Powered By Blogger

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 
Γιάννης Ιωαννίδης – Στυλιανός Βαλιάνος : «προτεραιότητα μας η ανάπτυξη της Χαλκιδικής» 
Μια σειρά επισκέψεων σε επιχειρήσεις και Φορείς της Χαλκιδικής πραγματοποίησε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιαννης Ιωαννίδης συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Στυλιανό Βαλιάνο. Η ανάπτυξη του επιχειρείν στη Χαλκιδική καθώς και η εύρυθμη λειτουργία των Φορέων βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν το λιμάνι και το Τελωνείο των Ν. Μουδανιών. Ενημερώθηκαν από τον Προϊστάμενο του Τελωνείου κ Λουκοβίτη και αναφέρθηκαν στην ενδυνάμωση του ρόλου του λιμένος και στον ουσιαστικό ρόλο που πρέπει να έχουν αυτές οι δομές για την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας.
Σημειώνεται ότι το λιμάνι των Ν. Μουδανιών καλύπτει όχι μόνο τις ανάγκες της Χαλκιδικής στις μεταφορές εμπορευμάτων, αλλά και γενικότερα της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ είναι και διαμετακομιστικός σταθμός για μεταφορά εμπορευμάτων από χώρες του εξατερικού.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν η επιχείρηση Κυλινδρόμυλοι Χαλκιδικής. Μια επιχείρηση που παρουσιάζει κέρδη χάρη στο δυναμισμό του ιδιοκτήτη της κ. Στράτου Ευγενείου. Τόσο ο κ. Ιωαννίδης όσο και ο κ. Βαλιάνος έδωσαν σαφές μήνυμα στήριξης στους αγρότες της Χαλκιδικής καθώς και στους επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον Πρωτογενή Τομέα. Τομέα που η Π.Κ.Μ θα υποστηρίξει δυναμικά. Παράλληλα, δεσμεύτηκαν για την υλοποίηση Προγραμμάτων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Αμέσως μετά επισκέφθηκαν την ιστορική επιχείρηση Ελληνική Λευκόλιθοι, που εδώ και 150 χρόνια δίνει το στίγμα της στη Χαλκιδική. Ο Διευθυντής κ. Δημήτρης Τσακωνίτης, ανέφερε ότι η Κίνα είναι ο κύριος ανταγωνιστής της εταιρίας και ζήτησε τη στήριξη της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση του. Μια σειρά φορολογικών ζητημάτων συζητήθηκε στην επιχείρηση, Νερά Άθως. 
Επόμενος Σταθμός ήταν η συνάντηση με το Σωματείο Μεταποιητών Ελιάς Χαλκιδικής, στο πολιτικό Γραφείο του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Στυλιανού Βαλιάνου στον Πολύγυρο. Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η μεταποίηση της ελιάς και οι προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης που δίνει στη Χαλκιδική. Παράλληλα τέθηκε το ζήτημα διαχείρισης των ελαιολυμάτων στη Χαλκιδική. Ζήτημα που όπως είπαν οι μεταποιητές πρέπει να διευθετηθεί άμεσα με τον καλύτερο τρόπο.Την πλήρη υποστήριξή τους στους αγρότες της Χαλκιδικής εξέφρασαν οι κ. Ιωαννίδης και Βαλιάνος επισκεπτόμενοι την Ε.Α.Σ.Π .
Τέλος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μετείχε στη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟ.Δ.Ε στον Πολύγυρό όπου συζητήθηκαν πολιτικά , τα δεδομένα της προεκλογικής πορείας του συνδυασμού «Περιφέρεια – Πρωταθλήτρια».
Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Στυλιανός Βαλιάνος δήλωσε : «Βρισκόμαστε στο πλευρό του Χαλκιδικιώτη. Δίπλα του έμπρακτα με αξιόπιστες λύσεις και προτάσεις. Η σημερινή επίσκεψή μας σε επιχειρήσεις και Φορείς έδωσε το στίγμα της Αυτοδιοικητικής μας πρότασης».
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου