Powered By Blogger

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΛΟΓΕΣ Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 2011 - ΑΠΟΥΣΑ Η ΠΑΣΚ ΑΠΟ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΠΟΦΑΣΗ !!!
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΕΙ Η ΠΑΣΚ 
ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Η Ανακοίνωση της ΠΑΣΚ
  ΠΑΣΚ  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ                                     18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
     Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

                                                                                          Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής. Μέσα σε ένα αρνητικό Διεθνές περιβάλλον όπου οι ηγέτες της Ε.Ε. συμπεριφέρονται ως πολιτικοί νάνοι, η Ελλάδα όπως και άλλες χώρες του νότου, σφυροκοπείται ανελέητα από τους κερδοσκόπους του ληστρικού κεφαλαίου.
Η συγκυρία σήμερα έχει πρωτόγνωρα, για τη μεταπολιτευτική περίοδο, χαρακτηριστικά. Στην εσωτερική πολιτική σκηνή, την καταστροφική για τη χώρα οικονομική πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. με το τεράστιο χρέος (300 δις ευρώ) και το δυσθεώρητο έλλειμμα (15,4% επί του Α.Ε.Π.), απόρροια της «επανίδρυσης» του κράτους, μέσα από σωρεία σκανδάλων, ήρθε να διαδεχθεί η υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, συνοδευόμενη με σκληρά, άδικα, μονομερή και αναποτελεσματικά μέτρα που πλήττουν κυρίως χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Επιστέγασμα αυτής της πολιτικής ήταν το επαίσχυντο νομοσχέδιο για το μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.
Τώρα και οι δύο μαζί, με την συνδρομή του ΛΑΟΣ, θα προσπαθήσουν να εξαπολύσουν την τελική επίθεση προς τους εργαζομένους.
Η  Γραμματεία της ΠΑΣΚ καθηγητών Ν. Χαλκιδικής, και τα μέλη της μετά από πολύ συζήτηση, διαφωνώντας κάθετα με την πολιτική αυτή και διαφωνώντας και με τις  πολιτικές επιλογές των τελευταίων ημερών, προσηλωμένη στις αρχές της ιδρυτικής της διακήρυξης, στις αρχές του σοσιαλισμού και των ανθρώπινων αξιών, αποφασίσαμε ότι ,
η ΠΑΣΚ καθηγητών Ν. Χαλκιδικής, δεν θα εκπροσωπηθεί με ψηφοδέλτιο στις εκλογές της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής στις 22 Νοεμβρίου 2011, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε αποδέκτη.
Σεβόμενοι τους εαυτούς μας και την πορεία μας, πιστοί στην ιδρυτική μας διακήρυξη, που θέλει την  ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε. να  είναι η συνδικαλιστική κίνηση που εκφράζει όλους τους καθηγητές που πιστεύουν σε ένα ταξικό, μαζικό, ενωτικό, πολιτικοποιημένο, οργανωτικά αυτόνομο και ακηδεμόνευτο Συνδικαλιστικό Κίνημα, θα είμαστε παντού παρόντες,  στους αγώνες ,στην κοινωνία, στο πλάι των μαθητών μας.
 Ασκήσαμε πάντα και δημόσια,  την πιο αυστηρή κριτική απέναντι  στην παρούσα κυβέρνηση και στη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Γιατί είμαστε η συνδικαλιστική Παράταξη που με πολιτική ωριμότητα δίνει σταθερά και αδιάλειπτα μάχες αρχών και αξιών, χωρίς να υπολογίζει πιθανά παραταξιακά κόστη. Όταν τα γεγονότα το απαιτούν!
Γιατί, αυτό που μας ενώνει είναι κάτι βαθύ και ουσιαστικό: Η προσήλωση στα ανθρώπινα και σοσιαλιστικά ιδεώδη, που ήταν και είναι η πυξίδα στη δράση μας  σε όλη την ιστορική μας πορεία.  Η ΠΑΣΚ ιδρύθηκε για να αγωνίζεται με τους εργαζόμενους, για τους εργαζόμενους, με την κοινωνία για την κοινωνία.
                                               Συναδέλφισσες, συνάδελφοι του Ν. Χαλκιδικής,

    Στις εκλογές στις 22 Νοεμβρίου για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής ψηφίζουμε
                                                      ΛΕΥΚΟ                                          
 μη δεχόμενοι  ούτε τις νεοφιλελεύθερες λογικές ούτε την ανέξοδη ρητορεία των αριστεριστών. Με συνείδηση της ευθύνης μας, για το παρόν και το μέλλον συνεχίζουμε  και σήμερα να αγωνιζόμαστε συλλογικά, με πίστη στα δικαιώματά μας. Γιατί, στις κρίσιμες και ιστορικές στιγμές ο κάθε ένας από μας έχει χρέος να συμβάλει, με όποιες δυνάμεις διαθέτει, για να διατηρηθεί η ελπίδα για το αύριο των παιδιών μας!

Παραμένοντας  πιστοί στις αρχές μας, είμαστε καθημερινά στις επάλξεις για κοινούς πανεργατικούς αγώνες και ελέγχοντας τις κινήσεις του συνδικάτου.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
.ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.
   .ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
                      .ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ.
                                                                                                                                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑΜΕΛΗ
                                                                                                                                             ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου