Powered By Blogger

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ε.Λ.Μ.Ε. Χαλκιδικής 

Ανακοίνωση για τις εργασίες ανακαίνισης του ΕΠΑΛ Πολυγύρου

Η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ΕΠΑΛ Πολυγύρου, όπου από την αρχή της σχολικής χρονιάς γίνονται εργασίες ανακαίνισης, με αποτέλεσμα το κτίριο να έχει μετατραπεί -στο λάθος χρόνο- σε εργοτάξιο, να χάνονται εκατοντάδες ώρες μαθημάτων, να κλείνει επί μέρες το σχολείο ή να υπολειτουργεί και να διαταράσσεται συνολικά η λειτουργία του. Πόσο επείγουσα ήταν άραγε η υλοποίηση ενός έργου -που ανατέθηκε το 2009- ώστε να μην γίνει ο στοιχειώδης προγραμματισμός του μέσα στο καλοκαίρι,που το σχολείο είναι κλειστό; 

Τελικά για την....περιφέρεια, το δήμο ή όποιον αρμόδιο, προέχει η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών
μονάδων, η ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού , οι καλές συνθήκες υγιεινής ή μήπως προέχει οτιδήποτε άλλο που έχει να κάνει με τα κάθε λογής ΕΣΠΑ, «προγράμματα» και εργολάβους;
Οι αρμόδιοι οφείλουν να απαντήσουν σε πολλά ερωτήματα: Γιατί οι εργασίες καθυστέρησαν τόσο να αρχίσουν και συνεχίζονται με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς (χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ιδιομορφία της λειτουργίας του κτιρίου);    
Γιατί δεν δημοσιοποιείται   η μελέτη βάσει της οποίας γίνεται το έργο, η σύμβαση του έργου, η συγγραφή υποχρεώσεων, το χρονοδιάγραμμά του (με τον ακριβή χρόνο παράδοσης και ρήτρες…) στους χρήστες αυτού (δ/νση σχολείου, Σύλλογο καθηγητών); Γίνεται οποιοσδήποτε έλεγχος, και γιατί δεν ρωτούνται οι καθηγητές-χρήστες που είναι παρόντες καθημερινά, ώστε να συνδράμουν στην βέλτιστη κατασκευή; (σημ. ότι οι μισοί καθηγητές είναι τεχνικών ειδικοτήτων…)
 Γιατί, ενώ δόθηκαν επανειλημμένα προφορικές διαβεβαιώσεις, δεν τηρήθηκε τίποτα ούτε υπάρχουν γραπτές δεσμεύσεις για τελική παράδοση του έργου; 
Πώς γίνεται να χρησιμοποιείται σχολικό κτίριο χωρίς τουαλέτες σε πλήρη λειτουργία, χωρίς φωτισμό, χωρίς πόρτες, με μπάζα, σκαλωσιές, με πινακίδες απαγόρευσης εισόδου, με καθαριότητα και ασφάλεια …εργοταξίου;
 Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη αν συμβεί κάτι;     
 Για μια ακόμα φορά καταδεικνύεται η υποκρισία της πολιτείας, που θυμάται τις «χαμένες ώρες» των μαθημάτων μόνο όταν –δικαίως- η εκπαιδευτική κοινότητα κινητοποιείται για να υπερασπιστεί τη δημόσια παιδεία, ενώ αδιαφορεί για αυτές σε περιπτώσεις σαν τη συγκεκριμένη. 
Είναι η ίδια αδιαφορία που άφησε πέρσι δεκάδες μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου και χιλιάδες σε όλη τη χώρα χωρίς αντικείμενο, με τις καταργήσεις τομέων και τις διαθεσιμότητες των συναδέλφων μας.
Απαιτούμε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας , τον αξιόπιστο έλεγχο των εργασιών, απαντήσεις στα ερωτήματα της σχολικής κοινότητας και  πάνω απ’ όλα  τον στοιχειώδη σεβασμό στον καθημερινό αγώνα που δίνουν μαθητές και καθηγητές σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.
                   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο  Γ.Γ.
                           
Στίνη Ιωάννα                        Ιωαννίδης Ιωάννης
Ο.Λ.Μ.Ε.
Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης Προέδρων Ε.Λ.Μ.Ε.
Ο.Λ.Μ.Ε
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
www.olme.gr
olme@otenet.gr
Αθήνα, 29/9/14
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ (27-9-14)
Α. ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ
Η καταστροφική πολιτική λιτότητας κυβέρνησης – τρόικας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση έχοντας δημιουργήσει συνθήκες εξαθλίωσης και κοινωνικής ερήμωσης σε εργαζομένους και σοβαρή οπισθοδρόμηση στα δημόσια κοινωνικά αγαθά.
Ταυτόχρονα δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι για την ειρήνη στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Η κατάσταση αυτή επιβάλλει το συνδικαλιστικό κίνημα, όπως και το ευρύτερο λαϊκό κίνημα, να δυναμώσει τον φιλειρηνικό προσανατολισμό και τις παρεμβάσεις του.
H κατάσταση που δημιουργείται στο εσωτερικό της χώρας δείχνει ξεκάθαρα ποιος πρέπει να είναι ο στόχος για το συνδικαλιστικό κίνημα ευρύτερα τη χρονιά αυτή: Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ με μαζικούς, ενωτικούς αγώνες.
Ενώ ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, στη δημόσια Εκπαίδευση βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτοφανής επιχείρηση αποδόμησης και υπονόμευσης του Δημόσιου Σχολείου, του επιπέδου ζωής, των βασικών δικαιωμάτων και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών. Αποτέλεσμα των ακολουθούμενων εκπαιδευτικών πολιτικών είναι να καταπατάται βάναυσα το δικαίωμα στη μόρφωση, στην εργασία και τελικά στη ζωή και το μέλλον της νεολαίας.
Οι πιο πρόσφατες συνέπειες αυτής της βάναυσης επίθεσης, μετά τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων και την τραγική υποβάθμιση της ασφάλισης και περίθαλψης, είναι εξίσου καταστροφικές: Βίαιη κατάργηση σημαντικών τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, κατάργηση των ΕΠΑΣ, διαθεσιμότητες/απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, νέος νόμος για το Λύκειο που ωθεί χιλιάδες μαθητές στη μαθητεία και την πρόωρη κατάρτιση. Ταυτόχρονα, επιχειρείται μέσω της αξιολόγησης/χειραγώγησης να κατηγοριοποιηθούν τα σχολεία με στόχο πολλά από αυτά να καταργηθούν και οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε αυτά να οδηγηθούν στην απόλυση. Και όλα αυτά σε ένα κλίμα ανταγωνισμού, αντιπαραθέσεων, υποταγής και φόβου.
Οι πρακτικές αυτές συνδυάζονται με την υποβάθμιση και διάλυση βασικών υποστηρικτών δομών της εκπαίδευσης (ενισχυτική διδασκαλία, γραμματειακή υποστήριξη, βιβλιοθήκες, φύλαξη σχολείων κ.ά.), καθώς και με συγχωνεύσεις σχολείων και συμπτύξεις τμημάτων, με αποτέλεσμα να προκύπτουν πληθωρικά τμήματα και σχολεία, πράγμα που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο του σχολείου.
Με τις διαθεσιμότητες/απολύσεις, το μηδενισμό των νέων προσλήψεων μονίμων, τη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, την αύξηση του διδακτικού ωραρίου, τη δραματική μείωση των μεταθέσεων και αποσπάσεων, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, την ανάθεση διδακτικού έργου μέχρι και σε πέντε σχολικές μονάδες, τη βίαιη εξώθηση στη συνταξιοδότηση, με επιστέγασμα τις νέες αναθέσεις μαθημάτων και με φόβητρο το νέο πειθαρχικό δίκαιο, ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ να συρρικνώσουν τον κλάδο μας κατά 30.000 μέσα σε μια πενταετία. Καλλιέργησαν ένα κλίμα εμφύλιου πολέμου και ανταγωνισμού ανάμεσα σε συναδέλφους διαφορετικών ειδικοτήτων, με αρνητικές συνέπειες στο ίδιο το έργο του σχολείου, μια και είναι προφανές ότι οι εργασιακές σχέσεις των καθηγητών επηρεάζουν άμεσα τις συνθήκες μόρφωσης των παιδιών.
Στη βάση όλων αυτών είναι προφανές ότι η δραματική μείωση των δημόσιων δαπανών για την Παιδεία ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση  βασικών λειτουργιών της δημόσιας εκπαίδευσης.
Βασικός στόχος όλου του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων για να σταματήσουν αυτές πολιτικές λιτότητας και καταστροφής των κοινωνικών αγαθών.
Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα των καθηγητών (ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ) θα συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση οργανώνοντας την πάλη και τις αντιστάσεις του.

Ιδιαίτερα θα αγωνιστούμε για τα παρακάτω αιτήματα αιχμής:
-                      καμιά απόλυση εκπαιδευτικού – επαναφορά των καταργημένων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και όλων των εκπαιδευτικών σε αυτά, κανείς εκπαιδευτικός εκτός δομών του υπουργείου παιδείας,
-                      αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ,
-                      να παγώσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων, ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη και την κατάργηση του ν.4024/11, που τις συνδέει με την αξιολόγηση, κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και σχολείων,
-                      κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού ν.4186/13,
-                      ανώτερο όριο 20 μαθητών στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις, ολιγομελή τμήματα ειδικά στα ΕΠΑΛ,
-                      επαναφορά του προηγούμενου ωραρίου,
-                      να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών τώρα, με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών,  άμεσος  διορισμός όσων είναι διοριστέοι από το 2008 (ΑΣΕΠ) και οι υπόλοιποι από τους πίνακες προϋπηρεσίας αναπληρωτών, να αναγνωριστεί ολόκληρη η προϋπηρεσία αναπληρωτών-ωρομισθίων από το 2010, να καταργηθούν οι αντίστοιχες διατάξεις του ν.3848/10, 
-                      ουσιαστικές αυξήσεις των αποδοχών των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα των νέων συναδέλφων,
-                      άμεση κατάργηση του νέου πειθαρχικού (4093/12 και 4057/12) – να σταματήσει κάθε δίωξη για συνδικαλιστική δράση,
-                      αύξηση των συντάξεων (κύριων και επικουρικών),
-                      πλήρης κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των εκπαιδευτικών,
-                      όχι στη νέα φορομπηχτική πολιτική (ΕΝΦΙΑ), αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τους μισθωτούς,
-                      όχι στη διάλυση / συρρίκνωση / ιδιωτικοποίηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.
Β. Πρόγραμμα δράσης
1.                  Πρώτος άξονας δράσης: Ενωτικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες ΟΛΜΕ, με ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και ΑΔΕΔΥ για: φορολογικό – συνταξιοδοτικό – νέο μισθολόγιο – νέος συνδικαλιστικός νόμος. Πρόταση προς ΑΔΕΔΥ για πανδημοσιοϋπαλληλική κινητοποίηση (συλλαλητήριο και στάση) στις 10 Οκτώβρη ημέρα της εκδίκασης στο ΣτΕ της προσφυγής της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση,  και απεργία (πανεργατική) το Νοέμβρη.
2.                  Δεύτερος άξονας δράσης: Με αιχμή τα εργασιακά αιτήματα των εκπαιδευτικών και τα εκπαιδευτικά προβλήματα (ν.4186/13, περικοπές, συγχωνεύσεις κ.λπ.), επιδίωξη άμεσης συνεργασίας με τη ΔΟΕ για διαμόρφωση κοινού προγράμματος αγωνιστικών κινητοποιήσεων από τον Οκτώβρη, με κλιμάκωση και διάρκεια, με πρώτο βήμα την οργάνωση συλλαλητηρίων για την παιδεία τον Οκτώβρη. Αναγκαία προϋπόθεση η προσέγγιση και στενή συνεργασία ΕΛΜΕ και διδασκαλικών συλλόγων σε όλη την Ελλάδα και η συνεργασία με τους συλλόγους και τις ενώσεις γονέων.
3.                  Τρίτος άξονας δράσης: προγραμματισμός παρεμβάσεων της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ σε συνεργασία με τα  συντονιστικά των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, με συγκεντρώσεις στα υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
4.                  Τέταρτος άξονας δράσης: υλοποιώντας την απόφαση του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ στις 21/8/2014, με την οποία αποφασίστηκε η προκήρυξη Απεργίας – «Αποχής», «από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ν. 4024/11, ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, ν. 3848/10, ν. 3679/10)», καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους Διευθυντές σχολείων και τους Σχολικούς Συμβούλους να μη συμμετάσχουν σε καμιά διαδικασία με την οποία υλοποιείται το παραπάνω νομοθετικό πλαίσιο για την Αξιολόγηση
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ
-Οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο
-Κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει
- Αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.
 Γ. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ
Με ψήφους 74 υπέρ και 1 κατά προστίθεται διάταξη στον κανονισμό του ταμείου αλληλοβοήθειας της ΟΛΜΕ
και δίνεται η δυνατότητα της χρηματοδότησης κατασκηνώσεων για τα παιδιά των εκπαιδευτικών που ως τώρα καλύπτεται από το τακτικό ταμείο.
           Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γ. Γραμματέας
         Θ. Κοτσιφάκης                                                 Γ. Δεμερδεσλής
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ...
Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος επισκέφτηκε σήμερα την Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία. Ο Υπουργός είχε συνεργασία με τον διευθυντή και τους καθηγητές του σχολείου, μοίρασε μπάλες στους μαθητές στο πλαίσιο του προγράμματος του «Κοινωνικού Σχολείου» και στην ομιλία του τόνισε: 
«Να ακούτε τον γυμναστή σας σε ότι σας λέει και να προσπαθήσετε να βάλετε την άθληση στην ζωή σας και εκτός των ωρών του σχολείου. Η υγεία δεν εξαρτάται από το φάρμακο, αλλά από την καλή διατροφή και την άθληση. Το φάρμακο είναι να θεραπεύει τις αρρώστιες».
Στους μαθητές της Αθωνιάδας Ακαδημίας μίλησε ο σύμβουλος σχολικού αθλητισμού του Υ.ΠΑΙ.Θ. , Σάκης Τζαλαλής, ο οποίος ανέλυσε στους μαθητές, αλλά και στο εκπαιδευτικό προσωπικό τους άξονες του «Κοινωνικού Σχολείου» δίνοντας βαρύτητα στην άθληση και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας. 






Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 
ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 
Στο Άγιο Όρος σήμερα Δευτέρα ο Ανδρέας Λοβέρδος 
Το Άγιο Όρος θα επισκεφθεί σήμερα  Δευτέρα και την Τρίτη ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος.
Την Τρίτη, στις 13.45, ο κ. Λοβέρδος θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των ΜΜΕ στην Ουρανούπολη.
 Είναι η δεύτερη φορά που ο Ανδρέας Λοβέρδος ως υπουργός Παιδείας, επισκέπτεται το Άγιο Όρος, καθώς είχε βρεθεί εκεί και τον Ιούλιο, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, έπειτα από πρόσκληση της Ιεράς Κοινότητας και του πολιτικού διοικητή κ. Αρίστου Κασμίρογλου.
Ο υπουργός Παιδείας τότε είχε επισκεφθεί τις Μονές Σίμωνος Πέτρας, Παντοκράτορος, Ιβήρων και τη Σκήτη Προφήτη Ηλία, με τελικό προορισμό την εορτάζουσα τότε Ιερά Μονή Καρακάλλου όπου περέστη στην αγρυπνία της Ιεράς Μονής Καρακάλλου η οποία πανηγυρίζει τους Άγιους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο, στους οποίους είναι αφιερωμένο το καθολικό της μονής ενώ είχε συνατήσει και  την Ιερά Επιστασία.

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ
Προσλήψεις 272 αναπληρωτών εκπαιδευτικών πλήρους και μειωμένου ωραρίου, κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για το σχολικό έτος 2014-2015, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου 272 εκπαιδευτικοί, κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04, για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε δημόσια σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Πληρωμή ωρομισθίων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» με ενάριθμο 2014ΣΕ04700000 της Συλλογικής Απόφασης Έργων (ΣΑΕ) 047 (ΑΔΑ:7ΧΜΡΦ-ΨΩΧ) του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας, από τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 έως και την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014, όπου και θα τοποθετηθούν, με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής, στην οποία προσλήφθηκαν, μέχρι και τη λήξη του διδακτικού έτους.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Δ.Δ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Συμμετοχή αποφοίτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ (Ομάδα Α΄) ακαδ έτους 2014-2015

Παρασκευή, 26 Σεπτέμβριος 2014 12:11
Εγκύκλιος συμμετοχής αποφοίτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ (Ομάδα Α΄) ακαδημαϊκού έτους 2014-2015
Συνημμένα:
ΑρχείοΜέγεθος
Download this file (Συμμετοχή αποφοίτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ (Ομάδα Α΄) ακαδ  έτους 2014)Εγκύκλιος.pdf330 Kb
 
PDFΕκτύπωση

Προσωρινοί πίνακες μοριοδότησης αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ σχολ. έτους 2014-2015

Παρασκευή, 26 Σεπτέμβριος 2014 12:06
Παρακαλούμε διαβάστε την ανακοίνωση
Συνημμένα:
ΑρχείοΜέγεθος
Download this file (ανακοινωση.doc)Ανακοίνωση.doc79 Kb
Download this file (ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΟΙ ΕΕΠ - ΕΒΠ 2014-2015.xlsx)ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΟΙ ΕΕΠ - ΕΒΠ 2014-2015.xlsx9 Kb
Download this file (ΕΒΠ.pdf)ΕΒΠ.pdf659 Kb
Download this file (ΠΕ21_ΕΕΠ Πίνακας ΠΕ21.pdf)ΠΕ21_ΕΕΠ Πίνακας ΠΕ21.pdf83 Kb
Download this file (ΠΕ23_ΕΕΠ Επικουρικός Πίνακας Β ΠΕ230.pdf)ΠΕ23_ΕΕΠ Επικουρικός Πίνακας Β ΠΕ230.pdf900 Kb
Download this file (ΠΕ23_ΕΕΠ Κύριος Πίνακας Α ΠΕ231.pdf)ΠΕ23_ΕΕΠ Κύριος Πίνακας Α ΠΕ231.pdf196 Kb
Download this file (ΠΕ25_ΕΕΠ Πίνακας ΠΕ25.pdf)ΠΕ25_ΕΕΠ Πίνακας ΠΕ25.pdf190 Kb
Download this file (ΠΕ26_ΕΕΠ Πίνακας ΠΕ26.pdf)ΠΕ26_ΕΕΠ Πίνακας ΠΕ26.pdf176 Kb
Download this file (ΠΕ28_ΕΕΠ Πίνακας ΠΕ28.pdf)ΠΕ28_ΕΕΠ Πίνακας ΠΕ28.pdf137 Kb
Download this file (ΠΕ29_ΕΕΠ Πίνακας ΠΕ29.pdf)ΠΕ29_ΕΕΠ Πίνακας ΠΕ29.pdf43 Kb
Download this file (ΠΕ30_ΕΕΠ Πίνακας ΠΕ30.pdf)ΠΕ30_ΕΕΠ Πίνακας ΠΕ30.pdf799 Kb
Download this file (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΑΝΑΠΛ.ΕΕΠ-ΕΒΠ 2014.pdf)ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΑΝΑΠΛ.ΕΕΠ-ΕΒΠ 2014.pdf954 Kb

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.

Ανακοίνωση για τα ΕΠΑΛ

Θέση της  ΔΑΚΕ καθηγητών ΔΕ  είναι ότι η Τεχνική-Επαγγελματική εκπαίδευση αποτελεί τον ένα από τους δύο ισότιμους πυλώνες της Λυκειακής βαθμίδας. Για το λόγο αυτό αγωνίζεται εδώ και χρόνια για την στήριξη και την ουσιαστική αναβάθμισή της. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, μετά από συνεχείς πειραματισμούς και άστοχες  πολιτικές αποφάσεις,  η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε αυτή είναι κρίσιμη για την επιβίωση της.
Σήμερα οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στην ΤΕΕ , παρακολουθούν με αγωνία την υλοποίηση των καταστροφικών διατάξεων παλαιότερων νομοθετημάτων (Ν.4186/2013) μέσω των πρόσφατων υπουργικών αποφάσεων.
Οι αποφάσεις αυτές αντί να στηρίζουν την επαγγελματική εκπαίδευση όπως συμβαίνει σε όλη την ευρωπαϊκή ένωση,  έχουν ως αποτέλεσμα να αποτρέπουν την επιλογή της από τους μαθητές και να τους στρέφουν στην κατάρτιση. Επιπλέον το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη αυθαίρετη αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών θα δημιουργήσει εκατοντάδες εικονικά πλεονάσματα σε καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων.
Πιο συγκεκριμένα 
•σε  μαθητές που εγγράφονται με το απολυτήριο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, η επιβολή της υποχρεωτικής παρακολούθησης γενικών μαθημάτων, που ήδη έχουν διδαχθεί επιτυχώς, τους αποτρέπει από το να φοιτήσουν στα ΕΠΑΛ
•η αύξηση σε 15 του ελάχιστου αριθμού μαθητών που απαιτείται για τη συγκρότηση τμημάτων ειδικότητας στη Β΄ τάξη των ΕΠΑΛ, έχει ως αποτέλεσμα να περιορίζεται δραστικά ο αριθμός των τμημάτων αυτών και οι μαθητές να υποχρεώνονται σε αλλαγή ειδικότητας ή σχολείου.
•η θέσπιση ηλικιακού ορίου για την εγγραφή των μαθητών στα εσπερινά ΕΠΑΛ απαγορεύει τη φοίτηση σε κάποιους από αυτούς
Προκειμένου να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες των επιλογών αυτών απαιτείται από την σημερινή πολιτική ηγεσία :
•να παρατείνει την περίοδο των  εγγραφών ώστε να γίνουν οι απαραίτητες νομικές αλλαγές (κατάθεση τροπολογίας για το αρ.9 του Ν.4186/2013)
•να επιτρέψει στους μαθητές που λαμβάνουν  μόνο το πτυχίο ειδικότητας από το ΕΠΑΛ, να μην επαναλαμβάνουν τη διδασκαλία  στα μαθήματα γενικής παιδείας   
•να επαναφέρει τον προηγούμενο ελάχιστο αριθμό μαθητών  για τη συγκρότηση τμημάτων ειδικότητας (ΥΑ.100637/Γ2) 
•να επιτρέψει τη  λειτουργία ολιγομελών τμημάτων ειδικότητας όπου υπάρχει η δυνατότητα και οι συνθήκες το επιβάλλουν
•να καταργήσει το ηλικιακό όριο για την εγγραφή των μαθητών στα εσπερινά ΕΠΑΛ
   Ο Πρόεδρος                          Ο Γραμματέας
                   Δημήτρης Πεππές                   Νίκος Παπαχρήστος
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Δ.Δ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ανακοίνωση πράξης 30/23-9-2014 του ΠΥΣΔΕ Ν.Χαλκιδικής

Πέμπτη, 25 Σεπτέμβριος 2014 16:55
Ανακοινώνεται η πράξη 30 του ΠΥΣΔΕ που συνεδρίασε την  23-9-2014.
 
PDFΕκτύπωση

Εγκύκλιος ενστάσεων ΕΑΕ ΠΕ02.50

Τετάρτη, 24 Σεπτέμβριος 2014 12:08
Υποβολή ενστάσεων κατά των πινάκων αναπληρωτών εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ02.50,
ΕΑΕ, σχολ. έτους 2014-2015
Συνημμένα:
ΑρχείοΜέγεθος
Download this file (Εγκύκλιος ενστάσεων ΕΑΕ ΠΕ02.50.pdf)Εγκύκλιος ενστάσεων ΕΑΕ ΠΕ02.50.pdf128 Kb
 
PDFΕκτύπωση

Ενημέρωση υποψηφίων (μαθητών και αποφοίτων) για τις σχολές Αστυνομικής Ακαδημίας 2015-2016

Τρίτη, 23 Σεπτέμβριος 2014 08:49
Ενημέρωση υποψηφίων (μαθητών και αποφοίτων) σχετικά με τη λειτουργία των Σχολών
της Αστυνομικής Ακαδημίας για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.
 
PDFΕκτύπωση

Τοποθετήσεις σε Λειτουργικά Κενά - Πράξη 29/18-9-2014

Παρασκευή, 19 Σεπτέμβριος 2014 08:13
Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε λειτουργικά κενά, σύμφωνα με την Πράξη 29/18-9-2014 και μετά την εξέταση των ενστάσεων που κατατέθηκαν.
Συνημμένα:
ΑρχείοΜέγεθος
Download this file (Πράξη 29_18-9-2014.PDF)Πράξη 29_18-9-2014.PDF1123 Kb
 
PDFΕκτύπωση

ΑΝΑΒΟΛΗ επιστημονικών ημερίδων ΠΕ09, ΠΕ18.02, ΠΕ18.03, ΠΕ18.35, ΠΕ18.40

Πέμπτη, 18 Σεπτέμβριος 2014 06:09
ΑΝΑΒΟΛΗ των προγραμματισμένων επιστημονικών ημερίδων με θέμα «Προγραμματισμός και σχεδιασμός του εκπαιδευτικού έργου κατά το σχολικό έτος 2014-2015 – Οδηγίες διδασκαλίας μαθημάτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ» για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ09, ΠΕ18.02, ΠΕ18.03, ΠΕ18.35, ΠΕ18.40 που υπηρετούν στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής
Συνημμένα:
ΑρχείοΜέγεθος
Download this file (ANΑΒΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ 19,22-09-2014 ΜΥΛΩΝ)Αναβολή επιστημονικών ημερίδων οικονομολόγων.doc41 Kb