Powered By Blogger

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΚΕ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΣΤΗΝ Ε.Λ.Μ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ






e-mail  :     dakedchal@yahoo.gr
blog     :    dakedechal.blogspot.com

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ                                                                                     ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ 

ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ : «ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ»  ΚΑΙ  «ΕΣΑΚ-Δ.Ε.Ε.» ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΟΥΝ
ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
 
ΣΤΙΣ 27ΜΑΗ (!),
ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΗΛΑΔΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες,
κόντρα στην απλή λογική και – πολύ περισσότερο – σε πλήρη αντίθεση με τη λογική της συλλογικής πάλης και συσπείρωσης, οι παρατάξεις της «ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ» και της «ΕΣΑΚ-Δ.Ε.Ε.», που και στις περισσότερες αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. αποτελούν μια «συγκαιριακή συμμαχία»,  ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ και μάλιστα ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ, να πραγματοποιήσουν τις εκλογές για το 15ο συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε. τη «νεκρή περίοδο» των εξετάσεων,  συντελώντας ακόμη περισσότερο στην αποδυνάμωση του ήδη πολλαπλώς δοκιμαζόμενου συνδικαλιστικού κινήματος.
Ειδικότερα, είναι περίεργη η στάση  της «ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ» που ενώ «κόπτεται» για την ενδυνάμωση και στήριξη των συλλογικών οργάνων και των συλλογικών μέσων πάλης, όπως είναι οι Γ. Σ., οι ενημερωτικές συγκεντρώσεις κ.λ.π. και ενώ η πρόταση της Ο.Λ.Μ.Ε. ήταν να διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για το 15ο Συνέδριό της πριν την έναρξη των εξετάσεων για να μη διαταραχθεί η διεξαγωγή τους – πρόταση που ακολούθησε η συντριπτική πλειοψηφία των Ε.Λ.Μ.Ε. (σε ποσοστό πάνω από 85%), αυτή πρότεινε, με εμφαντικό μάλιστα τρόπο, και με τη «σύμπραξη» του δορυφόρου της στη Χαλκιδική «ΕΣΑΚ-Δ.Ε.Ε.» πέτυχε  να προκηρυχτούν οι εκλογές στις 27 ΜΑΗ (!), στο μέσον δηλαδή των εξετάσεων, ώστε να μην μπορεί να αναπτυχθεί στη βάση η στοιχειώδης κριτική και αντιπαράθεση που θα οδηγούσε τους συναδέλφους στην επιλογή των κατάλληλων αντιπροσώπων της Χαλκιδικής στο Συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε.    
Απώτερος στόχος, βέβαια, της «ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ»  είναι η απομαζικοποίηση της Γενικής Συνέλευσης και η συμμετοχή λιγότερων συναδέλφων στις εκλογές, ευελπιστώντας πως μ` αυτόν τον τρόπο θα πετύχει την πρωτιά στις εκλογές αυτές. Αντιμετωπίζοντας, λοιπόν, το ζήτημα του χρόνου των εκλογών… με καθαρά διαχειριστικά κριτήρια,  ΠΕΡΑΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΗΣ «ΕΣΑΚ-Δ.Ε.Ε.» ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 27 ΜΑΗ (!) ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 9 ΜΑΗ, πριν την έναρξη των εξετάσεων.
Στην ίδια ρότα με την «ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ»  και η παράταξη της «ΕΣΑΚ-Δ.Ε.Ε.» που τις περισσότερες φορές ψηφίζει πρόθυμα κάθε πρόταση της «ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ» και επιβεβαιώνει ξανά το ρόλο της ως συμπληρωματικής δύναμης στα συνδικαλιστικά δρώμενα της Ε.Λ.Μ.Ε. Χαλκιδικής αλλά και επαληθεύει τη σκοπιμότητα μιας «πρόσκαιρης και αταίριαστης συνεργασίας», άποψη που καταγγείλαμε και κατά τη φετινή  συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. της  Ε.Λ.Μ.Ε.  
Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες,
από τη θέση του συνεπούς, χωρίς αγκυλώσεις και υπαναχωρήσεις, συνδικαλισμού η Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Ν. Χαλκιδικής έδωσε και αυτή τη μάχη για τη διενέργεια των εκλογών για τους αντιπροσώπους στο 15ο Συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε. στις 9 του ΜΑΗ, σε χρόνο δηλαδή ομαλής λειτουργίας του σχολείου, σε συνθήκες, που είναι πιο πρόσφορες για επαφή με τη βάση, για ανάπτυξη του απαιτούμενου προβληματισμού στους συλλόγους, για ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Γ. Σ., και για την σωστή επιλογή των συναδέλφων που θα αντιπροσωπεύσουν τη Χαλκιδική στο 15ο Συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε.
·        Απέναντι σε αυτόν το συνδικαλισμό της υποκρισίας και των «πρωτοπόρων δημοκρατικών» συνδικαλιστικών δυνάμεων μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε.
·        Να συμμετάσχουμε όλοι στη Γ. Σ. στις 27 ΜΑΗ και στις εκλογές για αντιπροσώπους στο 15ο συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε.  -  Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ.
·        Να καταψηφίσουμε τις δυνάμεις που με όμορφα κατασκευασμένα μηνύματα  «χαϊδεύουν τα αυτιά μας» και ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ  ΔΥΝΑΜΕΙΣ, που πάντα υπηρέτησαν με υπευθυνότητα τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων.
·        Η ΑΠΟΧΗ είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του συλλογικής διεκδίκησης των δίκαιων  αιτημάτων μας. - ΜΗ ΜΕΙΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ.
                                                                                                Η  Συντονιστική Επιτροπή
της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. Ν. Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου