Powered By Blogger

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΡΙΧΤΕΡ ..... ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ


Ανταρσία στην ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ για το τζόγο

   Να που κάποιοι βουλευτές έχουν μπέσα και το θάρρος να σηκώσουν κεφάλι. Απερρίφθη από τον κοινοβουλευτικό τομέα εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Μετά την παρουσίασή του από τον υπουργό Οικονομικών, οι βουλευτές εξέφρασαν διαφωνίες επί όλων των.....διατάξεών του λέγοντάς του ότι δεν το αποδέχονται.
  Σύσσωμοι οι βουλευτές που συμμετέχουν στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος αμέσως μετά φέρεται να ενημέρωσε σχετικά τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Μεταξύ των βουλευτών που πήραν το λόγο κατά του νομοσχεδίου ήταν οι Βάσω Παπανδρέου, Δημήτρης Λυντζέρης, Δημήτρης Παπουτσής, Μανώλης Στρατάκης, Σούλα Μερεντίτη.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με πληροφορίες, απήντησε στους βουλευτές ότι το νομοσχέδιο έχει εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο και ότι έχει προηγηθεί διάλογος με όλους τους αρμόδιους φορείς.
Οι βουλευτές επέμειναν στην άρνησή τους ακόμη κι όταν ο υπουργός Οικονομικών τους επεσήμανε ότι "εάν μια τόσο μεγάλη ομάδα βουλευτών αρνείται ένα νομοσχέδιο που έχει εγκριθεί από 3 υπουργικά συμβούλια το θέμα με ξεπερνά και θα το δούμε σε άλλη βάση".
Ο τζόγος λοιπόν γίνεται μείζον πολιτικό ζήτημα και η αφορμή της πρώτη σημαντικής ανταρσίας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά των σχεδιασμών του οικονομικού επιτελείου. Καιρός ήταν.

Βασίλης Γερανίδης προς Παπακωνσταντίνου: "Αυτό το νομοσχέδιο να το φας!"
   Μία όμως από τις ηχηρότερες κριτικές στο πρόσωπο του Παπακωνσταντίνου ήταν αυτή του βουλευτή Βασίλη Γερανίδη, ο οποίος του είπε τα ακόλουθα: 
“Εγώ έχω ιστορία στον τόπο μου και στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό το νομοσχέδιο στην πλάτη του Γερανίδη δεν θα το περάσεις. Αυτό το νομοσχέδιο να το φάς!”
   Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί ο “τσάρος” έβαλε την ουρά στα σκέλια και αναζήτησε την στήριξη του πρωθυπουργού.
   Το ερώτημα είναι όμως πως αυτό το νομοσχέδιο πέρασε σε υπουργικά συμβούλια. Δύο εξηγήσεις υπάρχουν: Ή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αντιδρούν επειδή είναι υποανάπτυκτοι και καθυστερημένοι (όπως θα έλεγε και ο Καμίνης) ή οι υπουργοί της κυβέρνησης το ενέκριναν επειδή είναι ανήθικοι (στην καλύτερη) ή επίορκοι. Η επιλογή δική σας.

Τα άκουσε ο Παπακωνσταντίνου από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ! Απέρριψαν το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια. Όλοι οι διάλογοι!

   Τα άκουσε σήμερα ο Παπακωνσταντίνου από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον κοινοβουλευτικό τομέα εργασίας του κόμματος κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών.
   Μετά την παρουσίασή του νομοσχεδίου από τον Υπουργό Οικονομικών, οι βουλευτές απέρριψαν όλες τις διατάξεις!
   Οι πληροφορίες λένε ότι ο Γ.  Παπακωνσταντίνου απάντησε στους βουλευτές ότι το νομοσχέδιο έχει ήδη εγκριθεί από 3 υπουργικά συμβούλια και ότι εφόσον υπάρχουν διαφωνίες από τόση μεγάλη ομάδα βουλευτών, το θέμα τον ξεπερνά, και ότι θα τεθεί σε άλλη βάση.
Ακολουθούν οι διάλογοι των βουλευτών με το Γ. Παπακωνσταντίνου:
Βάσω Παπανδρέου: «Δεν το ψηφίζω. Αν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε τα ναρκωτικά και την πορνεία για να έχει έσοδα το κράτος».
Γιάννης Αμοιρίδης: «Δεν είναι ηθικό»
Γιώργος Φλωρίδης: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι σημαντικό κομμάτι της διαβούλευσης. Γιατί μας ξεχνάτε;». 
Δημήτρης Λιτζέρης: «Μας κοροϊδεύετε όταν λετε ότι θα εισπράξετε 700 εκατομμύρια ευρώ, όταν μόνο το πηγαινέλα για τις διατυπώσεις στις Βρυξέλες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μας πάρει ένα χρόνο. Σε μια χώρα που μπαινοβγαίνει ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας, μας λες ότι θα ελέγξεις τον τζόγο χωρίς ρυθμιστική αρχή; Είσαι σίγουρος ότι θα είσαι υπουργός του χρόνου όταν θα ρέει το χρήμα;».
Γιώργος Παπακωνταντίνου: «Αυτό που γίνεται με υπερβαίνει. Θα το πάω στον πρωθυπουργό. Αλλά θεωρώ ότι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση γιατί το νομοσχέδιο έχει περάσει δύο φορές από το υπουργικό συμβούλιο».
    Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί και έναν ακόμα πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο, καθώς από τις αδειοδοτήσεις είχαν προϋπολογιστεί 700 εκατ. ευρώ το 2011.
    Το κλίμα μέσα στην ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, λένε οι πληροφορίες ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, καθώς λέγεται ότι υπάρχουν και αμφισβητήσεις από μέρος βουλευτών, ακόμα και για το αν θα ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα 2012 – 2014 που ετοιμάζει πυρετωδώς η κυβέρνηση και βάζει τις τελευταίες πινελιές η τρόϊκα αυτές τις ημέρες.
    Αυτό το κλίμα μεταφέρθηκε και στον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ δεν έλειψαν και οι φωνές σήμερα στη Βουλή για εκλογές.
    Η ανοιχτή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, ίσως να είναι το τελευταίο χαρτί του πρωθυπουργού. Εμείς περιμένουμε να δούμε αν είναι άσσος ή διπλό!
     Τα όσα ακούνε οι βουλευτές στον δρόμο τους έχουν φέρει πλέον σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, ενώ σκέφτονται και το πως θα αντιμετωπίσουν τους ψηφοφόρους τους στις εκλογικές τους περιφέρειας τις ημέρες του Πάσχα!


''Μείζον πολιτικό ζήτημα'' είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου
     Μείζον πολιτικό ζήτημα. Οι βουλευτές του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου (ΚΤΕ) Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ απέρριψαν σήμερα ΟΜΟΦΩΝΑ το νομοσχέδιο για τα “φρουτάκια” που τους παρουσίασε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
“Κάγκελο” ο υπουργός ρώτησε τους βουλευτές αν αντιλαμβάνονται ότι αυτό που κάνουν συνιστά κυβερνητική κρίση
“Μας απειλείς;” απάντησαν οι βουλευτές
Τότε το ζήτημα με υπερβαίνει απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι δημιουργείται μείζον πολιτικό ζήτημα
  Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο για τα φρουτάκια είχε ήδη εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο, αφού τέθηκε προηγουμένως σε δημόσια διαβούλευση, πέρασε από νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και τελικά κατατέθηκε στην Βουλή.
   Πρόκειται δηλαδή για πρωτοφανή πολιτική πράξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
   Κατά τα άλλα όλοι αντιλαμβάνονται ότι αν δεν υπήρχε η απεργία των ΜΜΕ ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν θα ήταν ήδη υπουργός.
  Όπως επίσης όλοι αντιλαμβάνονται τι θα γινόταν αν το νομοσχέδιο είχε πάει στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στον πρωθυπουργό…
    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετά την επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό επιχείρησε να θέσει τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προ τετελεσμένων. Η προσπάθειά του όμως απέτυχε και αναγκάσθηκε να τους προειδοποιήσει ότι το θέμα πλέον εναπόκειται στο χειρισμό του από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό: «Αυτό που γίνεται με υπερβαίνει. Θα το πάω στον πρωθυπουργό. Αλλά θεωρώ ότι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση γιατί το νομοσχέδιο έχει περάσει δύο φορές από το υπουργικό συμβούλιο» τους είπε για να σχολιάσει Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του: Αν είχε σήμερα δελτία ειδήσεων θα είχε πέσει η κυβέρνηση“.

ΒΟΜΒΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΓΑΠ: ''Ή εκλογές ή παραιτούμαι. Δεν αντέχω άλλο!''

    Ήδη τα δείγματα από την σημερινή συνεδρίαση γίνονται πλέον γεγονότα αφού ο “τσάρος” της οικονομίας, συγκλονισμένος τόσο από την απόρριψη όσο και από την συμπεριφορά των συναδέλφων του κατάλαβε ότι πλέον αποτελεί κόκκινο πανί. Έτσι, σύμφωνα με αποκλειστικές μας (και ασφαλέστατες) πληροφορίες, εξέφρασε την απογοήτευση του στον πρωθυπουργό λέγοντας του χαρακτηριστικά: ''Δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ να περάσω τίποτα. Ή θα κάνεις εκλογές ή βρες αντικαταστάτη!''

     Βέβαια ο κύριος Παπακωνσταντίνου δεν φημίζεται και τόσο για την “ευαισθησία” του. Οπότε η βαθύτερη αιτία μπορεί να είναι η απειλή καταψήφισης του επικαιροποιημένου μνημονίου από την Κ.Ο., σε περίπτωση που δεν θα προσκομίσει στοιχεία που να καταδεικνύουν την επιτυχία των μέτρων έως τώρα. Αυτά τα στοιχεία βέβαια δεν υπάρχουν, προδιαγράφοντας ένα μεγάλο φιάσκο σε περίπτωση που ζητηθούν τα 2/3 για αναδρομική νομιμοποίηση του μνημονίου.

Κύριε Σόμπολε, συγχαρητήρια για το timing της απεργίας…


Επέστρεψε εσπευσμένα απ΄ τη Βαρσοβία ο Γ. Παπανδρέου

  Εσπευσμένα επέστρεψε απόψε ο πρωθυπουργός από τη Βαρσοβία, αντί για αύριο που ήταν προγραμματισμένο.
     Είναι προφανές πως η κατάσταση στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είναι σε οριακό σημείο, μετά και τη νέα ανταρσία βουλευτών εναντίον του Γ. Παπακωνσταντίνου.
     Σύμφωνα με πληροφορίες ο  πρωθυπουργός είναι έντονα προβληματισμένος για το μπάχαλο που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης και αναμένεται να πάρει την κατάσταση στα χέρια του πριν να είναι αργά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου