Powered By Blogger

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ


Σαμαράς: "Κυβέρνηση υπό προθεσμία, πρωθυπουργός υπό επιτροπεία"

   «Ο κ. Παπανδρέου πρώτα παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει. Μετά βάφτισε την αδυναμία ανασχηματισμό. Έναν ανασχηματισμό-καραμπόλα, που αποτυπώνει την αποτυχία της πολιτικής του. Κυρίαρχη ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης η αντικατάσταση Παπακωνσταντίνου» τονίζει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Ι. Μιχελάκης
και σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός, «κάνοντας ανακύκλωση των ίδιων προσώπων, αντί για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, έφτιαξε μία..
κυβέρνηση υπό προθεσμία για να εφαρμόσει την ίδια λαθεμένη πολιτική. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη σκοπιμότητα της σύνθεσης της επιτροπής, αλλά και για το ρόλο που θα έχει» αναφέρει ο κ. Μιχελάκης και συμπληρώνει: «Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η διάλυση των δύο εθνικών πρωταθλητών της Οικονομίας μας, του Τουρισμού και της Ναυτιλίας. Ειδικά της Ναυτιλίας, που εξακολουθεί να πηγαινοέρχεται από Υπουργείο σε Υπουργείο», σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.
Οι επιτελείς της Συγγρού θεωρούν πως πλέον ο πρωθυπουργός βρίσκεται υπό καθεστώς επιτροπείας των ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, πως ο ανασχηματισμός δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μία κίνηση του κ. Παπανδρέου για να κερδίσει χρόνο, αλλά και συμβιβασμού με τους δελφίνους του κόμματος και πως το μόνο που άλλαξε στο ανακάτεμα της τράπουλας είναι τα πρόσωπα που καταλαμβάνουν νέες κυβερνητικές θέσεις και αρμοδιότητες, αλλά όχι η πολιτική. Για το λόγο αυτό θεωρούν πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει προεκλογικό χαρακτήρα, χαρακτηρίζοντάς την ως «κυβέρνησης υπό προθεσμία». Μάλιστα, τονίζεται πως η ανακύκλωση προσώπων για τη διατήρηση των ισορροπιών σε συνδυασμό με την αδυναμία του κ. Παπανδρέου προσωπικά να πείσει τον κ. Παπαδήμο να αναλάβει την ευθύνη διαχείρισης των οικονομικών ζητημάτων της χώρας, κάτι που είχε καλλιεργήσει τεράστιες προσδοκίες τις τελευταίες ημέρες, αλλά και η απουσία προσώπων που δεν ανήκουν στο «πολιτικό προσωπικό» της παρούσας Βουλής, όπως επίσης είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός πως θα επιδιώξει να κάνει, αποδεικνύει περίτρανα την έλλειψη πειθούς και εμπέδωσης κλίματος εμπιστοσύνης σε ανθρώπους που ομολογουμένως έχουν τχνοκρατικές θέσεις και διατηρούν ένα προφίλ κύρους τις διεθνείς αγορές, κυβερνήσεις και οργανισμού. Για το λόγο αυτό ο κ. Σαμαράς εκτιμά πως ο χρ;oνος της κυβέρνησhς αυτής είναι μετρημένος και πως ο κ. Παπανδρέου τελεί υπό προθεσμία.
Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι πρόκειται για ομολογία απίστευτης οργανωτικής ανικανότητας η δημιουργία μιας Κυβερνητικής Επιτροπής στην οποία μετέχουν οι μισοί υπουργοί με σκοπό να συντονίζουν τους άλλους μισούς και που, για πρώτη φορά -παγκόσμια πρωτοτυπία- δεν θα λαμβάνουν μέρος οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου