Powered By Blogger

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 

Νέος υφυπουργός Παιδείας ο καθηγητής Εφαρμογών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Γ. Στύλιος

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Με απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, νέος υφυπουργός Παιδείας, αναλαμβάνει ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος.
Πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, ο κ. Στύλιος είναι Καθηγητής Εφαρμογών στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, με εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα και την Τεχνολογία Εξόρυξης Δεδομένων, Διδάκτορας του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής, του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού ΜSc, Master, City University, London με ειδίκευση «Information Systems and Technology».
Βουλευτής από το 2012, ο κ. Στύλιος υπήρξε επίσης επιστημονικός υπεύθυνος σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα του ΤΕΙ.
Βιογραφικο
Ο Γιώργος Στύλιος γεννήθηκε στην Άρτα το 1971, πέρασε τα παιδικά του χρόνια στα ορεινά χωριά της Άρτας και ξεκίνησε τις γυμνασιακές του σπουδές στο 3ο γυμνάσιο και λύκειο της Άρτας, όπου συμμετείχε ενεργά στα μαθητικά δρώμενα. Το 1989 εισήχθηκε στο Φυσικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από την πρώτη στιγμή δραστηριοποιήθηκε στα φοιτητικά δρώμενα, διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Φυσικού, μέλος του Πρυτανικού συμβουλίου της συγκλήτου του Α.Π.Θ. (1990-1994). Παράλληλα με τις σπουδές του έγινε μέλος της φοιτητικής οργάνωσης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στην οποία διετέλεσε υπεύθυνος για τη σχολή του, και γραμματέας πόλης Θεσσαλονίκης (1992-1994) και εκπρόσωπος της στο κεντρικό συμβούλιο της ΕΦΦΕ (1992-1994) και της ΦΕΑΠΘ (1991-1994). Στο διάστημα που ο Γιώργος Στύλιος ήταν υπεύθυνος της ΔΑΠ στη Θεσσαλονίκη, το ποσοστό της στις φοιτητικές εκλογές ξεπέρασε τα 44%, ποσοστό ρεκόρ για μια παράταξη. Ήταν η εποχή που η ΔΑΠ κυριαρχούσε στα αμφιθέατρα και βοήθησε σημαντικά στις δύσκολες εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις του 1989-1990.
Διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και μέλος του Εκτελεστικού γραφείου της ΟΝΝΕΔ (1994-1995) μια περίοδο δύσκολη για την Ν.Δ. καθώς μόλις είχε φύγει από την κυβέρνηση, οπότε σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον πρόεδρο του κόμματος Μιλτιάδη Έβερτ επιχειρήθηκε να υιοθετήσει και η ΟΝΝΕΔ ένα νέο πολιτικό λόγο.
Υπηρέτησε στο ελληνικό στρατό και μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων επέστρεψε στην Άρτα όπου από το 1997 έως και το 2001 δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά εργαζόμενος σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ως καθηγητής. Συνέχισε ως την πολιτική του δραστηριότητα και το 1998 εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Λάμπρου Ρίζου. Από το 1996, ο Γιώργος Στύλιος είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.
Έχοντας πολλές ανησυχίες πήγε στην Αγγλία για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου με θέμα τα ‘Πληροφοριακά Συστήματα και την Τεχνολογία’ το χρονικό διάστημα 2001-2002. Με την επιστροφή του στην Άρτα εργάσθηκε στο τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου ως καθηγητής και ως στέλεχος του ΤΕΙ για θέματα παρακολούθησης και διαχείρισης Ελληνικών και Ευρωπαικών προγραμμάτων.
To 2006 εκλέχτηκε καθηγητής εφαρμογών στη τμήμα Εφαρμογές Πληροφορικής στην Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα και από το Σεπτέμβριο 2006 είναι υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το Σεπτέμβριο 2008 είναι προιστάμενος στο ίδιο τμήμα και έχει αναλάβει την οργάνωση και λειτουργία και δεύτερου τμήματος.
Από τον Απρίλιο του 2004 έως και το 2006, ο Γιώργος Στύλιος ήταν Επιστημονικός συνεργάτης του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Ορφανού με αρμοδιότητα τα αθλητικά έργα και τις υποδομές. Μετά το Σεπτέμβριο του 2007 βρέθηκε δίπλα στον Κωστή Χατζηδάκη, αρχικά στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και στη συνέχεια στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
Ο Γιώργος Στύλιος είναι παντρεμένος με δύο παιδιά και ζει στην Άρτα 
Ποιες  ήταν οι αρμοδιότητες του Κ. Κουκοδήμου
Στον  παραιτηθέντα υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Κουκοδήμο  θέση που καταλαμβάνει ο κ. Στύλιος, είχε ανατεθεί η άσκηση αρμοδιοτήτων που αφορούν:
1. Στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.
2. Στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.
3. Στην εποπτεία και συντονισμό της δράσης της Εθνικής Επιτροπής Διά Βίο Μάθησης του Εθνικού Συστήματος Σύνδεσης της Επαγγελματική Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την Απασχόληση και τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).
4. Στην εποπτεία και συντονισμό του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), του Εθνικού
Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).
5. Στη Διεύθυνση Παιδείας ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του αντίστοιχου Ενιαίου Διοικητικού Τομέα.
6. Στη Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.
7. Στη Διεύθυνση θεμάτων Σπουδάζουσας Νεότητας και Εξωσχολικών Οργανώσεων.
Όλες οι αρμοδιότητες που ανατίθενται στον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Κουκοδήμο, με το παρόν άρθρο, ασκούνται αποκλειστικά από αυτόν.
Άρθρο 4
1. Στις αρμοδιότητες που ανατίθενται στον καθένα από τους δύο υφυπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο και Κωνσταντίνο Κουκοδήμο με τα άρθρα 2 και 3 της παρούσας, περιλαμβάνονται και αυτές του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, καθώς και της συνυπογραφής διαταγμάτων και αποφάσεων που ανάγονται σε αντικείμενα αρμοδιοτήτων που ανατίθενται αντιστοίχως στον καθένα και εκδίδονται από κοινού με άλλους Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς ή Υφυπουργούς, με εξαίρεση τις αρμοδιότητες που ασκούνται παράλληλα.
2. Από τις αρμοδιότητες που ανατίθενται στους υφυπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρο
Δερμεντζόπουλο και Κωνσταντίνο Κουκοδήμο, με τα άρθρα 2 και 3 της παρούσας απόφασης αντίστοιχα, εξαιρούνται και υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων αυτές που αφορούν:
α. Στον διορισμό και εποπτεία των διοικήσεων όλων των εποπτευομένων από το Υπουργείο, Οργανισμών, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και αποκεντρωμένων Δημοσίων Υπηρεσιών,
β. Στη συγκρότηση Υπηρεσιακών Συμβουλίων και Επιτροπών,
γ. Στην κατανομή θέσεων προσωπικού κατά υπηρεσιακή μονάδα,
δ. Στη σύσταση, αναδιάρθρωση και κατάργηση των Ειδικών Γραμματειών του Υπουργείου και τον ορισμό των Ειδικών Γραμματέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου