Powered By Blogger

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΑΚΕ Δ-Τ

     ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ  (ΔΑΚΕ-ΔΤ)


Ρηγίλλης  18 , 10674  ΑΘΗΝΑ  
τηλ.:210 7418160, 210 7295097 fax: 210 7418170  
emal: dake-d@nd.gr


ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ
    Ο αργός θάνατος μιας χώρας που  η κοινωνία και  η οικονομία της σχεδιασμένα και προγραμματισμένα καταρρέει.
    Μέσα στη σύγχρονη, επίγεια κόλαση που ζούμε πλέον, ανάμεσα σε  «αμαρτωλούς» και «αμαρτήματα», στη διεθνή και εγχώρια ελίτ, που μοιράζονται τα εγκλήματα που οργανώνουν και εκτελούν σε βάρος κάθε κοινωνίας, εμφανίζονται οι σωτήρες και οι πιστωτές, που προγραμματίζουν και προκαλούν ζημιές και αμέσως μετράνε πόσο καλή είναι η μπάζα και το μέγεθος των κερδών τους.
    Μας έφτιαξαν μια κοινωνία που την πλημμυρίζουν οι αλαζόνες, οι φθονεροί, οι υπερόπτες, οι φιλάργυροι, οι λαίμαργοι, οι κερδοσκόποι, οι τοκογλύφοι, οι σπάταλοι, οι οργίλοι, οι άσωτοι, οι ασελγείς, οι φιλήδονοι, οι παραχαράκτες, οι καλπονοθευτές, οι κόλακες, οι σοδομίτες, οι αυτόχειρες, οι μάγοι, αποπλανητές, οι άπληστοι και οι προδότες. Όλοι αυτοί όχι μόνο δεν τιμωρούνται για τα εγκλήματα που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν, αλλά γίνονται τιμητές και δήμιοι με κατηγορούμενους τα δικά τους θύματα.
    Χρεοκοπία σημαίνει θάνατος μας είπαν και στις αρχές τουλάχιστον σχεδόν μας έπεισαν ή και μας εκβίασαν. Συγχρόνως μας υποσχέθηκαν την ανάσταση της οικονομίας με μια πρωτοφανή ομοιοπαθητική του θανάτου. Τώρα φαίνεται πλέον καθαρά ότι τα μέσα της σωτηρίας μας είναι  ένας αργός θάνατος, μια καταδίκη της κοινωνίας σε δόσεις βασανιστικές με στέρηση και καταστολή που όμως σε κάθε τριμηνιαία εκτίμηση αποδεικνύονται ανεπαρκείς. Σε κάθε επόμενο τρίμηνο, οι δόσεις θανάτου αυξάνονται, η καταστροφή διευρύνεται και η σωτηρία όλο και απομακρύνεται για να πάμε σε ίδιες και χειρότερες θανατικές πράξεις και πάει λέγοντας το ίδιο σενάριο.
     Μα είναι ήδη χρεοκοπημένοι, σχεδόν νεκροί, λένε οι άλλοι, τα γεράκια του τζόγου και της ληστείας, όμως οι από εδώ επιμένουν, «κρατήστε τους διασωληνωμένους, έστω και κλινικά νεκρούς, γιατί έχουν ακόμα πολλά ζωτικά όργανα να τους αφαιρέσουμε».
    Έτσι  τα σκυλιά της Φρανκφούρτης, οι αλεπούδες της Αμερικής, οι άγγελοι και οι διάβολοι, σε ρόλους εναλλασσόμενους, αποφασίζουν  για το είδος της τιμωρίας – σωτηρίας στο καθαρτήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.
    Εσείς θα μειώσετε πάλι του μισθούς σας, εσείς θα απολυθείτε, εσείς θα πάρετε άδεια χωρίς αποδοχές, όλοι εσείς θα παίρνετε μισό επίδομα, μισό δώρο, μικρότερη σύνταξη.
    Κομμένες οι σπατάλες στα σχολεία και τα νοσοκομεία, θεραπεία χωρίς φάρμακα, χωρίς γιατρούς, χωρίς νοσηλευτές και τροφή μια φορά την ημέρα. Στο εξής θα αρρωσταίνετε κατά  τις αργίες.

    Η μόρφωση θα γίνεται εκ περιτροπής και ότι μάθει ο καθένας, δουλειά θέλουμε όχι γράμματα που στο κάτω-κάτω δεν τρώγονται.
Ο εργάσιμος βίος ορίζεται στα 80 χρόνια σας και ακούστε, δεν θέλουμε διαμαρτυρίες γιατί «μαζί τα φάγαμε».
   Και έπειτα το ισοζύγιο συνεχίζει να είναι σταθερά ελλειμματικό και ο βόρβορος του χρέους κοχλάζει σαν κρατήρας ηφαιστείου έτοιμος να  εκραγεί. Όμως οι σωτήρες και οι θαυματουργεί μάγοι, χειροκροτούμενοι από τους διαβόλους των αγορών, που ενθουσιασμένοι, επιβραβεύουν τους εκτελεστές και κάπου-κάπου ρίχνουν  το αναστάσιμο  ξόρκι. «βρε μπας και είναι η ώρα για αναδιάρθρωση;»
   Τώρα πόσο ανάσα ή πόσο βρόγχο θα φέρει αυτή η σωτηρία εξαρτάται από το τι θέλουν «οι σωτήρες».
   Ποιό θα είναι το τίμημα για σένα ταλαίπωρε πολίτη, άκου και αναδιαρθρώσου, εξαρθρώσου, αποσαθρώσου, εξυγιάνσου, εξαφανίσου, ιδιωτικοποιήσου, σταθεροποιήσου, επιμηκύνσου, μειώσου, εξαγνίσου και    «ύπαγε εν ειρήνη» ας είναι η ζωή αιώνια ή ο θάνατος αιώνιος, μπορεί εδώ να είναι ο παράδεισος και η κόλαση επίσης εδώ.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου