Powered By Blogger

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Δ.Α.Κ.Ε. Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ




Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης  Ν. Χαλκιδικής


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2010-2011

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

      Για τη νέα σχολική χρονιά που μόλις ξεκινά η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής σας εύχεται από καρδιάς υγεία, ατομική και οικογενειακή, και επιτυχία στο δύσκολο έργο που κάθε χρόνο αναλαμβάνουμε.
     Η εκτίμηση της παράταξής μας για τη νέα σχολική χρονιά είναι πως βρισκόμαστε, ακόμα μια φορά, μπροστά σε ένα δύσβατο μονοπάτι τόσο για τις εργασιακές μας σχέσεις όσο και για την ίδια την Εκπαίδευση. Το δημόσιο σχολείο υφίσταται κι αυτό τις δραματικές συνέπειες της ‘πολιτικής ΔΝΤ’. Οι περικοπές στα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων με το πρόσχημα του σχεδίου ‘ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ’, οι καταργήσεις ολιγομελών τμημάτων στα Λύκεια στις κατευθύνσεις και στα μαθήματα επιλογής ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές με αποτέλεσμα το ‘αναγκαστικό ξεσπίτωμα’ των παιδιών, η διατήρηση του θεσμού της ωρομισθίας και η καθιέρωση αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου και μειωμένων αποδοχών σε συνδυασμό με τους ελάχιστους διορισμούς και την ‘αναγκαστική’ συνταξιοδότηση πολλών συναδέλφων, η γενίκευση της διάθεσης των εκπαιδευτικών σε δεύτερο και τρίτο σχολείο ακόμα και για τη συμπλήρωση ελάχιστων ωρών καθώς και η ‘υποχρεωτική’ αθρόα διάθεση εκπαιδευτικών συγκεκριμένων ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς δικιά τους αίτηση, η μη χορήγηση για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια νέων εκπαιδευτικών αδειών, η αναστολή λειτουργίας των ΓΡΑΣΥ, το ουσιαστικό κλείσιμο των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η αυθαίρετη καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων με το πρόσχημα του ‘χρέους’ για οικονομική ανάκαμψη της χώρας, η δραστική  μείωση των μισθών μας και η ‘κατεδάφιση’ της δημόσιας ασφάλισης με την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου διαμορφώνουν ένα εφιαλτικό τοπίο και επηρεάζουν άμεσα την καθημερινή μας ζωή.
       Αυτή, δυστυχώς, είναι και η κατάσταση στο χώρο της Παιδείας, όμοια με την     τραγική κατάσταση της οικονομίας και της πολιτικής της Ελλάδας. Η Υπουργός Παιδείας μάλιστα χαρακτήρισε τη νέα σχολική χρονιά ως την πιο δύσκολη από την εποχή της μεταπολίτευσης  προσπαθώντας να αποκρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για αυτή την εξέλιξη. Όλα δείχνουν ότι αυτόν τον Σεπτέμβρη η ελληνική οικογένεια θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα αναγκαία σχολικά είδη,  τη μηνιαία δαπάνη για τα φροντιστήρια, αλλά και για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, εγκαταστάσεων και εργαστηρίων, για τη θέρμανση, την υγιεινή των αιθουσών, για την αγορά αναλώσιμων υλικών κ.λπ.
           Φαίνεται, όμως, με την πρωτόγνωρα χρεοκοπημένη αντιλαϊκή και  αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόζεται στη  χώρα (εντολοδόχος δυστυχώς της τρόικας – εκεί κατάντησε τη χώρα η σημερινή κυβέρνηση), η μόνη ελπίδα για τη χώρα είμαστε όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι, ο απλός λαός της πατρίδας μας που αναλαμβάνει το βάρος του ξεσηκωμού και της αντίστασης, για την ανατροπή όλης αυτής της καταστροφικής για και το λαό μας πολιτικής.
       Για το λόγο αυτό, λοιπόν, η αγωνιστική αφύπνιση και παρουσία όλων μας  είναι απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις άθλιες μεθοδεύσεις και τα σχέδια που δρομολογούνται από τα εξωτερικά κέντρα αποφάσεων και τις  πολιτικές μιας ανεύθυνης κυβέρνησης και στο χώρο της Παιδείας.

Καλή και δημιουργική χρονιά! Καλή δύναμη σε όλους μας!
       
                                 Για τη Συντονιστική Επιτροπή
     
                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                           
                                       Ι. Χονδρογιώργης                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου