Powered By Blogger

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΜΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΕΛΜΕ Χαλκιδικής: Απορρίπτουμε το Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο στο σύνολο του - Καταβολή οδοιπορικών – υπερωριών για συμπλήρωση ωραρίου


ΕΛΜΕ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ               
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ                                                          
Τηλ. Fax  23710 22001                                             
E-Mail : 
elmechalkidikis@gmail.com

Πολύγυρος  20 –12 – 2011
Αρ. πρωτ : 6

ΘΕΜΑ : «Βαθμολόγιο – μισθολόγιο»

 Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής εκφράζει την πλήρη αντίθεση του ως προς την ψήφιση και την εφαρμογή του νόμου 4024/2011 που εξαθλιώνει οικονομικά τους εκπαιδευτικούς και κατ’ επέκταση τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

 Χωρίς να ξεπερνάμε τον απαράδεκτο μισθό των 640 ευρώ στους νεοδιόριστους συναδέλφους, τις μειώσεις 20 – 40 % στους μισθούς μας, τη μείωση του αφορολόγητου στις 5.000, την κατάργηση των επιδομάτων μας ( εξωδιδακτικής απασχόλησης, διδακτικής προετοιμασίας, παραμεθορίου τύπου Β ) , τη σύνδεση μισθού – βαθμού και την αξιολόγηση , θα σταθούμε στην κατάταξη μας στο νέο βαθμολόγιο:

 Α. Είναι νομικά αμφισβητήσιμο ως προς την κατάταξη μας, με εισαγωγικό κλιμάκιο ΣΤ γιατί σύμφωνα με τα άρθρα 12-14 του ν. 1566/85 οι εκπαιδευτικοί που δεν θα επιτελούν διοικητικό έργο αλλά διδακτικό, θα έπρεπε να καταταγούν στο Βαθμό Γ, εφόσον ο 1566/85 δεν καταργείται.

 Β. Είναι άδικο και αντισυνταγματικό να μη λαμβάνονται υπ’ όψη οι περιπτώσεις συναδέλφων που αποφοίτησαν από πενταετή και εξαετή τμήματα πανεπιστημιακών σχολών, ώστε να κατατάσσονται ανάλογα σε βαθμό και κλιμάκιο όπως ίσχυε με το παλιό μισθολόγιο.

 Γ. Είναι τελείως παράλογο , απαράδεκτο και παράνομο το γεγονός ότι στην κατάταξη μας σε βαθμούς και κλιμάκια μηδενίζεται η επιπλέον προϋπηρεσία μετά την 31/10/2011. Πρόκειται κυριολεκτικά για κλοπή πραγματικού χρόνου προϋπηρεσίας απ’ τον καθένα μας.

 Δ. Είναι αδιανόητο να αφαιρεί από τους συναδέλφους αναπληρωτές τη δημόσια προϋπηρεσία τους και να τους κατατάσσει στο εισαγωγικό κλιμάκιο και βαθμό.

Απορρίπτουμε το Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο στο σύνολο του.

Χρησιμοποιούμε κάθε πρόσφορο ένδικο μέσο ενάντια σε κάθε παράνομη και αντισυνταγματική ρύθμιση.
   
Παλεύουμε για την κατάργηση του νόμου 4024/2011 (Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο) και τη συνολική ανατροπή αυτής της πολιτικής, μέσα από συντονισμένο, μαζικό και ενωτικό αγώνα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου