Powered By Blogger

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2014
Μέχρι 3 Ιουλίου οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Η ροή της βαθμολογίας από τα βαθμολογικά κέντρα προς το μηχανογραφικό σύστημα του υπουργείου πηγαίνει πολύ καλά και ελπίζουμε ότι θα έχουμε ν’ ανακοινώσουμε τους βαθμούς το αργότερο μέχρι τις 3 Ιουλίου. Λέω μέχρι 3 Ιουλίου, μπορεί να είμαστε και νωρίτερα, αλλά επειδή θέλουμε να είμαστε ακριβείς κάπως στις ημερομηνίες, οι Υπηρεσίες θα δουλέψουν πυρετωδώς τις επόμενες μέρες, γι’ αυτό κρατάμε, μέχρι 3 Ιουλίου θα έχουν ανακοινωθεί οι βαθμοί.
Τα παραπάνω ανακοίνωσες στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο αρμόδιος για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θ. Κυριαζής και υπογράμμισε τα εξής:
Α.Με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει και το οποίο έχει ανακοινωθεί, από την ημέρα ανακοίνωσης των βαθμών θα μπορούν να μπαίνουν, ήδη οι μαθητές μπορούν να μπαίνουν και να βλέπουν το μηχανογραφικό αλλά να μην το κλείνουν, να μην το οριστικοποιούν. Η οριστικοποίηση θα γίνεται αμέσως μετά την ανακοίνωση των βαθμών και θα πρέπει να έχει τελειώσει μέχρι 14 Ιουλίου.
Β.Από την ημερομηνία εκείνη και μετά δε μπορεί να γίνει καμία άλλη αλλαγή πλέον στο μηχανογραφικό, από την ώρα εκείνη και  μετά, από τις 14 Ιουλίου και μετά. Πρόβλεψη είναι ότι θα έχουμε τις βάσεις το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Πιστεύουμε ότι έχουμε συμπιέσει πολύ τις ημερομηνίες γιατί φέτος οι εξετάσεις πήγαν 10 μέρες αργότερα, αλλά τόσο η ανακοίνωση των βαθμών όσο και τ’ αποτελέσματα, οι βάσεις που θα βγουν αργότερα, είναι μέσα στις ημερομηνίες που ήταν και τις άλλες χρονιές.
Γ.Νομίζουμε ότι ήταν αυτή  μια μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει,  και γίνεται από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, τη Διεύθυνση Διεξαγωγής Εξετάσεων και Μηχανογράφησης για όλη την προσπάθεια που έκαναν, τις Επιτροπές εξετάσεων για τον άψογο τρόπο που έγιναν φέτος οι εξετάσεις, όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις εξετάσεις και έδωσαν πραγματικά τον εαυτό τους για να βγουν πιο γρήγορα και οι βαθμοί και τ’ αποτελέσματα και πιστεύω ότι τη Δευτέρα θα έχουμε πλέον ολοκληρώσει  μια επιτυχημένη χρονιά πανελλαδικών εξετάσεων.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Εχετε μια μικρή εικόνα από δείγματα βαθμολογιών των παιδιών, αν τα πήγαν καλύτερα ή χειρότερα..
Α. ΚΥΡΙΑΖΗΣ: Είναι νωρίς ακόμη, θα μπορέσουμε ενδεχομένως να  έχουμε κάποια στατιστικά στοιχεία αμέσως μόλις ανακοινωθούν οι βαθμοί, θα είναι τα πρώτα στατιστικά στοιχεία και τότε θα πούμε οτιδήποτε. Θέλω να πω ότι αυτά τα οποία βγαίνουν κατά καιρούς από διαφόρους για το αν οι βάσεις θα είναι αυξημένες, αν θα είναι μειωμένες, αυτό δε μπορεί να το κάνει κανείς αυτή τη στιγμή, είναι παρακινδυνευμένο, πάρα πολύ και θα ήθελα να μην προχωρούμε προς αυτή  την επεξεργασία.
        Διότι δε μπορείς να πεις για βάση τη στιγμή κατά την οποία δεν έχεις βαθμούς και δεν έχουν  φτιάξει ακόμα το μηχανογραφικό. Αυτά είναι δυο βασικά στοιχεία για να πεις για τις βάσεις. Αμέσως μετά θα ξέρουμε, αργότερα, το πού έχουν πάει και πώς θα πάνε οι βάσεις όταν αρχίσουν πλέον να μπαίνουν τα μηχανογραφικά μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου