Powered By Blogger

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

OI 'ΣΤΑΘΕΡΕΣ' ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΤΟ 'ΑΔΕΙΑΣΜΑ' ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ


 Το καλοκαίρι 2009 ο ΓΑΠ τονίζει οτι το ΔΝΤ φέρνει υπανάπτυξη ...

... και το Δεκέμβριο 2009 ζητάει την παρέμβαση του ΔΝΤ μυστικά από τον Strauss Kahn!

    O επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. Στρος Καν, «αδειάζει» το «σοσιαλιστή» σύντροφό του και πρωθυπουργό μας, ΓΑΠ. Είχε ζητήσει, αποκαλύπτει, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, την παρέμβαση του ΔΝΤ, από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, παρότι δημόσια ενώπιον του ελληνικού λαού απέρριπτε κατηγορηματικά τέτοιο ενδεχόμενο. 
        Φυσικά ο διεθνής «μαφιόζος» των χρηματαγορών δεν εκθέτει τόσο βάναυσα το ανδρείκελο των αγορών, δίχως πολιτική σκοπιμότητα, δίχως σχέδιο… Το «άδειασμα» αυτό του ΓΑΠ σηματοδοτεί καθαρά μια νέα φάση κλιμακούμενων σχεδιασμών κατά της Ελλάδας, από το χρηματιστηριακό κύκλωμα της διεθνούς μαφίας των ιμπεριαλιστών. 
    Προλειαίνεται το έδαφος για νέα σχέδια πολιτικής απάτης και προώθησης συναινετικών λύσεων για την επιβολή νέων συμφορών… 
     Ο Στρος Καν το λέει καθαρά, επισημαίνοντας, ότι η Ευρώπη δεν κατόρθωσε να πάρει το δρόμο της ανάπτυξης και διατρέχει το σοβαρό κίνδυνο «να υποβαθμισθεί σε σχέση με την Ασία». 
      Υπογράμμισε επίσης ότι πολλές χώρες της G20 έχουν την αίσθηση ότι η κρίση τελείωσε, με συνέπεια να είναι λιγότερο συνεργάσιμες από ό,τι ήταν στην αρχή της κρίσης. 
    Αν αποκωδικοποιήσουμε αυτή τη διπλωματική γλώσσα καταλήγουμε στην ουσία: Η κρίση συνεχίζεται, οι κίνδυνοι παραμένουν, τα μέτρα απέτυχαν και δεν απέδωσαν, έτσι χρειάζονται και νέα μέτρα τα οποία να στηρίζονται σε καλύτερες «συνεργασίες», δηλαδή «συναινετικά» και χωρίς πολιτικές τριβές… 

Γιατί, λοιπόν, ο Στρός Κάν άδειασε τον κ. Παπανδρέου;

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που εγείρονται από την απόφαση του Ντομινίκ Στρός Καν να αδειάσει, σε μια τόσο δύσκολη για την κυβέρνηση περίοδο, τον κ. Παπανδρέου;
Τρείς είναι , κατά τη γνώμη μας, οι πιθανότερες….αιτίες:
  1. Ο κ. Στρος Καν βλέπει, αυτό που βλέπουμε και καταλαβαίνουμε όλοι, ότι το πρόγραμμα του μνημονίου δεν βγαίνει. Και δεν θέλει να χρεωθεί την αποτυχία! Ετσι, όχι μόνο απεγδύεται των ευθυνών του, αλλά τις μετακυλύει στον κ. Παπανδρέου! «Ηρθε γυρεύοντας», είπε με άλλα λόγια!
  1. Ο κ. Στρος Κάν θέλει να είναι υποψήφιος για τη Γαλλική Προεδρία. Αυτή τη στιγμή μάλιστα των δείχνουν να προηγείται με συντριπτική διαφορά απέναντι στον Νικολά Σαρκοζί. Για να είναι, όμως, υποψήφιος πρέπει μέχρι τον Ιούλιο να δηλώσει ότι θα διεκδικίσει το χρίσμα των σοσιαλιστών. Αρχισε, λοιπόν, να προετοιμάζει την άμυνά του! Γιατί δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια αποτυχία της Ελλάδος, θα αποτελέσει όπλο στα χέρια των αντιπάλων του. Θα προειδοποιούν τους Γάλλους ότι θα πάθουν ο,τι πάθαμε εμείς!
  1. Πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Παπανδρέου, είχε συμφωνήσει σε μια ταχύτατη διαδικασία πώλησης περιουσίας του δημοσίου, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ. Μια τέτοια κίνηση, θεωρούσαν στο ΔΝΤ, ότι θα έδινε μια προσωρινή ανάσα στο πρόγραμμα και θα έσωζε τα προσχήματα. Θα μπορούσαν να λένε ό,τι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο. Όμως, η αιφνίδια υπαναχώρηση του κ. Παπανδρέου, υπό το βάρος του εσωκομματικού μετώπου και των πιέσεων της Αντιπολίτευσης, άλλαξε τα δεδομένα. Δεν έχουν άλλη λύση! Ετσι, θέλουν να αυξήσουν τις πιέσεις!
Η χθεσινή δήλωση του κ. Στρος Κάν, δείχνει αυτό που φοβάται: «Η κρίσηαπέχει πολύ από το να έχει τελειώσειΑνταποκριθήκαμε στην οικονομικήκρίσηδεν κυριαρχήσαμε όμως επί της κοινωνικής κρίσης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου