Powered By Blogger

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΩΝΙΑΔΑ

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΘΩΝΙΑΔΑΣ: ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ (ΦΩΤΟ) 

 
1Φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας
Σημαντικές συμβουλές έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης προς τους μαθητές της Αθωνιάδας Ακαδημίας κατά τη χθεσινή επίσκεψή του. «Προτιμήσατε τα του ουρανού δια να καρπωθήτε τα της γης. Ακολουθήσατε το μέτρο, αλλά ποτέ την μετριότητα», τους είπε με νόημα και συμπλήρωσε:
-Προσέξατε όσο μπορείτε να είσθε υπάκουοι προς τους διδασκάλους, τον κύριο Διευθυντή, τους επιμελητάς και τους γονείς σας, αλλά προ παντός στους πνευματικούς σας πατέρας, όλους αυτούς που καθημερινώς κοπιάζουν για σας εδώ στο Άγιον Όρος. Η υπακοή σας προς αυτούς, με εσωτερική ελευθερία, θα φέρη την ευλογία του Θεού. Αντίθετα, η ανυπακοή είναι πηγή πολλών κακών και δεινών.

1
-Εκμεταλλευθήτε τον χρόνο αυτό που ευρίσκεσθε στο Άγιο Όρος για να πάρετε πνευματικά εφόδια για τη μελλοντική ζωή σας και να προχωρήσετε στον δρόμο των αρετών, να θεμελιώσετε την μετέπειτα πορεία σας σε σταθερές βάσεις. Πολύ θα σας βοηθήσει να κάνετε μία καλή αρχή στην ζωή σας ο σύνδεσμός σας με τον πνευματικό της Σχολής η με τον πνευματικό και καθοδηγητή σας εδώ στο Άθωνα, που τα πάντα αποπνέουν χάρι και αγιότητα και σείς ζήτε «μεταξύ ουρανού και γης».
-Προτιμήσατε τα του ουρανού διά να καρπωθήτε τα της γης. Ακολουθήσατε το μέτρο, αλλά ποτέ την μετριότητα. Ποτέ μόνον την γη, αλλά τα του ουρανού. Καί τότε τα λοιπά «προστεθήσεται υμίν».

1
-Ως παιδιά, ζώντας μία ζωή κοινοβιακή, είναι φυσικό να κάνετε και αταξίες και να έχετε παιδικές προστριβές και φιλονικίες της στιγμής με τους συμμαθητάς σας. Πάντοτε όμως να βάζετε ο ένας στον άλλον «ευλόγησον», κατά την ιερά παράδοσι των Αγιορειτών πατέρων, και να μη κρατάτε τίποτε εναντίον του άλλου, αλλά να είσθε ενωμένοι μεταξύ σας, σαν ένα σώμα, το σώμα του Χριστού.
1
1

1
1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου