Powered By Blogger

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ
Παρουσία εκπ/κών όλων των κλάδων κατά την έναρξη του σχολικού έτους 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Όσοι εκπαιδευτικοί B/θμιας εκπαίδευσης όλων των κλάδων έχουν υποβάλει αίτηση απόσπασης α) ως κατά προτεραιότητα (σύζυγοι ενστόλων, δικαστικών, μελών ΔΕΠ και αιρετοί ΟΤΑ), β) ως ειδική κατηγορία (ασθένειες που εμπίπτουν στο αρθ.13 του ΠΔ50/96 και πολύτεκνοι), γ) με συνεξέταση, ή αίτηση μετάταξης έως 19 Ιουλίου 2013 σύμφωνα με τις διατάξεις του ν1824 ή έχουν μεταταχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν4057 και του ν4172 οφείλουν να παρουσιαστούν στην οργανική τους θέση ή στη θέση που θα αποσπαστούν αντί της 2-9-2013 στις 5-9-2013.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

 ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ
ΟΝΝΕΔ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Μπαίνω σε δ(ρ)αση-Εθελοντική δασοπροστασία 
ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ...
Οι Σαουδαραβικές υπηρεσίες πίσω από την χρήση χημικών στη Συρία;

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, άρχισαν τα αποκαλυπτήρια για όσα συμβαίνουν στην Συρία, όπου αλωνίζουν η Ταξιαρχία Τζαμπχάτ αλ Νούσρα και άλλοι σουνίτες τζιχαντιστές, σφαγιάζοντας χριστιανούς και αλεβίτες. Οι μαζικές δολοφονίες αμάχων κι αιχμαλώτων όμως δεν προσδίδουν στρατιωτική υπεροχή. Οι Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις στο πεδίο της μάχης κυριολεκτικά πάτησαν στο σβέρκο το συνοθύλευμα φανατικών σουνιτών κατσαπλιάδων, που εδώ και δυόμισι χρόνια αιματοκυλά την Συρία με συναυτουργό την ισλαμοφασιστική Τουρκία και πακτωλούς βοήθειας από το Ριάντ και τα Εμιράτα.
Με τους αντάρτες του FSA στα όρια της κατάρρευσης και της τελικής ήττας, ήρθε ως από μηχανής Θεός η μαζική δολοφονία αμάχων στην συνοικία Γκούτα της Δαμασκού με χρήση χημικών όπλων.
Ενώ λοιπόν οι αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας έσπευδαν στην Ανατολική Μεσόγειο και μαρσάριζαν μηχανές με το δάχτυλο στην σκανδάλη, άρχισαν να έρχονται βροχή τα μαντάτα.
Η Dale Gavlak είναι ανταποκρίτρια του Associated Press και του  Mint Press News, με βάση το Αμμάν. Από την έρευνα που έκανε μαζί με τον Ιορδανό συνάδελφο της Yahya Ababneh, για το τι πραγματικά συνέβη στην Γκούτα, προέκυψαν τα εξής:
Ο αρχηγός των Σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών, ο πρίγκιπας Μπαντάρ μπιν Σουλτάν μέσω ενός επίσης Σαουδάραβα «εθελοντή», γνωστού ως Abu Ayesha, που διοικεί τάγμα ανταρτών στη Συρία, προμήθευσε τα χημικά όπλα. Τα όπλα αυτά προορίζονταν για την Τζαμπχάτ αλ Νούσρα αλλά για την μεταφορά κι αποθήκευση τους σε τούνελ χρησιμοποιήθηκαν αντάρτες από άλλες μονάδες, χωρίς να τους έχουν ενημερώσει τι είδους όπλα είναι και πως γίνεται ο χειρισμός τους.
Σε έκρηξη που έγινε σε ένα από τα τούνελ όπου φυλάσσονταν τα νευροτοξικά όπλα, σκοτώθηκαν μεταξύ άλλων δώδεκα αντάρτες.  Οι δημοσιογράφοι μίλησαν, μεταξύ άλλων, με τον Abu Ablel – Moneim, πατέρα ενός εκ των δώδεκα ανταρτών αλλά και με πολλούς αντάρτες, ανάμεσα τους μια γυναίκα, η οποία μάλιστα εξέφρασε το …παράπονο της για τον πρίγκιπα Μπαντάρ, λέγοντας πως «όταν μας δίνει τέτοια όπλα, πρέπει να τα δίνει σε αυτούς που ξέρουν να τα χειρίζονται». Οι αντάρτες είπαν πως κάποιοι συμμαχητές τους από περιέργεια και άγνοια προκάλεσαν έκρηξη των χημικών όπλων που τους προμήθευσαν οι Σαουδάραβικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα την εκατόμβη αμάχων που ακολούθησε.
Αξιοσημείωτο είναι πως πάνω από δώδεκα αντάρτες που μίλησαν στους δυο δημοσιογράφους, είπαν πως λαμβάνουν μισθό από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας!
Επομένως τα χημικά όπλα που πυροδοτήθηκαν είτε σκοπίμως, είτε από ανεκπαίδευτους αντάρτες, δεν βρίσκονταν στην δικαιοδοσία του Συριακού Στρατού. Ήταν στα χέρια των ισλαμοφασιστών φονιάδων και εισήχθησαν στη Συρία από τις Σαουραβικές μυστικές υπηρεσίες, των οποίων ο επικεφαλής, ο περιβόητος Πρίγκιπας Μπαντάρ, είναι το κεντρικό πρόσωπο στην οργανωμένη προσπάθεια ανατροπής του Άσσαντ.
Φέρεται μάλιστα να προσέφερε στον Πούτιν ένα δέλεαρ αλλά και να του απηύθυνε και μια απειλή για να εγκαταλείψει η Μόσχα την στήριξη στον Σύριο Πρόεδρο. Από τη  μια του προσέφερε φθηνό πετρέλαιο κι από την άλλη απείλησε την ασφάλεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Σότσι, παραδεχόμενος ευθέως πως το Ριάντ ελέγχει τους Τσετσένους τρομοκράτες!
Είναι λοιπόν ολοφάνερο πως αν κάπου θα πρέπει να πέσουν δυτικές βόμβες, είναι στην Μητέρα του Κακού, την Σαουδική Αραβία και στα κεφάλια όλων όσων υποστηρίζουν τους σαλαφιστές χασάπηδες τρομοκράτες, που σφαγιάζουν τους Αλεβίτες και την αρχαιότερη χριστιανική κοινότητα του κόσμου. Αυτοί είναι οι πραγματικοί εχθροί της ανθρωπότητας, του Χριστιανισμού αλλά και κάθε δίκαιου ανθρώπου, σε όποιο δόγμα κι αν πιστεύει. Περίοπτη δε θέση σε αυτή την αδίστακτη συμμορία φανατικών ισλαμοφασιστών, εχθρών του ανθρωπισμού και κάθε έννοιας δημοκρατίας, έχει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι νεοοθωμανοί συνεργοί του, βασικοί υποστηρικτές της διαβόητης Ταξιαρχίας Αλ Νούσρα, η οποία ήταν ο αποδέκτης των σαουδαραβικών χημικών όπλων.
Αναδίπλωση της Δύσης
Σχετικά με το ζήτημα της χρήσης των χημικών όπλων και της ραγδαίας μεταστροφής του φιλοπόλεμου κλίματος χαρακτηριστικά και όσα περαιτέρω γράφει ο διεθνής Τύπος:
α) το Associated Press γράφει ότι «”The intelligence linking Syrian President Bashar Assad or his inner circle to an alleged chemical weapons attack that killed at least 100 people is no “slam dunk,” with questions remaining about who actually controls some of Syria’s chemical weapons stores and doubts about whether Assad himself ordered the strike, U.S. intelligence officials say».
β) Οι New York Times γράφουν “no smoking gun that links Assad to attacks…”
γ) Ο Telegraph (UK) γράφει ” David Cameron backed down and agreed to delay a military attack on Syria following a growing revolt over the UK’s rushed response to the crisis on Wednesday night”.
δ) Το Reuters αναφέρει σήμερα “French President Francois Hollande said on Thursday that Syria needed a political solution, but that could only happen if the international community could halt killings like last week’s chemical attack and better support the opposition.”
Όλα αυτά δείχνουν μια αναδίπλωση της Δύσης. Πολύ περισσότερο τώρα που υπάρχουν πλέον αποδείξεις από την πλευρά μάλιστα των ανταρτών, πως όχι μόνον η Συριακή Κυβέρνηση δεν έχει καμιά σχέση με το έγκλημα αλλά αντίθετα η Σαουδική Αραβία συλλαμβάνεται αυτή με το όπλο που καπνίζει η κάνη του στα χέρια της.
Η αυτοκτονική πολιτική των ΗΠΑ, από την εποχή της Βοσνίας και του μακελέματος της  χριστιανικής Σερβίας, έχει την βρώμικη αλλά αληθινή εξήγηση της: τον πακτωλό εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων που έχουν πληρώσει και πληρώνουν κυρίως οι Σαουδάραβες στο «σύστημα Κλίντον». Ο ρόλος του Ιδρύματος Κλίντον, της Χίλαρυ, του Ποντέστα και μια ολόκληρης κάστας στο State Department, αργά ή γρήγορα θα βρεθεί κάτω από τον έλεγχο της αμερικανικής δικαιοσύνης. Να το πω με απλά λόγια, οι Σαουδάραβες ηγεμόνες αυτού του μεσαιωνικού σκοταδιστικού βασιλείου του ισλαμοφασισμού, εξαγόρασαν την στροφή της αμερικανικής πολιτικής κι έβαλαν την ηγεσία της Δύσης να πυροβολάει τα πόδια της και να ενισχύει την ίδια την τρομοκρατία!
Στις ΗΠΑ ακόμη κι ο πόλεμος του Βιετνάμ στα χειρότερα του είχε μια στήριξη της κοινής γνώμης, που ποτέ δεν έπεσε κάτω από 40%. Μια πιθανή επίθεση στη Συρία σήμερα, σύμφωνα με τις μετρήσεις, υποστηρίζεται από μόλις 9% ενώ εναντίον είναι το 60% των Αμερικανών.
Μετά το τσαλάκωμα του Κάμερον στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπου Άγγλος Πρωθυπουργός είχε να πάθει τέτοια νίλα από το 1782 και την υπαναχώρηση Ολάντ, μπορεί να αναδιπλωθούν και οι ΗΠΑ και η Δύση να αποφύγει άλλη μια αυτοκαταστροφική περιπέτεια, που θα ενδυναμώσει γι’ άλλη μια φορά τους ισλαμοφασίστες τρομοκράτες εχθρούς της.
Γι’ αυτό, όταν ισχυρές δυνάμεις μέσα στις ΗΠΑ, την Αγγλία και την Γαλλία, κλονίζονται, αμφιβάλλουν κι αντιμάχονται, είναι ανόητη κι επικίνδυνη μια δική μας προπέτεια για κάτι μάλιστα, που βλάπτει τα συμφέροντα μας, τον Χριστιανισμό, την ειρήνη κι ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.
Εδώ, γι’ άλλη μια φορά, ο αμετροεπής και πολυλογάς Ευάγγελος Βενιζέλος τα ‘κανε ρόϊδο…
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΔΕ στις Περιφερειακές Διευθύνσεις ΠΕ και ΔΕ και στις Διευθύνσεις ΔΕ - Όλα τα ονόματα
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. στις Περιφερειακές Δ/νσεις Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης και στις Δ/νσεις Β΄/θμιας Εκπ/σης για το σχολικό έτος 2013-2014

ΘΕΜΑ: «Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. στις Περιφερειακές Δ/νσεις Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης και στις Δ/νσεις  Β΄/θμιας Εκπ/σης για το σχολικό έτος    2013-2014». 
Έχοντας υπόψη:
1.       Τις διατάξεις του άρθρου 16 περ. Γ΄ παρ. 6 του Ν. 1566/85 (ΦΕΚ 167Α), σε συνδυασμό με τις  διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 6 του Ν. 2740/1999 (ΦΕΚ 186 τ. Α’) και του άρθρου 14 παρ. 29ι του Ν. 2817/2000 (ΦΕΚ 78 τ.Α).
2.       Τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ.2 του Ν. 2986/2002.
3.      Τις διατάξεις του άρθρου 31 του Ν.3848/2010.
4.       Την με αριθμό 90595/ΣΤ5/5-7-2013 (ΦΕΚ 1667 τ.Β’/5-7-2013)  Απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα «Καθορισμός αρμοδιοτήτων στους Υφυπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Γκιουλέκα και Συμεών Κεδίκογλου».
5.       Τη γνώμη των ΑΠΥΣΔΕ.
6.       Τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών.                
                                             Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε 
Α. Αποσπούμε στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από αίτησή τους και χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο, τους παρακάτω  εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για  το σχολικό έτος 2013-2014, όπως αυτοί εμφανίζονται στους παρακάτω πίνακες:   
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΔΩ
Επισυνάψεις: 
130830_1_apofasi_apospasewn_bthmias_se_periferiakes_dnseis_kai_dnseis_2013-14.doc

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ σε περιφερειακές διευθύνσεις, διευθύνσεις εκπαίδευσης, ΙΕΠ, ΓΑΚ, ΚΥ, ΣΔΕ, ΙΤΥΕ, ΓΓΔΒΜ, ΕΒΕ.
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Κεντρική υπηρεσία και περιφερειακές υπηρεσίες) - Ολα τα ονόματα
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΔΕ στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) - Ολα τα ονόματα
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) - Ολα τα ονόματα

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ι.Τ.Υ.Ε. «Διόφαντος»

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης - Ολα τα ονόματα Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ σε Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ΠΕ και ΔΕ - Ολα τα ονόματα
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΔΕ στις Περιφερειακές Διευθύνσεις ΠΕ και ΔΕ και στις Διευθύνσεις ΔΕ - Ολα τα ονόματα

Ανανεώσεις - Νέες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην Κ.Υ. του Υπ.Παιδείας- ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και στις Δημόσιες Βιβλιοθήκες - Ολα τα ονόματα
Ανανεώσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας - ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΥΣΔΕ
Να ανακοινωθούν τώρα οι αποσπάσεις των καθηγητών
  Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εκδηλώνοντας την ανάλγητη και απαξιωτική για τους εκπαιδευτικούς στάση της κρατάει σε αβεβαιότητα και ομηρεία χιλιάδες συναδέλφους που έχουν υποβάλει αιτήσεις απόσπασης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και σε φορείς.
Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, τρεις μόλις μέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους, δεν έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ για τη συζήτηση και έγκριση των αιτημάτων απόσπασης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ. Σήμερα ή αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν ορισμένες από τις αποσπάσεις σε φορείς. Έγκαιρα, εδώ και τρεις μήνες περίπου, απαιτήσαμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προγραμματίσει όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές. Δυστυχώς εις ώτα μη ακουόντων!
Στις 22/8/2013 στη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θέσαμε και οι αιρετοί του ΚΥΣΔΕ και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ το θέμα των αποσπάσεων με ιδιαίτερη ένταση και επιμονή. Δυστυχώς, οι μνημονιακές συμφωνίες για υποχρεωτικές μετατάξεις και διαθεσιμότητες έχουν απόλυτη προτεραιότητα έναντι της λειτουργίας των σχολείων και της υποχρέωσης του Υπουργείου να αποφασίσει έγκαιρα για το που θα αναλάβουν υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί στις 2/9/13.
Τελικά, οι σημερινές εκτιμήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων είναι ότι οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ θα ανακοινωθούν το νωρίτερο στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.
Πέραν της αναλγησίας της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας έχει δημιουργηθεί πρόβλημα και με την έλλειψη των αναγκαίων υπαλλήλων για να διεκπεραιώσουν την επεξεργασία των αιτήσεων. Σε αυτές τις συνθήκες επιβάλλεται να συνεδριάσει το ΚΥΣΔΕ μέσα στο Σαββατοκύριακο και να ανακοινωθούν από το Υπουργείο οι αποσπάσεις. Εάν αυτό δεν γίνει, οφείλει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ενημερώσει σήμερα τους εκπαιδευτικούς Β/βάθμιας ότι θα αναλάβουν υπηρεσία στις Δ/νσεις στις οποίες αποσπώνται ή στις οργανικές τους θέσεις μετά την ανακοίνωση των αποσπάσεων.
            Τέλος, απαιτούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να εγκαταλείψει τα σχέδια για περιορισμένο αριθμό αποσπάσεων και να δώσει τη δυνατότητα στο ΚΥΣΔΕ να εγκρίνει το μεγαλύτερο αριθμό των αιτήσεων απόσπασης. Αυτό επιβάλλεται να γίνει λόγω του πολύ μικρού αριθμού μεταθέσεων (εγκρίθηκε το 5,4% των αιτήσεων) και της συνεχιζόμενης πολιτικής της φτώχειας και εξαθλίωσης των εργαζόμενων.


Γρηγόρης Καλομοίρης,                                                Χρήστος Φιρτινίδης,

αιρετό τακτικό μέλος του ΚΥΣΔΕ                  αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ


Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ
Ο.Λ.Μ.Ε - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημερωτικό στην κατεύθυνση της προετοιμασίας του κλάδου για την απόκρουση της κυβερνητικής επίθεσης
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στη σημερινή του συνεδρίαση (27/8/2013), πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στην κατεύθυνση της προετοιμασίας του κλάδου για την απόκρουση της κυβερνητικής επίθεσης που αναπτύσσεται ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους. Παράλληλα, άρχισε τη συζήτηση για τη διαμόρφωση της εισήγησης προς τις Γ.Σ. του κλάδου, η οποία θα ολοκληρωθεί στη συνεδρίαση της Πέμπτης, 29/8. Οι Γ.Σ. των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθούν στις 4 και 5/9 και η Γ.Σ. των Προέδρων προγραμματίζεται καταρχάς στις 9/9 . Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις Γ.Σ. και στις άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες των ημερών.
            Οι συγκεκριμένες αποφάσεις είναι οι παρακάτω:
-          Κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς για συμμετοχή στη συγκέντρωση που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ ενάντια στις απολύσεις την Πέμπτη, 29/8 στις 12.30 στην Πλατ. Κλαυθμώνος.
-          Σύσκεψη με Ομοσπονδίες και συνδικάτα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις επόμενες μέρες με σκοπό το συντονισμό της δράσης.
-          Συνάντηση με την ΑΣΓΜΕ και την Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας για το συντονισμό των ενεργειών.
-          Κινητοποίηση ενάντια στην ψήφιση των ν/σχ για το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο την ημέρα της συζήτησης στη Βουλή (5 ή 6/9) και πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Στην ίδια συγκέντρωση καλούμε και τους αναπληρωτές – ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς για την ανάδειξη των ιδιαίτερων ζητημάτων που τους αφορούν. Όσες ΕΛΜΕ δεν οργανώσουν την κάθοδό τους στην Αθήνα, να οργανώσουν εκείνη την ημέρα τοπικές πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας. Η προσυγκέντρωση στην Αθήνα θα είναι στα γραφεία της ΟΛΜΕ στις 18.00.
-          Κάλεσμα για συμμετοχή στη μεγάλη διαδήλωση στη ΔΕΘ στις 7/9. Οι ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου θα πρέπει να ενημερώσουν εγκαίρως την ΟΛΜΕ για τη συμμετοχή των συναδέλφων, ώστε να εξασφαλιστεί η μετακίνησή τους με πούλμαν (Δηλώσεις συμμετοχής στην γραμματεία της ΟΛΜΕ μέχρι την Πέμπτη 5/9).
-          Σύσκεψη ΔΣ ΕΛΜΕ και αιρετών Β. Ελλάδας, Θεσσαλίας και Ηπείρου στη Θεσσαλονίκη στις 11 π.μ. στην ΕΔΟΘ.
-          Αποφασίστηκε η κατάθεση προσφυγής ενάντια στη διαπιστωτική πράξη για τις διαθεσιμότητες του Υπουργού Παιδείας. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ τονίζει ότι η ενέργεια αυτή, είναι επικουρική της πολιτικής και συνδικαλιστικής μας δράσης για την ανάκληση αυτών των διαθεσιμοτήτων.  Θα σας ενημερώσουμε τις επόμενες ημέρες αναλυτικά.
-          Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ και τις επιτροπές αγώνα των ΕΛΜΕ, να οργανώσουν ενημερωτικές περιοδείες στις 2 και τις 3/9 στα σχολεία προετοιμάζοντας τις ΓΣ.
-          Καλούμε τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα να είναι στις σχολικές μονάδες τους από τις 2/9. Δεν αποδεχόμαστε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας που θέτουν σε διαθεσιμότητα συναδέλφους μας.
-          Τέλος στις 11/9 προτείνουμε να διαβαστεί επιστολή του ΔΣ της ΟΛΜΕ σε γονείς και μαθητές κατά τον αγιασμό των σχολείων και να οργανωθούν μετά τον αγιασμό, με πρωτοβουλία των ΕΛΜΕ και των συλλόγων διδασκόντων συναντήσεις με γονείς και μαθητές. 
Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ
Ο.Λ.Μ.Ε.
Σχετικά με τις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ για το Πρόγραμμα Δράσης
Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
e-mail: olme@otenet.gr                         Αθήνα, 29/8/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
Σχετικά με το πρόγραμμα δράσης της επόμενης περιόδου, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δεν κατέληξε σε ενιαία πρόταση. 
Κατατέθηκαν στο Δ.Σ. διαφορετικές απεργιακές προτάσεις  που προβλέπουν και κλιμάκωση. Οι προτάσεις για το πρόγραμμα δράσης θα κατατεθούν στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ. Ο κλάδος στις Γενικές Συνελεύσεις  θα αποφασίσει για την προσφορότερη πρόταση στο πρόγραμμα δράσης.
Οι Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθούν στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου και η Γ.Σ. των Προέδρων στις 9/9 στην Αθήνα. 
Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις Γενικές Συνελεύσεις και στις άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες των ημερών. 

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ...
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ... 
Προειδοποίηση στην κυβέρνηση απευθύνει η ΑΔΕΔΥ για το ενδεχόμενο επιστράτευσης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι προγραμματίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς...
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της απόφασης της κυβέρνησης "περί άρσης της επιστράτευσης των καθηγητών" και με διαρροές στον Τύπο επαναφέρεται το "όπλο" της πολιτικής επιστράτευσης, προκειμένου να μην γίνουν απεργιακές κινητοποιήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης».
Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει «τη συνεχιζόμενη, από την πλευρά της κυβέρνησης, τακτική της κατάργησης -ουσιαστικά- του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας, με επίκληση, δήθεν, της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος».
«Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένως χρησιμοποιήσει τα τελευταία δυο χρόνια αυτή την τακτική με σκοπό να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων που αντιδρούν στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.
Τέλος, η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί πως «οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για συνέχιση της αυταρχικής αυτής πολιτικής θα βρουν απέναντι όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις».
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΑΓ. ΜΑΜΑΣ 2013
Εμποροπανήγυρις Αγίου Μάμα - 2013 
ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Οι βάσεις εισαγωγής κατά τμήμα και κατηγορία 2013 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Ανακοινώθηκαν απ το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΕΙ.
 Για να δείτε τις βάσεις κάνετε κλικ ΕΔΩ
Οι ενδιαφερόμενοι   μπορούν   να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
 β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
1. ΣΧΟΛΕΣ: ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ & ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΛ.
    Ημερήσια Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ(Β) του 90%
    Εσπερινά Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ(Β) του 90%
    Ημερήσια Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ(Β) του 10%
    Ημερήσια ΕΠΑΛ(Α)                                     
    Εσπερινά ΕΠΑΛ(Α)                                     

 2. ΣΧΟΛΕΣ: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΣΕΩΝ 2013-2012.
    Για Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα του 90%
    Για Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα του 10%
    Για Τεχνολογικά Ιδρύματα του ΕΠΑΛ(Α)
    Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα αποστέλλονται σήμερα  ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ημέρας.
    Β. Επίσης σήμερα  ανακοινώθηκαν  τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής.
Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://moreresults.minedu.gov.gr .
ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ
    Γ. Οι αθλητές που επιθυμούν να κάνουν χρήση των διατάξεων της παρ. 12 α του άρθρου 18 του Ν.3708/2008 (ΦΕΚ 210 Α΄), όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παρ. Γ2 του άρθρου 45 του Ν.3773/2009 (ΦΕΚ 120 Α΄) ή των διατάξεων του άρθρου 34 του Ν.2725/1999 (ΦΕΚ 121 Α΄), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 8 του Ν.3708/2008 (ΦΕΚ 210 Α΄) και τροποποιήθηκε με το άρθρο 38 του Ν.4115/2013 (ΦΕΚ 24 Α΄) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καλούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στην κεντρική υπηρεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. από 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και 23 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά και μόνο με ταχυμεταφορά ή με συστημένη επιστολή.
Υπενθυμίζεται η σχετική εγκύκλιος Φ.151/111884/Β6/12.8.2013 ΑΔΑ: ΒΛΩΗ9-1ΙΦ  που είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας (www.minedu.gov.gr, στην ενότητα ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, υποενότητα ΑΘΛΗΤΕΣ, στο σημείο ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ).
ΟΙ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
    Δ. Οι πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, που έχουν αποκτήσει το πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές πιστοποίησης, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, θα κληθούν να υποβάλουν το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό τους δελτίο από τις 9 μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου 2013, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί με το σχετικό Δελτίο Τύπου, της 26.8.2013.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Δ.Δ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Καθορισμός εξεταστέας ύλης πανελλαδικά εξεταξόμενων μαθημάτων ημερισίων και εσπερινών ΓΕΛ

Πέμπτη, 29 Αύγουστος 2013 10:15
Καθορισμός εξεταστέας ύλης πανελλαδικά εξεταξόμενων μαθημάτων ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.
 
PDFΕκτύπωση

ΑΝΑΛΗΨΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Πέμπτη, 29 Αύγουστος 2013 08:12
Σας ενημερώνουμε ότι:
Οι εκπαιδευτικοι που κατέχουν οργανική θέση θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα 2/9 στα σχολεία των οργανικών τους.
Οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ Χαλκιδικής θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα 2/9 στη ΔΔΕ Χαλκιδικής στις 10:00 πμ.
 
PDFΕκτύπωση

Πρόσκληση υποψηφίων αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους ΕΕΠ και αναπληρωτών ΕΒΠ

Τετάρτη, 28 Αύγουστος 2013 07:08
Tο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί όσους διαθέτουν τα τυπικά προσόντα ένταξης στους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) να υποβάλουν αίτηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία επιθυμούν να προσληφθούν ,από 28/8/2013 μέχρι και 03/09/2013.
Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως αυτά ορίζονται από στην με αριθμ. πρωτ. 117775/Γ6/27-8-2013 σχετική εγκύκλιο.
 
PDFΕκτύπωση

Εγκύκλιος αναπληρωτών και ωρομισθίων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης 2013-2014

Τετάρτη, 28 Αύγουστος 2013 06:57
Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλούνται οι εκπαιδευτικοί κλάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που διαθέτουν τα τυπικά προσόντα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) να υποβάλουν αίτηση ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών EAE σχολικού έτους 2013-2014.
Οι Αιτήσεις-Δηλώσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013 μέχρι και την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013.
Συνημμένα:
ΑρχείοΜέγεθος
Download this file (130827_Egkuklios_EAE.pdf)Εγκύκλιος725 Kb
ΑΠΟΤΟΜΗ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΟΜΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΗΣ, ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

 

15Γιορτάζουμε σήμερα 29 Αυγούστου, ημέρα της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής, του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού.
«Ουκ εξεστί σοί έχειν, τήν γυναίκα τού αδελφού σου». Δεν σου επιτρέπεται από το νόμο του Θεού να έχεις τη γυναίκα του αδελφού σου, ο όποιος ζει ακόμα. Λόγια του Τιμίου Προδρόμου, που αποτελούσαν μαχαιριές στις διεφθαρμένες συνειδήσεις του βασιλιά Ηρώδη Αντίπα και της παράνομης συζύγου του Ηρωδιάδος, που ήταν, γυναίκα του αδελφού του Φιλίππου.
Ο Ηρώδης, μη ανεχόμενος τους ελέγχους του Προδρόμου, τον φυλάκισε. Σε κάποια γιορτή όμως των γενεθλίων του, ο Ηρώδης υποσχέθηκε με όρκο να δώσει στην κόρη της Ηρωδιάδος ότι ζητήσει, διότι του άρεσε πολύ ο χορός της. Τότε η αιμοβόρος Ηρωδιάς είπε στην κόρη της να ζητήσει στο πιάτο το κεφάλι του Ιωάννη.
Πράγμα που τελικά έγινε. Έτσι, ο ένδοξος Πρόδρομος του Σωτήρα θα παραμένει στους αιώνες υπόδειγμα σε όλους όσους θέλουν να υπηρετούν την αλήθεια και να αγωνίζονται κατά της διαφθοράς, ανεξάρτητα από κινδύνους και θυσίες.
Και να τι λένε οι 24 πρεσβύτεροι της Αποκάλυψης στο Θεό για τους διεφθαρμένους: «ήλθεν... ο καιρός τών εθνών κριθήναι... καί διαφθείραι τούς διαφθείροντας τήν γήν». Ήλθε, δηλαδή, ο καιρός της ανάστασης των νεκρών για να κριθεί ο κόσμος και να καταστρέψεις (Θεέ μου) εκείνους, που με τη διεφθαρμένη ζωή τους διαφθείρουν και καταστρέφουν τη γη.
Οι εορτές του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου σε ολόκληρο το έτος:
~ Η Σύλληψις (23 Σεπτεμβρίου)
~ Το γενέσιον (24 Ιουνίου)
~ Η Σύναξις (7 Ιανουαρίου)
~ Η Αποτομή της κεφαλής (29 Αυγούστου)
~ Η Α' και Β' Εύρεσις της κεφαλής (24 Φεβρουαρίου)
~ Η Γ’ Εύρεσις της κεφαλής (25 Μαΐου)
Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!
Απολυτίκιο:
Ήχος β’.
Μνήμη δικαίου μετ᾽ εγκωμίων· σοι δε αρκέσει η μαρτυρία του Κυρίου Πρόδρομε ανεδείχθης γαρ όντως και Προφητών σεβασμιώτερος, ότι και εν ρείθροις βαπτίσαι κατηξιώθης τον κηρυττόμενον· όθεν της αληθείας υπεραθλήσας, χαίρων ευηγγελίσω και τοις εν άδη, Θεόν φανερωθέντα εν σαρκί, τον αίροντα την αμαρτίαν του κόσμου, και παρέχοντα ημίν το μέγα έλεος.
Το Απολυτίκιο ψάλλει ο αρχ. π. Νικόδημος Καβαρνός
Ο.Λ.Μ.Ε
ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Η ΟΛΜΕ... 
Σε νέα συνεδρίαση, την Πέμπτη, παραπέμπονται τελικά οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ σχετικά με το ζήτημα των κινητοποιήσεων των καθηγητών. Ως γνωστόν, η Ομοσπονδία έχει ήδη προαναγγείλει...
θερμό Σεπτέμβριο, ενώ στους κόλπους της υπάρχουν φωνές ακόμη και για απεργία διαρκείας.
Η πολύωρη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τρίτης ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία για το εύρος και τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ανάμεσα στις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στην ομοσπονδία.
Οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (3 έδρες στο Δ.Σ.) πρότειναν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ οι εκπρόσωποι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ (2 έδρες πλειοδότησαν με απεργία διαρκείας. Η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ (3 έδρες) προσανατολίζεται σε 48ωρη απεργία, πρόταση με την οποία συμφωνεί και το ΚΚΕ. Δύο 48ωρες απεργίες πρότεινε τέλος η παράταξη του ΠΑΣΟΚ (1 έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο).
Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου πρόκειται να συνεδριάσουν οι ΕΛΜΕ, ενώ στις 10 του μηνός, μία ημέρα πριν από την έναρξη των μαθημάτων, θα συγκληθεί η ολομέλεια των ΕΛΜΕ προκειμένου να ληφθεί η οριστική απόφαση.
Σε κάθε περίπτωση, το πιθανότερο είναι ότι οι όποιες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν μετά τις 16 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μετά την πρώτη εβδομάδα του νέου σχολικού έτους.
Στο μεταξύ, το νέο Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, πρόεδρος του οποίου ορίστηκε ο Χαράλαμπος Κόκκινος, ζητά συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «προκειμένου να συζητηθούν τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση (καθυστέρηση αποσπάσεων, μετατάξεις, αδιοριστία, προσλήψεις αναπληρωτών, υποχρηματοδότηση ) εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Πηγή: ΑΜΠΕ
ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 
Τα ονόματα των καθηγητών που μετατάσσονται στην Π.Ε. Χαλκιδικής 
Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ονόματα των καθηγητών που μετατάσσονται, με τις αιτήσεις να έχουν ξεπεράσει τις 5.750.

Οι θέσεις που επέλεξαν οι....
εκπαιδευτικοί με την υποβολή των αιτήσεων προτίμησής τους έφτασαν τις 3.495, όσες και τελικά είναι οι μετακινήσεις της ανακατανομής των εκπαιδευτικών. Από αυτές οι 2.495 θα καλύψουν εκπαιδευτικές θέσεις εντός της Περιφερειακής Διεύθυνσης και στην πόλη που ήδη βρίσκονται.
Οι ειδικότητες που μετατάσσονται είναι Γυμναστές, Καθηγητές Πληροφορικής, Γαλλικής Φιλολογίας, Θεατρικών σπουδών, Μουσικής και Καλλιτεχνικών, ειδικότητες που διδάσκουν τα αντικείμενα που προβλέπονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολείων.
 Αυτά είναι τα ονόματα των καθηγητών που μετατάσσονται στην Π.Ε. Χαλκιδικής
Αρ.Μητρ. Επίθετο Όνομα Όνομα Πατέρα Όνομα Μητέρας Κωδικός Ειδικότητας
224307 ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ ΣΥΛΒΙΑ ΑΝΤΖΕ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΝΝΑ ΠΕ06 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ
190334 ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ
210431 ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ ΔΟΜΝΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑ ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ
220849 ΒΛΑΧΟΥ ΕΛΕΝΗ ΒΥΡΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΕ08 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ
219420 ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΜΕΡΟΠΗ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΠΕ07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ
176262 ΓΙΓΑ ΑΜΑΛΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΗΣ
198476 ΓΚΑΛΤΑΝΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ
210481 ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΥΡΣΙΝΗ ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ
219461 ΚΑΡΑΔΕΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΡΑΤΖΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΕ07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ
211487 ΚΑΡΑΠΥΛΑΦΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕ20 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ
188879 ΚΑΤΣΙΑΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤ ΑΝΑΣΤΑΣΙ ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΗΣ
210216 ΚΑΤΣΙΟΥΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΝΝΑ ΠΕ08 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ
219270 ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ
200411 ΜΑΜΟΓΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΠΕ20 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ
210562 ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΘΑ ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ
220865 ΜΠΑΚΑ ΕΙΡΗΝΗ ΙΩΑΚΕΙΜ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑ ΑΛΙΚΗ ΠΕ08 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ
220212 ΜΠΕΓΓΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕ19 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ
210230 ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΟΓΛΟΥ ΦΑΝΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΕ08 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ
182771 ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΥΜΕΛΑ ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΗΣ
225999 ΠΑΝΙΔΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΙΑ ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ
206164 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΕ19 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ
205524 ΠΩΓΩΝΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ ΠΕ19 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ
205552 ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΜΙΧΑΗΛ ΕΛΕΝΗ ΠΕ19 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ
190325 ΣΤΑΙΚΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΗΣ
219552 ΣΤΡΟΥΜΠΗ ΚΥΡΑΤΣΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΑΝΘΗ ΠΕ07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ
229177 ΣΥΡΙΤΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ
176507 ΤΣΙΡΙΓΚΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΒΑΙ ΑΣΗΜΙΝΑ ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΗΣ
213986 ΦΕΛΕΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΛΕΝΗ ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ
203161 ΧΑΣΑΠΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΗΣ
219573 ΧΑΣΙΩΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΠΕ07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ
207530 ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΛΕΝΗ ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΗΣ
Δείτε όλα τα ονόματα (αρχείο pdf)
ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΕΝΟΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ... 
H τρόικα δεν μπορεί να ζητά θυσίες όταν η Μεσόγειος φλέγεται και οι φλόγες καίνε και την Ελλάδα

H απόφαση του πρωθυπουργού να πάει στο Προεδρικό Μέγαρο και να ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν ήταν καθόλου τυχαία την παρούσα χρονική στιγμή.
Η κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται στη Συρία και την ευρύτερη Μέση Ανατολή, δεν είναι καθόλου καλή. Ο επικείμενος πόλεμος με την προαναγγελθείσα επίθεση των αμερικανικών δυνάμεων κατά του καθεστώτος Ασαντ, είναι μια ιδιαίτερα κακή εξέλιξη για την Ελλάδα και την εύθραυστη οικονομία της.
Μπορεί όπως είπε ο Αντ. Σαμαράς να είμαστε η μοναδική χώρα με σταθερότητα στην περιοχή, ωστόσο, ένας πόλεμος στην αυλή της θα πληγώσει καίρια την οικονομία και τους πολίτες. Σε μια χρονική στιγμή, μάλιστα που γίνεται λόγος για το χρέος, την ανάπτυξη κι αν μπορεί η Ελλάδα να τα βγάλει πέρα χωρίς άλλη βοήθεια από τους δανειστές.
Ένας πόλεμος στη Συρία, ανάλογα και με το χρόνο που θα διαρκέσει μπορεί να κοστίσει στην Ελλάδα πολλά και δυστυχώς να τη φέρει σε μειονεκτική θέση, σε μια περίοδο που ο τουρισμός έφερνε σημαντικά κεφάλαια στη χώρα.
Κατ’ αρχάς άγνωστο είναι για πόσο καιρό θα υπάρξει αναταραχή στις αγορές. Το μίνι κραχ στο χρηματιστήριο την Τρίτη με απώλεια πάνω από 4%, αλλά και η πτώση και στα άλλα χρηματιστήρια, δείχνει ότι η Συρία βαραίνει την ατμόσφαιρα μεταξύ των επενδυτών. Ακόμη και η άνοδος στα spreads δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία.
Κάθε φορά που γίνεται κάποιος πόλεμος ή απλά μια αναταραχή στη Μ. Ανατολή, οι τιμές του πετρελαίου παίρνουν την ανηφόρα. Τι θα γίνει άραγε αν οι Αμερικανοί επιτεθούν στη Συρία; Ώρα είναι να αυξηθούν οι τιμές στο πετρέλαιο, όταν μάλιστα τους τελευταίους μήνες η τιμή της βενζίνης παραμένει σταθερά κάτω από το 1,70 ευρώ στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Και τι θα συμβεί αν το πετρέλαιο διεθνώς αυξηθεί όταν από τον Οκτώβριο πρέπει τα νοικοκυριά να πάρουν πετρέλαιο θέρμανσης; Αν πέρυσι ήταν από 1.30 έως 1.40 ευρώ το λίτρο και «πάγωσε» η χώρα, τι έχει να γίνει με το ενδεχόμενο της αύξησης του πετρελαίου από τους Άραβες εξαιτίας της Συρίας;
Η Ελλάδα είτε το θέλει είτε όχι μπαίνει στη δίνη ενός πολέμου. Έχει βάσεις που λίγο ή πολύ θα χρησιμοποιηθούν, καθιστώντας τη χώρα μας στόχο για τον κάθε τρελό μουτζαχεντίν.
Επίσης, είναι σίγουρο ότι ο πόλεμος στη Συρία θα προκαλέσει κύμα προσφύγων που θα μετακινηθούν προς την Τουρκία και μετά προς την Ελλάδα. Αυτό μας έλειπε τώρα. Μια μαζική είσοδος παράνομων μεταναστών και τους Ευρωπαίους απλά να κοιτάνε.
Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά ότι δεν συμφέρει κανέναν μια παρατεταμένη κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο. Με τη Συρία σε πόλεμο, την Αίγυπτο στα πρόθυρα εμφυλίου, τις υπόλοιπες Αραβικές χώρες στα… κάγκελα και την Τουρκία να κινείται σε τεντωμένο σκοινί, ασφαλώς και η Ελλάδα δεν αισθάνεται άνετα. Όταν καίγεται η αυλή σου μόνο ανόητος είσαι να μην παίρνεις μέτρα να προστατευτεί το σπίτι σου.
Η Ελλάδα έχει πάντως μια ευκαιρία να διαπραγματευτεί έχοντας στα χέρια της και τα παραπάνω. Δε μπορεί να ζητά η τρόικα θυσίες όταν η Μεσόγειο φλέγεται και οι φλόγες καίνε και την Ελλάδα.
ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Τα ονόματα των εκπαιδευτικών που μετατάσσονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα των εκπαιδευτικών που μετατάσσονται από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
  ΓΙΑ ΝΑΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Συγκεκριμένα:
•    Για 6.041 πλεονάζουσες θέσεις, προκηρύχτηκαν 4.600 κενές θέσεις προς πλήρωση.
•    Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υπουργείου ξεπέρασαν τις 5.750.
•    Οι θέσεις  που επέλεξαν οι εκπαιδευτικοί με την υποβολή των αιτήσεων προτίμησής τους  έφτασαν τις  3.495, όσες και τελικά είναι οι μετακινήσεις της ανακατανομής των εκπαιδευτικών.
•    Από αυτές οι 2.495 θα καλύψουν εκπαιδευτικές θέσεις εντός της Περιφερειακής Διεύθυνσης και στην πόλη που ήδη βρίσκονται.
Οι ειδικότητες που μετατάσσονται είναι Γυμναστές, Καθηγητές Πληροφορικής, Γαλλικής Φιλολογίας, Θεατρικών σπουδών, Μουσικής και Καλλιτεχνικών, ειδικότητες που διδάσκουν τα αντικείμενα που προβλέπονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολείων.