράτους παρατηρητή" για τους Παλαιστίνιους που θεωρείται ως έμμεση αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους.
Αποδοκίμασε την απόφαση η Χίλαρι Κλίντον
Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον επέκρινε την Πέμπτη, την θετική ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, μέσω της οποίας δόθηκε καθεστώς «κράτους παρατηρητή» στην Παλαιστίνη, που μεταφράζεται ως έμμεση αναγνώριση από τον ΟΗΕ του παλαιστινιακού κράτους.
Η Χίλαρι Κλίντον ανέφερε ότι πρόκειται για μια "ατυχή και αντιπαραγωγική κίνηση", που θέτει περισσότερα εμπόδια στην πορεία προς την ειρήνη.
"Έχουμε ήδη κάνει σαφές, ότι μόνο μέσω των απευθείας διαπραγματεύσεων, μεταξύ των δύο πλευρών, των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών, μπορεί να επιτευχθεί η ειρήνη που και οι δύο αξίζουν", είπε η Κλίντον σε ομιλία της στην Ουάσιγκτον σε φόρουμ για την εξωτερική πολιτική.
Χαμάς: Μια νίκη στο δρόμο προς την απελευθέρωση
Η Χαμάς που κατέχει την εξουσία στη Λώρίδα της Γάζα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την "νίκη" της Παλαιστίνης, στα Ηνωμένα Έθνη.
"Αυτή είναι μια ακόμη νίκη στο δρόμο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και είμαστε ευχαριστημένοι. Η Χαμάς θεωρεί ότι είναι μια ενιαία επιτυχία που προκαλεί χαρά στο λαός μας", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Αχμέντ Γιουσούφ ένας εκ των ηγετικών στελεχών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι ηγέτες της Χαμάς, που δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ, αρχικά ήταν αντίθετοι προς την κίνηση του Μαχμούτ Αμπάς να επιδιώξει την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για να αποκτήσει η Παλαιστίνη μια έμμεση "κρατική υπόσταση".
Παρότι αργότερα προσέφεραν την υποστήριξή τους, δεν παρέκκλιναν από την αντίθεσή τους στη λύση των δύο κρατών. "Δεν πιστεύουμε στην λύση των δύο κρατών", είπε αρχικά ο επικεφαλής της Χαμάς, Χαλέντ Μεσάαλ.
"Υποστηρίζουμε κάθε πολιτικό επίτευγμα για να αποκτήσει ο λαός μας ένα κράτος" δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια επισημαίνοντας ότι η θέση της Χαμάς δεν θα αλλάξει, και στάθηκε "στη βάση της μη-αναγνώρισης του κατακτητή".
Επίθεση Νετανιάχου στον Αμπάς
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, άσκησε σκληρή κριτική στον Μαχμούντ Αμπάς, χαρακτηρίζοντας ως "εχθρική και δηλητηριώδη", γεμάτη από "ψεύτικη προπαγάνδα" την ομιλία του παλαιστίνιου προέδρου στα Ηνωμένα Έθνη.
"Αυτά δεν είναι λόγια ενός ανθρώπου που θέλει την ειρήνη", είπε ο Νετανιάχου μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, αμέσως μετά από την ομιλία του Μαχμούτ Αμπάς, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Η ομιλία του Παλαιστίνιου προέδρου και η απάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού έγιναν πριν από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ, όπου εμμέσως αναγνωρίστηκε το παλαιστινιακό κράτος, παρά την απουσία μιας συμφωνίας ειρήνης με το Ισραήλ.
ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
Εγκρίθηκε το ελληνικό πακέτο από την γερμανική βουλή
ΜΕ 473 ΨΗΦΟΥΣ ΥΠΕΡ  
Εγκρίθηκε από την γερμανική βουλή το ελληνικό πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν συνολικά 584 βουλευτές, εκ των οποίων οι 473 ψήφισαν υπέρ, οι 100 κατά, ενώ 11 βουλευτές απείχαν. Νωρίτερα ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, Βόφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε για μια διάλυση της ευρωζώνης σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας και απένειμε τα εύσημα στην Ελλάδα, που όπως τόνισε έχει πετύχει «τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στην ιστορία της ΕΕ».




Το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ και τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι σοσιαλδημοκράτες (SPD) και οι πράσινοι στήριξαν το νέο πακέτο στη Βουλή, σε μια ψηφοφορία-τεστ για την κυβέρνηση.
Ωστόσο η Μέρκελ δεν πέτυχε την λεγόμενη «πλειοψηφία της καγκελαρίου» αφού από τις 311 ψήφους του κυβερνητικού συνασπισμού, συγκέντρωσε τις 297.
Νωρίτερα, κατά την συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε μία προσπάθεια να πείσει τους βουλευτές να εγκρίνουν το ελληνικό πακέτο-που έχει ως στόχο την μείωση του Δημοσίου χρέους στο 124% του ΑΕΠ έως το 2020- είπε ότι πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα οδηγούσε σε διάλυση της ευρωζώνης.
Τα σενάρια για κούρεμα του ελληνικού χρέους προς τους επίσημους δανειστές υπονομεύουν τις προσπάθειες της Ελλάδας για εξυγίανση των δημοσιονομικών της και κάθε άλλο παρά επιλύουν τα προβλήματα, προειδοποίησε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών.
Αν και συνήθως «δηλητηριώδης» στα σχόλια του για την Ελλάδα, απένειμε τα εύσημα στην χώρα μας, λέγοντας ότι έχει πετύχει «την μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στην ιστορία της ΕΕ», σημειώνοντας ότι αρχίζουν να διαφαίνονται «οι πρώτες επιτυχίες». Διευκρίνισε ωστόσο ότι θα χρειαστεί πολύς καιρός για να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα.

«Δεν μπορεί μέσα σε δύο χρόνια να καλυφθεί το χαμένο έδαφος από παραλήψεις δεκαετιών», υπογράμμισε, αναφέροντας παράλληλα ότι δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί ακόμα ο όγκος του προγράμματος επαναγοράς του ελληνικού χρέους.
«Οι Έλληνες έχουν καταφέρει πολλά και δεν μπορούν μέσα σε δύο χρόνια να αναπληρώσουν όλα όσα παρέλειψαν τις προηγούμενες δεκαετίες. Η εναλλακτική λύση θα ήταν μία διαδικασία που θα οδηγούσε σε κατάρρευση της ευρωζώνης», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Επίσης, ο Σόιμπλς συνέκρινε την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας με την αντίστοιχη στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
Κατά την δική του ομιλία, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ είχε επιβεβαιώσει την πρόθεση του κόμματός του να ψηφίσει θετικά την νέα συμφωνία για την Ελλάδα, καθώς όπως επεσήμανε είναι ένα ζήτημα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.
«Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τους Έλληνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην γερμανική κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σχετικά με την κρίση, ενώ εισέπραξε το χειροκρότημα των βουλευτών του κόμματός του όταν ισχυρίστηκε ότι η διαχείριση της Μέρκελ θα έπρεπε να ήταν περισσότερο ξεκάθαρη για τα προβλήματα της Ελλάδας νωρίτερα αυτό το χρόνο.
Ο Σταϊνμάιερ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την κρίση για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους, προσθέτοντας ότι είναι σαφές πως οι Έλληνες θα κοστίσουν πολλά χρήματα, συμπεριλαμβανομένων «των δικών μας», όπως είπε.
Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι τα μέτρα για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα θα καταλήξουν να κοστίσουν περισσότερα χρήματα, δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ελεύθερων Δημοκρατών, Ράινερ Μπρούντερλε.
Ο κ. Μπρούντερλε, μιλώντας στο κοινοβούλιο απέρριψε ωστόσο τις κατηγορίες από πολιτικούς της αντιπολίτευσης ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός προσπαθεί να καλύψει το γεγονός ότι μια απομείωση των δανείων του επίσημου τομέα στην Ελλάδα θα αποδειχθεί αναπόφευκτη.
Μια απομείωση είναι σήμερα αδύνατη στη Γερμανία και ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες για νομικούς λόγους, δήλωσε ο κ. Μπρούντερλε, προσθέτοντας ωστόσο ότι «κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα γίνει σε κάποιο μελλοντικό σημείο».
Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι τα μέτρα για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα θα καταλήξουν να κοστίσουν περισσότερα χρήματα, δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ελεύθερων Δημοκρατών, Ράινερ Μπρούντερλε.
Ο ΓΑΠ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ...
«Δεν είναι λάθος η παραχώρηση της Εθν. Κυριαρχίας»! 
«Καθώς κάνουμε τα επόμενα βήματα για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, πρέπει να δώσουμε «ιδιοκτησία» γι' αυτή τη διαδικασία στους λαούς. Πολιτικές που επιβάλλονται στους πολίτες χωρίς την ενεργή συγκατάθεσή του είναι καταδικασμένες να αποτύχουν», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του σε εκδήλωση του Berggruen Institute, στο Βερολίνο, σημεία από την οποία δημοσιεύονται σε άρθρο στην Huffington Post, με τον τίτλο «Η πολιτική του φόβου». 
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Παπανδρέου υπερασπίστηκε την απόφαση που είχε λάβει για δημοψήφισμα, αναφέροντας: «Η Ευρώπη μπορεί να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά πρώτα πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών μας. Αυτός είναι ο λόγος που ζήτησα δημοψήφισμα στην Ελλάδα, προκειμένου ο κόσμος να μπορούσε να επιχειρηματολογήσει και να αποφασίσει για το μέλλον του», τόνισε. Επιπλέον, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν υπάρχει τίποτε λάθος στο να παραχωρούν ευρωπαϊκές χώρες κυριαρχία προς όφελος της δημιουργίας μιας ισχυρότερης Ευρώπης. (Άλλωστε, ήδη το έχουν κάνει)», για να προσθέσει πως πρέπει αναθεωρηθεί το πώς οι εκπρόσωποί μας στην Ένωση εκλέγονται και πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ε.Ε. θα μπορούσε να εκλέγεται από την Ευρωβουλή ή απευθείας από τους πολίτες, ότι θα μπορούσαν να διεξάγονται δημοψηφίσματα πανευρωπαϊκής εμβέλειας, καθώς επίσης και να υπάρχουν μορφές αμεσότερης συμμετοχής του πολίτης και να αξιοποιηθούν τα μέσα κοινωνική δικτύωσης.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου, του οποίου το όνομα θα λάβει στην ιστορία την θέση που του ανήκει, ζητάει την …«ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών», των ίδιων πολιτών που εκπαραθύρωσε με την πολιτική τους, περίπου 3.500 (αυτόχειρες) από αυτούς, υπεραμύνεται του δημοψηφίσματος, αν και μας ανακοίνωσε την «λυπητερή» από το Καστελόριζο, δίχως να μας ρωτήσει και το απίστευτο όλων ….δικαιώνει την παραχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας, για να γίνει μελλοντικά η ΕΕ κράτος και εμείς απλά ένα χωριό της!
Και ρωτάμε κ. Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου. Πριν σας εκλέξουν οι Έλληνες πολίτες, γιατί δεν τους είπατε, ότι θα παραχωρήσετε την ζωή τους και των παιδιών τους και των εγγονών τους στη τύχη του ΔΝΤ, του Σόιμπλε και της Μέρκελ και γιατί δεν τους είπατε, ότι η Εθνική Κυριαρχία …είναι μία έννοια αδιάφορη προς εσάς, αρκεί να γίνουμε μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης κατά το πρότυπο των λατρεμένων σας ΗΠΑ;
«Δεν είναι λάθος η παραχώρηση της Εθν. Κυριαρχίας»!

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/257946/den-einai-lathos-i-parahorisi-tis-ethn-kyriarhias#ixzz2DjJKMFN8
«Δεν είναι λάθος η παραχώρηση της Εθν. Κυριαρχίας»!

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟ ΔΙΑΛΕΞΗ Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ
Οι Αρχαίοι Μακεδόνες μιλούσαν τη Δωρική διάλεκτο
Η ''ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ'' ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ
Στη αυγή μιας νέας εποχής (τρία χρόνια Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ)
Κλείνουν σήμερα τρία χρόνια από τις 29 Νοεμβρίου 2009, τότε που σε πείσμα σύσσωμης της πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής, συμφερόντων, πρεσβειών και παραγόντων, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την έκπληξη και εκλεγόταν απευθείας από τον λαό πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Από τότε σημειώθηκαν κοσμογονικές αλλαγές. Ένας ολόκληρος παλιός κόσμος κατέρρευσε και ένας νέος γεννιέται. Το κοιλοπόνεμα της ιστορίας είναι όπως πάντα επίπονο . Η κρίση αλλάζει ή διαλύει τα πάντα στην κοινωνία, την πολιτική και την οικονομία. Οι ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάζονται.
Η  Μεταπολίτευση του 1974 που εγκαινίασε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και εφάρμοσε ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέρρευσε με τα Μνημόνια και την απροκάλυπτη παρέμβαση των ξένων δανειστών στα εσωτερικά της Ελλάδας. Το ΔΝΤ ήρθε για να καταστρέψει το εγχώριο πολιτικό σύστημα.
Σε πλήρη αντίθεση με την προηγούμενη Μεταπολίτευση, κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ με την σύμπραξη της Αριστεράς κατάφεραν να τιθασεύσουν και να ελέγξουν το λαϊκό κίνημα που είχε διαμορφωθεί στην αντίσταση κατά της χούντας, σήμερα ο καθοριστικότερος παράγων των εξελίξεων είναι ο λαός.
Η κύρια αντίθεση στην σημερινή ελληνική κοινωνία δεν είναι πλέον ανάμεσα στην δεξιά και την αριστερά. Η κύρια αντίθεση είναι ανάμεσα στην συντριπτική πλειοψηφία του λαού και την μικρή ελίτ του πλούτου και της διαπλοκής που κυβερνούσε τον τόπο και προσπαθεί τώρα να μείνει γαντζωμένη στην εξουσία.
Απέναντι σ΄ αυτή την ελίτ ορθώνει το ανάστημά της η «άλλη Ελλάδα». Η Ελλάδα του μόχθου, η Ελλάδα των απλών καθημερινών ανθρώπων που είδαν τα όνειρά τους να συντρίβονται, η Ελλάδα που αντιστέκεται. Αυτή η Ελλάδα θα απαγγείλει την ετυμηγορία της Ιστορίας.
Τα  μάτια όλων είναι πλέον στραμμένα στον Σαμαρά.
Γράψαμε κι άλλη φορά  ότι ο ρόλος που επέλεξε για τον εαυτό του δεν ήταν αυτός του «επίδοξου ηγέτη των συγκυριών» αλλά ενός «σύγχρονου ηγέτη της μορφοποίησης» μιας κοινωνίας σε παρακμή. Μέσα από επώδυνες πολιτικές επιλογές, με βαθιά επίγνωση του κοινού καλού, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η επανεκκίνηση εκείνων των μηχανισμών που θα αναγεννήσουν την ελληνική κοινωνία.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Eurogroup και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η Κεντροδεξιά αποκτά και πάλι το προνόμιο να οδηγήσει την χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών μόνο ως όχημα πίεσης και εκβιασμού του Σαμαρά μπορεί να λειτουργήσει. Οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή μόνο ως παρά φύσιν εξαμβλώματα του νέου πολιτικού τοκετού μπορεί να εκληφθούν.
Το χρέος της παράταξης στην οποία ηγείται ο Α. Σαμαράς είναι να εκφράσει την λαϊκή οργή, να την μετατρέψει σε δύναμη αναδημιουργίας της Πατρίδας. Πρώτιστο μέλημα της πρέπει να είναι η προστασία των πολλών και αδύναμων. Αυτή η παράταξη θα υπερασπιστεί τον Λαό και την Πατρίδα, δεν θα παίξει με τους Θεσμούς και θα επιβάλλει τελικά μια συντεταγμένη διέξοδο από την  κρίση. Είναι η παράταξη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία το 1974, που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ το 1979, που εκσυγχρόνισε κι εκβιομηχάνισε την Ελλάδα, η μόνη παράταξη που στέκεται σήμερα όρθια μπροστά την λαίλαπα των δραχμολάγνων.
Η ΝΔ τελείωσε μαζί με την Μεταπολίτευση του 74. Μόνο ως όχημα για την ίδρυση ενός νέου λαϊκού κεντροδεξιού κόμματος μπορεί να χρησιμεύσει πλέον, το οποίο θα εγκαθιδρύσει και θα ηγηθεί της Νέας Μεταπολίτευσης. Ένα κόμμα αρχών νέου τύπου. Ένα βαθιά ιδεολογικό, ριζοσπαστικό, ανανεωτικό κοινωνικό και πατριωτικό κόμμα που θα ηγείται ευρύτερων πολιτικών συσπειρώσεων και κινητοποιήσεων.
Η επόμενη ήμερα είναι ήδη εδώ” διακήρυξε ήδη ο Α. Σαμαράς. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η φυγή προς τα εμπρός. Το άλμα πέρα από την φθορά.
Η «Νέα Μεταπολίτευση» θα είναι η πραγματοποίηση πολύ συγκεκριμένων προϋποθέσεων για ένα νέο ελληνικό κράτος, όπως: αξιοκρατία, ισονομία, δικαιοσύνη, λειτουργικότητα, δημιουργικότητα,παραγωγή, ανάπτυξη, πλεονασματική οικονομία.
Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε αναγκαία:
1. Την μεταρρύθμιση της κρατικής μηχανής με χρησιμοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας.
2. Την διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας με πάταξη της γραφειοκρατίας, του φαβοριτισμού και των κλειστών κυκλωμάτων.
3. Την αναμόρφωση του τραπεζικού συστήματος
4. Την ενίσχυση των οικονομικών πυλώνων στους οποίους έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα, χωρίς επιδοτήσεις αλλά με φορολογικά, επενδυτικά και αναπτυξιακά κίνητρα όπως παντού στον αναπτυγμένο κόσμο.
5. Την απλοποίηση της φορολογίας και την κατάργηση του ΚΒΣ
6. Οι αποκρατικοποιήσεις είναι απαραίτητες και η εκμετάλλευση κρατικής περιουσίας εκ των ουκ άνευ αλλά πρέπει να γίνουν στοχευμένα, έξυπνα και με κριτήριο το τελικό όφελος του κράτους και όχι των επενδυτών και των «επενδυτών».
7. Παιδεία και Υγεία πρέπει να αλλάξουν εκ βάθρων.
8.  Εξασφάλιση και εμπέδωση κλίματος ασφαλείας στις πόλεις και την ύπαιθρο με αναθεώρηση εκ βάθρων της πολιτικής απέναντι στο οξύ πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.
Όμως, όπως γράφουμε και αλλού το βασικό διακύβευμα αλλά και το στοίχημα του Σαμαρά είναι οι άνθρωποι. Όλοι αυτοί που έχει τοποθετήσει ο Πρωθυπουργός σε θέσεις μάχης για να πολεμήσουν και όλοι εκείνοι που σκέφτεται να χρησιμοποιήσει.
Αυτά τα στελέχη καλούνται να διαχειριστούν κρίσεις και  να αποδείξουν ότι η οικονομία μπορεί να κινηθεί σε πλαίσια που θα προσγειώσουν επενδύσεις και θα απογειώσουν έργα. Να εγγυηθούν δηλαδή, στην πράξη, την αναστροφή του κύκλου της ύφεσης σε κύκλο βιώσιμης ανάπτυξης.
Αν εξαιρέσει κανείς τον ίδιο τον Σαμαρά, τον Γιάννη Στουρνάρα και ορισμένες ακόμα φωτισμένες εξαιρέσεις στον τομέα “ανθρώπινο δυναμικό” η κυβέρνηση ούτε την βάση δεν περνάει; Με αυτούς θα έρθει η ανάκαμψη και η αναγέννηση; Με αυτά τα περιδεή ανθρωπάκια που τρέμουν ακόμα το πολιτικό κόστος;
Γι αυτό πρέπει να αλλάξουν εκ βάθρων, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Μόνο ένας πανεθνικός συναγερμός στελεχών μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Μόνο η αποστράτευση του παλαιού πολιτικού προσωπικού και η αντικατάστασή του με νέο, μπορεί να εγγυηθεί τον θάνατο του παλιού και την γένεση του νέου.
 Antinews
Υ. Γ. Ασχέτως των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας και στο επίπεδο του σκληρά δοκιμαζόμενου λαού μοιάζει με χύτρα ταχύτητας. Μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού δεν βρίσκονται απλώς στα όριά τους, μα τα έχουν σαφέστατα ξεπεράσει.
Δυο είναι οι τρόποι ανάσχεσης μιας κοινωνικής έκρηξης:
1.  Πραγματική αποκατάσταση του αισθήματος δικαιοσύνης
 2.  Καταπολέμηση της ανεργίας και της αναδουλειάς, να βρεθούν δουλειές για τον κοσμάκη που υποφέρει
ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Οριστικό τέλος στο αφορολόγητο των παιδιών - Έρχεται ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα
ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Άμεσα, μέσα στην εβδομάδα θα δοθεί προς διαβούλευση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο κι έπειτα θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, όπως έγινε γνωστό από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Την ίδια ώρα, ξεκαθαρίστηκε ότι δεν πρόκειται να ανακληθεί η ρύθμιση αφορά την κατάργηση του πρόσθετου αφορολόγητου για τα παιδιά. Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης προανήγγειλε νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.
Στο νέο φορολογικό πλαίσιο περιλαμβάνονται μεγάλες ανατροπές -από την 1η Ιανουαρίου- για το σύνολο των φορολογουμένων (μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρήσεις, κ.λπ.), καθώς αυτό αποτελεί μια από τις «προαπαιτούμενες δράσεις» για την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την κατάργηση του ειδικού αφορολόγητου για τα προστατευόμενα τέκνα, συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, φερόμενοι ως εμπνευστές του συγκεκριμένου σχεδίου, σημείωσαν ότι στις κρίσιμες περιστάσεις που διέρχεται η χώρα και δεδομένης της έλλειψης πόρων για το κράτος, οφείλεται να υπάρξει ειδική μέριμνα και στήριξη για τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, άσχετα από το εάν έχουν ένα, δύο ή περισσότερα παιδιά.
Βάσει των όσων ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τα ειδικά επιδόματα που θα θεσπιστούν σε αντικατάσταση του υπό κατάργηση αφορολογήτου για τα τέκνα, θα μεταφράζεται σε ένα «σημαντικό ποσό» για να καλύψουν τις ανάγκες τους όσοι αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα και είναι στο τελευταίο σκαλοπάτι της εισοδηματικής κλίμακας.

Προ των πυλών ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα
Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, προανήγγειλε νέα ρύθμιση για τη διευκόλυνση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το 10μηνο του έτους έχουν συσσωρευτεί επιπλέον 11δισ. ευρώ χρεών προς το Δημόσιο, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα 54δισ. ευρώ.
Το γεγονός αυτός επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Mega τόνισε ότι οι πληρωμές ότι θα γίνουν σε δύο φάσεις. Η μίαα θα είναι τον Δεκέμβριο και η άλλη θα είναι τον Φεβρουάριο. 
Μάλιστα τα 7,1δισ. ευρώ από τα νέα χρέη δημιουργήθηκαν από τον Αύγουστο και από τότε που άρχισε από το ΥΠΟΙΚ η αποστολή των πολυεκκαθαριστικών.
Ουσιαστικά πρόκειται για βελτίωση της υπάρχουσας ρύθμισης και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής σε 30 μηνιαίες δόσεις από 10-15, ανάλογα με την περίπτωση που ισχύει σήμερα. Η ελάχιστη δόση φαίνεται πάντως να παραμένει στα 300 ευρώ.
ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Η Βουλή απέρριψε την εξεταστική για το μνημόνιο
Με 167 «όχι», 119 «ναι» και 14 απόντες
Μπορεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο τη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στη σύναψη των μνημονίων να απορρίφθηκε με 167 «ΟΧΙ» έναντι «119» ΝΑΙ, όμως η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αποφασισμένη να επιμείνει στην ανάγκη διερεύνησης των συνθηκών κάτω από τις οποίες η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αξιωματική αντιπολίτευση θα επανέλθει άμεσα ζητώντας εξεταστική ή προανακριτική με νέα πρόταση η οποία θα στηρίζεται στην δικογραφία που έφτασε πρόσφατα στην Βουλή και περιλαμβάνει τις καταγγελίες του πρωην εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη.  Κάτι άλλωστε που επιβεβαίωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημήτρης Παπαδημούλης που ανέφερε πως «αν σήμερα καταψηφιστεί η  πρότασή μας τότε εμείς θα ζητήσουμε την δικογραφία Ρουμελιώτη και επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε με πρόταση για εξεταστική ή για προανακριτική για το Μνημόνιο». Να σημειωθεί ότι σε μια τέτοια περίπτωση το αίτημα θα περιοριστεί χρονικά στην περίοδο υπογραφής του 1ου Μνημονίου.
Πρέπει δε να σημειωθεί ότι όπως αποκάλυψε στην Βουλή η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου η δικογραφία Ρουμελιώτη περιλαμβάνει επιπλέον συνταρακτικά στοιχεία.
Ειδικότερα, η κυρία Κωνσταντοπούλου, η οποία διαπιστεύτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μελετήσει την δικογραφία, κατέγραψε λέξη – λέξη τα δύο συγκλονιστικά έγγραφα που δημιουργούν αμείλικτα ερωτήματα για τους χειρισμούς των κ.κ. Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πιστή αντιγραφή της βουλευτού το πρώτο έγγραφο, διαβαθμισμένο ως «απόρρητο» αποστέλλεται στις 29.3.2010 (σ.σ. ριν την υπογραφή του 1ου Μνημονίου) από τον κ. Ρουμελιώτη προς τον κ. Προβόπουλο και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει όμως επίσης να είναι και ρεαλιστική. Ακόμη και με επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα της τάξης του 2 με 2,5% του ΑΕΠ, κάθε χρόνο, και για διάστημα 5 ετών, το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα ανέβει περίπου στο 150% του ΑΕΠ μέχρι το 2013, πριν σταθεροποιηθεί και ξεκινήσει αργά να μειώνεται. Μια πολύ γρηγορότερη προσαρμογή – σαν αυτή που υπονοείται από τον στόχο του 3% του ΑΕΠ στο έλλειμμα του 2012, που θέτει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, θα είναι πολύ ριψοκίνδυνη…». Σε άλλο σημείο αναγράφει: «Η Ελλάδα είναι μια σχετικά κλειστή οικονομία και η δημοσιονομική αντίφαση που απαιτείται από αυτό το δημοσιονομικό δρόμο, θα προκαλέσει ισχυρή αντίφαση ανάμεσα στην εσωτερική ζήτηση και τη βαθειά, όπως αναμένεται ύφεση, που θα πλήξει έντονα τον κοινωνικό ιστό. Δεν είναι πιθανό ότι αυτό θα μπορέσει τεχνικά να εφαρμοστεί, ακθώς περικοπές για να διαρκέσουν, απαιτούν μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στο πρόγραμμα κοινωνικών παροχών, που θα χρειαστούν χρόνο για να εφαρμοστούν και να έχουν αποτελέσματα…».
Το 2ο έγγραφο με ημερομηνία 1.4.2010 και διαβάθμιση «εξαιρετικά επείγον» αποστέλλεται από την πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον προς την γενική γραμματεία Διεύθυνσης, Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτυξιακής Συνεργασίας ενώ κοινοποιείται μεταξύ άλλων στο διπλωματικό γραφείο του τότε Πρωθυπουργού, τον υπουργό Οικονομικών και στο γραφείο του κ. Ζανιά.
Ως θέμα έχει: «Συνάντηση με αρμόδιο διευθυντή Υπουργείου Οικονομικών ΗΠΑ επι θέματος ελληνικής Οικονομίας»
Ενώ το κείμενο χωρίζεται σε δυο παραγράφους που αναφέρουν:
-           Το ΔΝΤ ουδέποτε θα υποχρέωνε μια κυβέρνηση να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε 1 μέσα σε ένα έτος (στόχος τον οποίο χαρακτήρισε υπερβολικά φιλόδοξο και μάλλον ανέφικτο καθώς δεν υφίσταται αντίστοιχο προηγούμενο σε ιστορία παγκόσμιας οικονομίας)
-          Οι προσπάθειες αντιμετώπισης μιας οικονομικής κρίσης, προκειμένου να καταστούν αποτελεσματικές θα πρέπει να έχουν βάθος χρόνου, αποφευγομενης  κατά το δυνατόν, υπερβολικής έξαρσης κοινωνικών εντάσεων που υπονομεύουν το όλο εγχείρημα ή πάντως καθυστερούν την υλοποίησή του. 
ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ
Ληξιπρόθεσμα: Εξαγωγείς, εφάπαξ συνταξιούχων και φαρμακοποιοί θα πληρωθούν πρώτοι
- Πρώτα θα αποπληρωθούν τα χρέη που δημιουργήθηκαν έως 31/12/2011
- 40.229 δημόσιοι υπάλληλοι περιμένουν το εφάπαξ 
- Οι οφειλές προς τις φαρμακευτικές εταιρίες αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ
- Οι επιστροφές φόρων τα 738 εκατ. ευρώ
- ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Στην δημοσιότητα δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών το ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου και την αναλυτική λίστα των χρεών αυτών κατά υπουργείο και φορέα της γενικής κυβέρνησης.
Πρώτοι θα πληρωθούν όταν εκταμιευθεί η δόση, οι εξαγωγείς, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι φαρμακοποιοί.
Συνολικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες ανέρχονται σε 9,3 δισ. ευρώ εκ των οποίων 738 εκατ. είναι επιστροφές ΦΠΑ και περίπου 1,5 δισ. ευρώ τα εφάπαξ ποσά των δημοσίων υπαλλήλων.
Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει καταβληθεί ένα σημαντικό ποσό από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Με βάση το σχέδιο αποπληρωμής των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, που παρουσίασε ο κ. Σταϊκούρας, η εξόφληση των υποχρεώσεων θα γίνει σταδιακά, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2013.
Προτεραιότητα θα δοθεί στην εξόφληση των χρεών που δημιουργήθηκαν μέχρι τις 31/12/ 2011.
Περισσότερο ώριμες είναι, η πληρωμή του εφάπαξ για 40.229 δημοσίους υπαλλήλους που έχουν συνταξιοδοτηθεί και που ανέρχεται σε 1,384 δισ. ευρώ, οι οφειλές προς τις φαρμακευτικές εταιρίες που αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ, καθώς και επιστροφές φόρων συνολικού ύψους 738 εκατ. ευρώ.
Μόλις αποπληρωθούν τα χρέη του 2011, το Δημόσιο θα αρχίσει να εξοφλεί τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2012.
Όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, «η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τη σημασία που έχει για την οικονομία η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων, η οποία πρέπει να γίνει γρήγορα, απλά και με διαφάνεια».
Διαβεβαίωσε ότι με τη χορήγηση της δόσης του Δεκεμβρίου, η ελληνική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να αποπληρώσει σημαντικό μέρος των ληξιπρόθεσμων αυτών οφειλών.
ΝΕΟ ''ΚΑΝΟΝΙ'' ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Η αλυσίδα καταστημάτων Fokas έκανε αίτημα στο πτωχευτικό άρθρο 99
 
- Οι μισοί εργαζόμενοι στο κατάστημα στην οδό Ερμού έχουν προχωρήσει ήδη σε κατάσχεση εργασίας
- Ο όμιλος ξεκίνησε το 1936 με το πρώτο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη
- Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν πως έχουν να πληρωθούν από τον Αύγουστο
- Τι δηλώνει η δικηγόρος των εργαζομένων
Μετά τα εκκωφαντικά "κανόνια" μεγάλων επιχειρήσεων και τις συλλήψεις πασίγνωστων επιχειρηματιών, έρχεται άλλη μία δυσάρεστη είδηση που αποδεικνεύει πως η οικονομία σε καμία περίπτωση δεν προοδεύει και για την ανάκαμψη απαιτούνται πολλές ακόμα θυσίες και φυσικά χρόνος.
Ο λόγος για την πασίγνωστη αλυσίδα καταστημάτων με ρούχα και υποδύματα "Fokas" , η οποία υπέβαλλε αίτημα να υπαχθεί στο πτωχευτικό άρθρο 99, κάτι που σημαίνει ότι δεκάδες καταστήματα κλείνουν και οι εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο.
Μετά την είδηση, στα καταστήματα της εταιρείας επικρατεί αναβρασμός, με τους εργαζόμενους να έχουν να πληρωθούν από τον Αύγουστο και όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν δεν ξέρουν πότε και εάν θα ξαναπληρωθούν.
Μάλιστα, οι μισοί από τους 40 εργαζομένους στο κατάστημα στην οδό Ερμού έχουν ήδη προχωρήσει σε κατάσταση εργασίας και όπως αναφέρει η κα Φουντέα, δικηγόρος των εργαζομένων "μερικοί έχουν να πληρωθούν και από τον Ιούλιο του 2012 και πληρώνονται κάποια έναντι. Αυτά τα έναντι είναι 50 και 100 ευρώ ανάλογα με τον εργαζόμενο".
Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς η εταιρεία Fokas αδυνατεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις κύρίως λόγω της μεγάλης μείωσης των πωλήσεων και του υψηλού δανεισμού.
Mάλιστα, η κα Φουντέα δηλώνει πως η εταιρεία επικαλείται αδυναμία πληρωμής, αλλά αυτό που έχουμε ανακαλύψει εμείς είναι ότι υπάρχουν οφειλές προς τις τράπεζες ύψους 80 εκατομμυρίων".
Η εταιρεία Φωκάς έχει ιστορία πάνω από 7 δεκαετίες. Ο όμιλος ξεκίνησε το 1936 με πρώτο κατάστημα στη συμβολή της Ερμού και της Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Το 1974 άνοιξε το δεύτερο πολυκατάστημα στην Τσιμισκή και το 1999 επεκτάθηκε στην Αθήνα με το κατάστημα της Ερμού.
Η επέκταση της εταιρείας συνεχίστηκε την δεκαετία του 2000, με καταστήματα στην Αθήνα, το Ηράκλειο, την Κέρκυρα και τη Λάρισα.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΕΡΙΣΑ
«Κεραυνούς» εξαπολύει και η Ρωσία στον Μπερίσα για τις δηλώσεις του 
Να μαζευτεί καλεί την Αλβανία ο Ρώσος Αντιπρόεδρος και αρμόδιος για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας της Ρωσίας Ν.Ρογκόζιν, ύστερα από τον σάλο που προκάλεσαν οι αλυτρωτικές δηλώσεις Μπερίσα στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα σε Σερβία, Ελλάδα και Σκόπια. 
Πριν από λίγο, από την Σερβία, όπου βρίσκεται ο Ρώσος Αντιπρόεδρος Ν.Ρογκόζιν για την συμφωνία από κοινού κατασκευής αρμάτων μάχης με την Σερβία εξαπέλυσε «κεραυνούς» στα Τίρανα: «Η Ρωσία δεν δέχεται την ανεξαρτησία του Κοσσόβου και απορρίπτει οποιαδήποτε σκέψη ενοποίησης με την Αλβανία, στηρίζοντας την θέση της Σερβίας» είπε μέσα σε θύελλα επιδοκιμασιών από τους Σέρβους που παρακολουθούσαν τις δηλώσεις του.
«Υποστηρίζουμε την προστασία του διεθνούς δικαίου και αυτό βρίσκεται με την Σερβία. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε την θέση μας, η οποία είναι ευθεία αποδοκιμασία της ανακήρυξης ενός ακόμα αλβανικού κράτους στο Κόσσοβο, όπως αυτό που μονομερώς ανακηρύχθηκε το 2008».
Για την Ρωσία τέτοιες δηλώσεις και ενέργειες, όπως η παρέλαση στα Τίρανα «στρατιωτών» του Κοσσόβου, και δηλώσεις περί δήθεν «Μεγάλης Αλβανίας», «από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο και από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα» αποτελούν πρόκληση και απειλή για το σύνολο των ορθόδοξων λαών της Βαλκανικής.
«Κεραυνούς» εξαπολύει και η Ρωσία στον Μπερίσα για τις δηλώσεις του

Read more: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/257313/keraynoys-exapolyei-kai-i-rosia-ston-mperisa-gia-tis-diloseis-toy#ixzz2DdOtXCp7