Powered By Blogger

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Νέα Δημοκρατία: «Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου» το Υπουργείο Παιδείας

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr
Ανακοίνωση του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας:

«Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου» λέει ο λαός και δεν έχει άδικο. Για μια ακόμη φορά δεν λέει να βάλει μυαλό και να αφήσει τις προχειρότητες και τους αιφνιδιασμούς η πολυπληθής ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Τριάντα επτά μέρες πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, με μία νυχτερινή ανακοίνωση αλλάζουν ουσιαστικά το σύστημα των εξετάσεων δημιουργώντας μαθητές δύο ταχυτήτων, αλλά, κυρίως, σύγχυση και αβεβαιότητα για τη νομική εγκυρότητα του απολυτηρίου που θα αποκτάται χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις.
Ανακοίνωσαν ότι με τροπολογία που θα περάσουν στο νομοσχέδιο για τα πειραματικά σχολεία (τα πειράματα εις βάρος των μαθητών συνεχίζονται) οι μαθητές της Γ΄ τάξης Λυκείου  μπορούν εάν το επιθυμούν να μην εισαχθούν στα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, και να αποκτήσουν απολυτήριο Λυκείου χωρίς να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις. Αγνοούν ,όμως, ότι η ρύθμιση αυτή είναι αμφιβόλου νομικής υποστάσεως και φέρει νομικά ελαττώματα γιατί ανατρέπει την ουσία του νόμου.
Ξέχασαν, επίσης, να διευκρινίσουν, εάν αυτό  το απολυτήριο είναι ισότιμο, εάν με αυτό μπορεί κάποιος μαθητής να εγγραφεί σε πανεπιστήμιο εξωτερικού, εάν μπορεί να συμμετάσχει ισότιμα σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ή του Δημοσίου, με τι σύστημα εξετάσεων θα αποκτήσουν απολυτήριο και πώς ακριβώς και πότε θα διενεργηθούν οι εξετάσεις.
Άραγε δεν μπορούσαν να το ανακοινώσουν από την έναρξη της χρονιάς, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι μαθητές με πρόσθετο άγχος  και οι  οικογένειες τους με το κόστος των φροντιστηρίων;
Γιατί τόση βιασύνη και επιπολαιότητα; Το αλαλούμ στο μεγαλείο του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου