Powered By Blogger

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ο.Λ.Μ.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382
email:olme@otenet.gr
www.olme.gr Αθήνα, 27/1/11
                                                     ΠΡΟΣ:
                                                     τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

ΘΕΜΑ: Οργάνωση νέων δράσεων ενάντια στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων

Σε συνέχεια προηγούμενης απόφασης του που αφορούσε κινητοποιήσεις για το ζήτημα των συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε να ζητήσει εγγράφως από όλους τους Περιφερειακούς Δ/ντές Εκπαίδευσης τις εισηγήσεις των Δ/ντών Δ.Ε. της χώρας για το ζήτημα των συγχωνεύσεων.
Παράλληλα προτείνει στα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ τα παρακάτω:
1. Παραστάσεις διαμαρτυρίας των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ (έως την 15η Φεβρουαρίου) στους εκλεγμένους Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες καθώς και στους Δημάρχους των Καλλικρατικών Δήμων στις οποίες θα τους γνωστοποιούμε
τις θέσεις του κλάδου και θα ζητούμε την συμπαράταξή τους στο ζήτημα των συγχωνεύσεων, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
2. Συσκέψεις με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, μαθητικά συμβούλια και τοπικούς φορείς καθώς και συνεντεύξεις τύπου, όπου θα αναδεικνύεται εκ νέου το ζήτημα.
3. Να ζητήσουν συνεδριάσεις των σχολικών συμβουλίων τουλάχιστον των σχολείων εκείνων που έχουν πληροφορηθεί ότι απειλούνται με συγχώνευση – κατάργηση.

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382
email:olme@otenet.gr
www.olme.gr Αθήνα, 27/1/11
                                                                Αθήνα, 28/1/11
                                                                Α.Π.: 1914
                                ΠΡΟΣ: τους Περιφερειακούς Δ/ντές Εκπ/σης 
 
ΘΕΜΑ: Συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων    
         Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται εντόνως για την εν κρυπτώ διαδικασία που έχει ξεκινήσει μεταξύ των Διευθυντών Δ.Ε. και των Περιφερειακών Δ/ντών σχετικά με το ζήτημα των συγχωνεύσεων.
       Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι πέραν της άκρατης μυστικοπάθειας που επικρατεί στο συγκεκριμένο ζήτημα, η διαδικασία αυτή ξεκίνησε προτού τεθεί το ζήτημα στις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας (σύμφωνα με το ν.1566/85), αλλά και στην αιρετή Περιφερειακή Διοίκηση, όπως οι μεταβατικές διατάξεις του ν. 3852/2010 προβλέπουν (άρθ. 282). 
        Επειδή δε νοείται … προσωπική αλληλογραφία μεταξύ των διαφόρων κλιμακίων της Διοίκησης, και επιπροσθέτως τα στοιχεία αυτά αποτελούν δημόσια έγγραφα μη διαβαθμισμένα, θεωρούμε ότι η μη δημοσιοποίησή τους παραβιάζει στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας και δημοκρατίας στη Διοίκηση της εκπαίδευσης. 
        Η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αγωνίζεται για τη διαφάνεια και σκοπεύει να παρουσιάσει «τα πάντα στο φως», για το λόγο αυτό με την παρούσα ζητούμε όλες τις εισηγήσεις των Δ/ντών Δ.Ε. για το ζήτημα των συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων της περιοχής ευθύνης σας.   
     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου