Powered By Blogger

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ε.Λ.Μ.Ε.  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Ανακοίνωση για ΕΟΠΥΥ
ΕΛΜΕ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ              
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ      
Mail : elmechalkidikis@gmail.com
              Πολύγυρος  19-2-2014
              Αρ. Πρωτ. :  17
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΟΠΥΥ
Με το Νόμο 4238, που βάζει λουκέτο στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ και αφήνει στον αέρα χιλιάδες εργαζόμενους και εκατομμύρια ασφαλισμένους, η κυβέρνηση κάνει ακόμα ένα βήμα για την πλήρη διάλυση της  πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΠΦΥ).
Κανείς φυσικά δεν πιστεύει τα ψέματα της κυβέρνησης και της τρόικας «ότι το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ αποτελεί αναγκαίο προσωρινό μέτρο, προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιο για την ανάπτυξη των δημόσιων υπηρεσιών ΠΦΥ, που θα λύσει τις ανάγκες της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των υπηρεσιών πρόληψης»
Αυτό που θα προκύψει για το λαό και τους ασθενείς μετά τη λειτουργία του νέου φορέα, θα είναι  λιγότερες υγειονομικές μονάδες με λιγότερους γιατρούς και άλλους υγειονομικούς και με λιγότερα εργαστήρια. Και επίσης ακόμα λιγότερες δωρεάν παροχές με το περιορισμένο "βασικό πακέτο" του (χρεοκοπημένου από τη δημιουργία του) ΕΟΠΥΥ και αύξηση των πληρωμών από τους ασθενείς για την αγορά υπηρεσιών Υγείας από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ αποτελεί μέρος των συνολικότερων αντιλαϊκών μέτρων στην Υγεία . Υπηρετεί την πολιτική των δραστικών κρατικών περικοπών στις δαπάνες για τη Δημόσια Υγεία, τα φάρμακα, τη νοσηλεία, τις θεραπείες και τις εργαστηριακές εξετάσεις, με προφανή στόχο την εμπορευματοποίηση της και την παράδοση της σε επιχειρηματικά συμφέροντα.
Η άθλια κατάσταση που βιώνει ο λαός σήμερα στην Υγεία  όχι μόνο δεν θα λυθεί με το σχέδιο της κυβέρνησης, αλλά θα επιδεινωθεί. Η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ βλάπτει σοβαρά την υγεία και για αυτό πρέπει να ανατραπεί !
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ και καλούμε όλο το λαό να αγωνιστεί για να μην περάσει η διάλυση της Δημόσιας Υγείας, για να έχουμε όλοι την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που αντιστοιχεί στις ανάγκες μας και στις δυνατότητες της εποχής μας.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Ποιοι εκπαιδευτικοί προσλαμβάνονται στην ενισχυτική διδασκαλία
Αναλυτικοί πίνακες ανά περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης - ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους εκπαιδευτικούς για την ενισχυτική διδασκαλία και ήδη κάποιες διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν προχωρήσει στην ανακοίνωση των προσληφθέντων. Το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών ήταν αρκετά μεγάλο, όπως φαίνεται από τα μέχρι στιγμής στοιχεία. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι για τις 38 θέσεις φιλολόγων στη Δυτική Θεσσαλονίκη κατατέθηκαν 407 αιτήσεις, ενώ στην σεισμόπληκτη Κεφαλληνία κατατέθηκαν 147 αιτήσεις μόνο από φιλολόγους. 
Οι περισσότεροι από τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται, όπως έγραψε το news.gr, βρίσκονται σε αρκετά καλές θέσεις στους πίνακες των αναπληρωτών. Οι νέοι υποψήφιοι δεν πρέπει να απογοητεύονται καθώς  θα γίνουν προσλήψεις και στο κοινωνικό φροντιστήριο του Υπουργείου Παιδείας.
Αρκετές διευθύνσεις εκπαίδευσης θα ανακοινώσουν τους καταλόγους με τα ονόματα των εκπαιδευτικών τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου.
Την Τετάρτη στις 19 Φεβρουαρίου θα κληθούν οι προσληφθέντες να δηλώσουν τα Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας όπου επιθυμούν να διδάξουν. Θυμίζουμε ότι η τοποθέτηση δεν πραγματοποιείται με βάση τα κοινωνικά κριτήρια που ισχύουν στους αναπληρωτές του πρωινού προγράμματος (αριθμός παιδιών και άλλα κριτήρια) αλλά αποκλειστικά με τη σειρά των υποψηφίων στον πίνακα των αναπληρωτών.
Επίσης, δεν υπάρχει καμία κύρωση σε περίπτωση που κάποιος αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου δηλώσει παραίτηση. Οι διευθύνσεις που έχουν αναρτήσει τους καταλόγους των εκπαιδευτικών που κατέθεσαν αιτήσεις είναι μέχρι στιγμής οι ακόλουθες:
1.    Κεντρική Μακεδονία
Πέλλα
Κιλκίς
Ημαθία
2.    Ανατολική Μακεδονία – Θράκη
3.    Δυτική Μακεδονία
4.    Ήπειρος
Πρέβεζα
Θεσπρωτία
5.    Θεσσαλία
6.    Στερεά Ελλάδα
Εύβοια
7.    Δυτική Ελλάδα
8.    Πελοπόννησος
Αργολίδα
9.    Κρήτη
Χανιά
10.  Βόρειο Αιγαίο
11.  Νότιο Αιγαίο
12.  Αττική
13.  Ιόνια νησιά
Λευκάδα
Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑ:

ΠΕΡΝΑΜΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ 

 
.Του Γιώργου Θεοχάρη

Τελευταίος σταθμός της διήμερης  προσκυνημαντικής επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Αγιο Ορος ήταν η Μονή Σίμωνος Πέτρας.
Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι Σιμωνοπετρίτες πατέρες στον Αντώνη Σαμαρά, όπως και στις Μονές της Μεγίστης Λαύρας και Ιβήρων  που επισκέφθηκε ο κ. Σαμαράς λίγο νωρίτερα.
Ο ηγούμενος της Μονής, γέροντας Ελισαίος, ξενάγησε τον πρωθυπουργό στη σημαντική βιβλιοθήκη της  όπου φυλάσονται ιστορικά χειρόγραφα. Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς προσκύνησε το λείψανο της Αγίας Μαγδαληνής, το σημαντικότερο κειμήλιο της Μονής.
Υπενθυμίζουμε ότι το χέρι της Αγίας Μαγδαληνής διατηρείται σε φυσική θερμότητα.
Από τη πλευρά του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κρίση που περνά η χώρα και τις θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός.
«Η πνευματική ακτινοβολία της Μονής σας στο εξωτερικό συνεισφέρει και στο να επανακτήσει η χώρα μας την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία ανάμεσα στους φίλους, αλλά και τον σεβασμό των εχθρών της», τόνισε ο κ. Σαμαράς.
«Περνάμε δύσκολες ώρες, αλλά με τη βοήθεια του Θεού στεκόμαστε όρθιοι. Μας ζητήθηκαν μεγάλες θυσίες, αλλά αν ακόμα και στα δύσκολα η πολιτεία βρίσκεται κοντά σας, είναι γιατί έχουμε κοντά μας την Ορθοδοξία και τη γλώσσα.
»Πιστεύω ότι αφήνουμε πίσω μας τις μέρες της δοκιμασίας σιγά-σιγά και η ελληνική πολιτεία θα μπορεί να ανταποκρίνεται πληρέστερα στο καθήκον της απέναντι στο Άγιον Όρος» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
alt
alt
alt
alt
alt
alt

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΛΥΚΕΙΩΝ
Ενημέρωση για τους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες ΛΥΚΕΙΩΝ σχ. έτους 2013-2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Σύμφωνα με εγκύκλιο του Διευθυντή Φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας Στ. Δασκαλάκη, στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες μπορούν να συμμετέχουν μαθητές / μαθήτριες Λυκείου που έχουν γεννηθεί τα έτη 1996, 1997 , 1998 και 1999.
Για την συμμετοχή στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Λυκείων ομαδικών αθλημάτων θα πρέπει οι μαθητές-τριες να έχουν τα εξής δικαιολογητικά :
1. Αθλητική μαθητική ταυτότητα ( Υπόδειγμα 1 ). Η ταυτότητα υπογράφεται και σφραγίζεται από το Διευθυντή του σχολείου. ( σφραγίδα και στη φωτογραφία του μαθητή-τριας).
Στη μαθητική ταυτότητα επισυνάπτονται :
α. Βεβαίωση ιατρού, ότι ο μαθητής – αθλητής δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα υγείας που να μην του επιτρέπει να λάβει μέρος στους αγώνες. Η ιατρική βεβαίωση πρέπει να έχει ημερομηνία που να μην υπερβαίνει το εξάμηνο πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.
β. Φωτοτυπία του δελτίου ατομικών στοιχείων κάθε μαθητή, που αναγράφεται στην κατάσταση συμμετοχής, μόνο της πλευράς που αναφέρονται τα στοιχεία του μαθητή, η αρχική του εγγραφή στο σχολείο.
2. Κατάσταση συμμετοχής ομαδικών αθλημάτων ( Υπόδειγμα 3 ) του σχολείου στην οποία αναγράφεται ο αριθμός των απουσιών του μαθητή-τριας. Οι καταστάσεις αυτές θα περιλαμβάνουν τις δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες απουσίες τρεις (3) το πολύ ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης των αγώνων, σφραγισμένο και υπογεγραμμένο από τον Δ/ντη του σχολείου.
3. Υπεύθυνη δήλωση γονέα-κηδεμόνα (Υπόδειγμα 9).
Αναφορικά με τα ισχύοντα περί μετεγγραφών θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω :
1) άρθρο 11.2.1 της υπ. αριθμ 112843/14-10-2005 όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει
2) εδάφιο 11.2.1 της 48930/Γ4/10-04-2013 (ΦΕΚ 858/τ.Β΄/10-4-2013)
3) εδάφιο ι του άρθρου 11.2.1 της 140897/Γ4/2-10-2013
τα οποία επισυνάπτονται.
Σας επισυνάπτουμε πίνακα με το πλάνο των Σχολικών Αγώνων καθώς και πίνακα με τους αγώνες της Β' φάσης ομαδικών για το σχολικό έτος 2013-14. Η Α' φάση των ομαδικών αθλημάτων θα ξεκινήσει με άμεση προτεραιότητα στην Πετοσφαίριση λόγω της συμμετοχής στους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες (9-14 Aπριλίου 2014). Η τελική φάση της Πετοσφαίρισης πρέπει να διοργανωθεί το αργότερο έως την 28η Μαρτίου 2014. Με νεότερο έγγραφο μας θα ενημερωθείτε για τις ημερομηνίες και τους τόπους διεξαγωγής των τελικών φάσεων.
Επίσης καλούνται οι ενδιαφερόμενες Ο.Ε.Σ.Α. να αποστείλουν δηλώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην Κ.Ο.Ε.Σ.Α σχετικά με την ανάληψη της διοργάνωσης των τελικών φάσεων των παραπάνω αθλημάτων.
Όσον αφορά στα Παγκόσμια Σχολικά Πρωταθλήματα σύμφωνα με το άρθρο 4.11.1.β' της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης και τα αντίστοιχα ενημερωτικά φυλλάδια (Bulletins) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (I.S.F.) δικαίωμα συμμετοχής έχουν:
1) Για το άθλημα της Πετοσφαίρισης οι μαθητές / μαθήτριες ΛΥΚΕΙΩΝ που έχουν
γεννηθεί κατά τα έτη : 1996, 1997, 1998 και 1999
2) Για το άθλημα της Χειροσφαίρισης οι μαθητές / μαθήτριες ΛΥΚΕΙΩΝ που έχουν
γεννηθεί κατά τα έτη : 1996, 1997 και 1998.
3)Για το άθλημα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης οι μαθητές / μαθήτριες ΛΥΚΕΙΩΝ που έχουν γεννηθεί κατά τα έτη : 1996, 1997, 1998 και 1999.
Αμέσως μετά τη λήξη της Α' ΦΑΣΗΣ κάθε ομαδικού αθλήματος, η Ο.Ε.Σ.Α. κάθε Νομού οφείλει να αποστείλει μόνο ταχυδρομικά στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θεωρημένα αντίγραφα των φύλλων αγώνα καθώς και θεωρημένα αντίγραφα των καταστάσεων συμμετοχής σε όλους τους αγώνες μόνο των ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ομάδων της περιοχής της .
Μετά τη λήξη των αγώνων της Α' Φάσης του Ανωμάλου Δρόμου οι διοργανώτριες Ο.Ε.Σ.Α. οφείλουν να αποστείλουν μόνο ταχυδρομικά στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. θεωρημένα αντίγραφα του πρακτικού που θα συντάξουν με τα πινάκια των συμμετεχόντων μαθητών-τριών.
Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί ώστε όλα τα φύλλα αγώνα και τα πινάκια να φέρουν θεώρηση σε κάθε σελίδα.
Ειδικά για τα ομαδικά αθλήματα μετά τη λήξη των αγώνων της Α' Φάσης παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε και αποστείλετε τους πίνακες που σας επισυνάπτουμε και περιλαμβάνουν:
• Το σχολείο της νικήτριας ομάδας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού στο κάθε ομαδικό άθλημα
• Το σύνολο των αγώνων που πραγματοποίησε η νικήτρια σχολική ομάδα εντός Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση του Νομού
• Τις ημερομηνίες κατά τις οποίες διεξήχθησαν οι αγώνες
• Το ονοματεπώνυμο των μαθητών /μαθητριών που απαρτίζουν τη νικήτρια ομάδα
• Το σύνολο των συμμετοχών του/της κάθε μαθητή/μαθήτριας στους αγώνες που πραγματοποίησε η ομάδα στην Α' Φάση.
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώνετε εγγράφως σε περίπτωση που:
• μία σχολική ομάδα Λυκείου προκρίνεται στη Β΄ Φάση δίχως αγώνα.
• στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας του Νομού σας, δεν διεξάγεται Σχολικό Πρωτάθλημα ομαδικού αθλήματος λόγω μη συμμετοχής Σχολικών ομάδων Λυκείων.
Πίνακας Αγώνων Β' φάσης Ομαδικών Αθλημάτων 2013-14
 Πλάνο σχολικών αγώνων 2013-2014
Τροποποίηση Γ4 2013_ΦΕΚ 858 Β'
ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ
Το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες για τα νέα σχολικά βιβλία παρουσίασε ο υφυπουργός Παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Το χρονοδιάγραμμα  και τις διαδικασίες για τη συγγραφή των νέων σχολικών βιβλίων παρουσίασε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Kεδίκογλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Βουλευτού Μαρίας Ρεπούση.  
Κατ αρχή ο υφυπουργός Παιδείας είπε ότι κρύβονται   οικονομικά συμφέρονται πίσω από κάθε εκτύπωση διδακτικών βιβλίων και ανακοίνωσε:
Α. Το ΙΕΠ θα προκηρύξει το έργο. Τους διαγωνιζομένους θα τους κρίνει  μία επιτροπή με μητρώο, την οποία θα συγκροτούν ένας πανεπιστημιακός, ένας σχολικός σύμβουλος και ένας μαχόμενος εκπαιδευτικός με απόλυτη διαφάνεια, με μοριοδότηση και απόλυτα αντικειμενικό τρόπο.
Β Μέχρι το τέλος του 2015 θα έχουμε πια νέα βιβλία για όλες τις τάξεις και θα έχουν ολοκληρωθεί οι αλλαγές με προτεραιότητα στα βιβλία της Γ’ Λυκείου που θα είναι έτοιμα το Σεπτέμβρη του 2015. Θα ήθελα να παραθέσω τη διαδικασία, ώστε να είμαστε όλοι ενήμεροι για το πώς καταρτίζουμε τα νέα προγράμματα σπουδών.
Γ.Η παραπάνω διαδικασία δεν μπορεί να μας καλύψει για πέντε συγκεκριμένα βιβλία, γιατί ο χρόνος που απαιτείται, όπως θα καταλάβετε, ξεπερνά το Σεπτέμβριο του 2014 που θα έπρεπε να έχουμε τα βιβλία στις τάξεις. Φαντάζομαι ότι κι εσείς οι ίδιοι καλά θα κάνετε αν τα βιβλία στις τάξεις δεν τα έχουμε το Σεπτέμβρη του 2014, να μας ασκήσετε δριμεία κριτική.
Δ.Έπρεπε, λοιπόν κι εδώ να προχωρήσουμε πιο γρήγορα, αλλά χωρίς εκπτώσεις στο θέμα της διαφάνειας. Για ποια μαθήματα μιλάμε; Για το μάθημα της Πολιτικής Παιδείας της Α’ και Β’ Λυκείου, της Εφαρμογής Πληροφορικής που είναι μάθημα επιλογής, την Πληροφορική στη Β’ Λυκείου, που είναι νέο αντικείμενο και τις Αρχές Κοινωνικής Επιστήμης, που είναι μάθημα προσανατολισμού στη Β’ Λυκείου.
Ε.Εδώ, δεν συμφωνώ με τον όρο «άτυπες» που χρησιμοποιείτε. Άτυπη δεν μπορεί να είναι μία διαδικασία η οποία περιγράφεται και προβλέπεται από το νόμο.
 Ζ.Την κατάρτιση των προγραμμάτων σπουδών της έχει από τον ιδρυτικό του νόμο το ΙΕΠ, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Η.Γι’ αυτά, λοιπόν, τα συγκεκριμένα πέντε βιβλία και προκειμένου να είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος για να προλάβουμε την επόμενη σχολική χρονιά, πιστεύω ότι πράττουμε σωστά και η διαδικασία έχει ως εξής: Υπάρχουν διευρυμένες ομάδες που αποτελούνται από επιστημονικό προσωπικό του ΙΕΠ, σχολικούς συμβούλους όλων των ειδικοτήτων και εκπαιδευτικούς της πράξης με την ευθύνη του αρμόδιου γραφείου Β’ του ΙΕΠ που έχει την αρμοδιότητα κατάρτισης προγραμμάτων σπουδών που καταθέτουν τις προτάσεις του στο ΔΣ του ΙΕΠ. Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπ’ όψιν για τους εκπαιδευτικούς αυτών των ομάδων, είναι να έχουν προηγούμενη εμπειρία στη σύνταξη βιβλίων και να διαθέτουν συναφείς τίτλους σπουδών.
Θ.Η διαδικασία στη συνέχεια είναι αυτή που προανέφερα, δηλαδή μέχρι την προκήρυξη από το ΙΕΠ -που το υπολογίζουμε να είναι γύρω στα μέσα του καλοκαιριού- με διαφανείς διαδικασίες για την έκδοση των βιβλίων, με τον ίδιο τρόπο που περιγράφηκε και για τα υπόλοιπα μαθήματα.
ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: Σας ρώτησα αν στα πέντε μαθήματα στα οποία πιέζεστε να έχετε νέα σχολικά βιβλία θα προηγηθούν αναλυτικά προγράμματα πάνω στα οποία θα στηριχθούν αυτά τα βιβλία.
ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Βεβαίως. Θα γίνει και αυτό. Πρώτα λοιπόν θα καταρτίσουμε τα αναλυτικά προγράμματα και μετά θα προχωρήσουμε στη συγγραφή. Αν υπολογίσουμε το χρόνο, υπολογίζω ότι θα χρειαστεί ένα εξάμηνο περίπου, με τη συγγραφή.
 ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: Έχετε τώρα επιτροπές στο Υπουργείο που επεξεργάζονται τα αναλυτικά προγράμματα;
ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ : Ναι. Επεξεργάζονται τα αναλυτικά προγράμματα.
ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: Ποιες είναι αυτές οι επιτροπές;
ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ : Είναι αυτές που σας είπα. Είναι οι διευρυμένες επιτροπές, που σας ανέφερα προηγουμένως και οι οποίες αποτελούνται από το επιστημονικό προσωπικό του ΙΕΠ, σχολικούς συμβούλους όλων των ειδικοτήτων και εκπαιδευτικούς της πράξης, με ευθύνη των αρμόδιου γραφείου Β του ΙΕΠ, που είναι αρμόδιο γι’ αυτή τη συγγραφή.
Ι.Θέλω όμως να μιλήσω και για τα επαγγελματικά λύκεια, όπου όσον αφορά τα γενικά μαθήματα ισχύει ό,τι ισχύει για το γενικό λύκειο, άρα δεν προβλέπεται τίποτα καινούργιο. Όσον αφορά την Πρώτη Τάξη του ΕΠΑΛ, έχει μαθήματα γενικής παιδείας, άρα θα καλυφθεί από τις διαδικασίες του γενικού λυκείου. Στην Τρίτη Τάξη του ΕΠΑΛ το νέο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί από τη νέα σχολική χρονιά 2015-2016, οπότε υπάρχει χρόνος και θα ακολουθηθεί η διαδικασία όπως την περιέγραψα για τα μαθήματα του γενικού λυκείου.
Κ.Εκεί που υπάρχει πάλι ένα χρονικό πρόβλημα είναι στη Δευτέρα Λυκείου. Διότι, όπως καταλαβαίνετε, για την επόμενη σχολική χρονιά οι μαθητές θα πρέπει να ξεκινήσουν το  Σεπτέμβρη με το νέο πρόγραμμα και εδώ θα έπρεπε να τρέξουμε.
Λ.Έτσι υιοθετήθηκε η αντίστοιχη διαδικασία με αυτήν των πέντε μαθημάτων του Γενικού Λυκείου που σας ανέφερα προηγουμένως. Μάλιστα, το ΙΕΠ προώθησε το σχέδιο πρότασης σε όλες τις επιστημονικές ενώσεις και στα Τεχνικά Επιμελητήρια και έχει λάβει ήδη τις απαντήσεις τους για να γίνει αυτός ο διάλογος που και εσείς αναφέρατε ότι πρέπει να γίνεται. Γιατί εδώ, όπως καταλαβαίνετε, έχουμε και ένα ζήτημα κατανομής του ωρολογίου προγράμματος στα επαγγελματικά μαθήματα του τομέα.
Μ.Στη συνέχεια ακολουθεί η γνωστή διαδικασία, δηλαδή το ΙΕΠ θα στείλει την πρότασή του στο Υπουργείο και η απόφαση του Υπουργείου δημοσιεύεται σε ΦΕΚ. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω ότι αυτές οι επιτροπές που κινούνται πιο σύντομα, όπως σας τις είπα, είναι άμισθες.
Ν.Σε ένα εξάμηνο περίπου θα καταρτισθούν τα προγράμματα σπουδών και θα προκηρυχθούν τα βιβλία. Συνεπώς, υπάρχει και επαρκής χρόνος για τη συγγραφή.
Ξ.Να σημειώσω ακόμα ότι είχαμε τη δυνατότητα να εντάξουμε τις τριμελείς επιτροπές που σας ανέφερα στο τεχνικό δελτίο, για να πάρουν έγκριση από τη διαχειριστική αρχή. Δεν επιλέξαμε, όμως, αυτόν τον τρόπο. Ακριβώς για λόγους μεγαλύτερης διαφάνειας είπαμε και αυτές, όπως και οι επιμέρους επιτροπές κατάρτισης των προγραμμάτων, να είναι με τη διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος και μητρώου.
Ο.Αυτές είναι οι διαδικασίες που ακολουθούμε, για να είναι τα νέα προγράμματα εντός των τάξεων μέσα στο χρόνο, εντός διαθέσιμων κονδυλίων και κυρίως με διαφανείς διαδικασίες.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Δ.Δ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Παρασκευή, 14 Φεβρουάριος 2014 12:56
Ενημέρωση υποψηφίων εκπαιδευτικών για το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας, σχολικού έτους 2013-2014
Συνημμένα:
ΑρχείοΜέγεθος
Download this file (en_didask.zip)en_didask.zip1635 Kb
 
PDFΕκτύπωση

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ - ΔΗΛΩΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΕΛ - ΕΠΑΛ

Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2014 11:55
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥποβολΗ ΑΙτησης - ΔΗλωσης υποψηφΙων ΓενικΩν ΛυκεΙων και ΕπαγγελματικΩν ΛυκεΙων
 
PDFΕκτύπωση

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2014 11:34
ΥποβοΛΗ ΑΙτησης - ΔΗλωσης υποψηφΙων ΓενιΚΩΝ ΛυκεΙων και ΕπαγγελματιΩΝ ΛυκΕΙων (ομΑδας Β΄) για εισαγωγή στην ΤριτοβΑθμια ΕκπαΙδευση & ΑΙΤΗΣΗΣ γΙΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ
 
PDFΕκτύπωση

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2014 11:16
                                                ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ
                              ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΟΜΑΔΑ Α΄)
                                  ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 
PDFΕκτύπωση

Υποβολή δικαιολογητικών για εξέταση μαθητών & αποφοίτων με αναπηρία-ειδικές μαθησιακές δυσκολίες

Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2014 10:55
Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση μαθητών και αποφοίτων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2014, για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Συνημμένα:
ΑρχείοΜέγεθος
Download this file (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΦΥΣ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΓΕΛ ΕΠΑΛ_2014.doc)ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΦΥΣ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΓΕΛ ΕΠΑΛ_2014.doc223 Kb
 
PDFΕκτύπωση

Αρ. πρωτ. Φ251/14982/Β6/3-2-2014 εγκύλκιος σχετικά με την κατάργηση των ειδικών μαθημάτων Ελεύθερου

Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2014 10:51
                              Αρ. πρωτ. Φ251/14982/Β6/3-2-2014 εγκύλκιος
Σχετικά με την κατάργηση των ειδικών μαθημάτων Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου για την εισαγωγή υποψηφίων στο τμήμα "Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών" του ΤΕΙ Αθήνας, καθώς και το ΦΕΚ στο οποίο έχει δημοσιευτεί η τροποποίηση αυτή
 
PDFΕκτύπωση

Πρόσκληση συμμετοχής σε Ημερίδα με θέμα «Καινοτόμες Διδακτικές Πρακτικές»

Τρίτη, 11 Φεβρουάριος 2014 12:57
                                      Πρόσκληση συμμετοχής σε Ημερίδα 
                                    «Καινοτόμες Διδακτικές Πρακτικές»
Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 και ώρα 9:00 – 16:00 για τους καθηγητές Πληροφορικής των Σχολικών Μονάδων Β/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Θεσ/νικης, Δυτικής Θεσ/νικης και Χαλκιδικής
 
PDFΕκτύπωση

« Έλεγχος νομιμότητας πτυχίων, πιστοποιητικών & λοιπών στοιχείων Προσωπικού Μητρώου εκπ/κών

Τρίτη, 11 Φεβρουάριος 2014 10:18
Έλεγχος νομιμότητας πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων
                του Προσωπικού Μητρώου των  Εκπαιδευτικών
                         Πρωτ/θμιας και Δευτ/θμιας Εκπ/σης
 
PDFΕκτύπωση

Ημερίδα με θέμα «Καινοτόμες Διδακτικές Πρακτικές»

Τρίτη, 11 Φεβρουάριος 2014 08:08
Πρόσκληση συμμετοχής σε Ημερίδα με θέμα «Καινοτόμες Διδακτικές Πρακτικές», το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 και ώρα 9:00 – 16:00 για τους καθηγητές Πληροφορικής των Σχολικών Μονάδων Β/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Θεσ/νικης, Δυτικής Θεσ/νικης και Χαλκιδικής.
Συνημμένα:
ΑρχείοΜέγεθος
Download this file (Prosklhsh_Hmerida_8_Martiou.doc)Prosklhsh_Hmerida_8_Martiou.doc90 Kb