Powered By Blogger

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΑΚΕ Β΄ ΕΛΜΕ-Θ


Δ.Α.Κ.Ε.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ   ΚΙΝΗΣΗ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ   Β΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  23   ( Συνδικαλιστική περίοδος  2010 - 11)                       
Θεσ/νίκη,   13 / 12 / 2011 

ΘΕΜΑ: «ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΜΕ»

Το ΔΣ της ΔΑΚΕ Β΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης μετά  την καθαρογραφή των πρακτικών των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δ/θμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) Ανατολικής Θεσσαλονίκης – Συμβούλιου Επιλογής, επανέρχεται γνωστοποιώντας στους  συναδέλφους μερικά από τα αξιοπερίεργα και διαδραματισθέντα κατά την περίοδο των κρίσεων αλλά και των τοποθετήσεων των νέων Διευθυντών στις σχολικές μονάδες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
·      Η σύνθεση του  συμβουλίου επιλογής υπογράφηκε από τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στις 20-06-2011 με την αρ.πρ.:17931 απόφαση.
·      Συνεδρίασε για πρώτη φορά στις 24-6-2011, κατά απαίτηση της Διοίκησης ενώ γνώριζαν ότι  ο τακτικός αιρετός της ΔΑΚΕ βρισκόταν με συνδικαλιστική άδεια στο συνέδριο της ΟΛΜΕ στην Αθήνα, παρασύροντας σε συμμετοχή τον  αναπληρωτή του σύμφωνα με τον ορισμό του από τον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης μόνο που ο αναπληρωτής του βρισκόταν με απόφαση της κας Υπουργού Παιδείας αποσπασμένος στο Νομό Κιλκίς μέχρι και την 29-6-2011 !!!!!!!! πράγμα που οδηγεί σε μη νόμιμη σύνθεση το όργανο και τις αποφάσεις του μέχρι και την 30η-6-2011.
        Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση αποφασίστηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ και τα παρακάτω για τα οποία στους επόμενους δύο μήνες επήλθαν σημαντικές διορθώσεις - αλλαγές:
1.    Τρόπος προσμέτρησης Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών τίτλων (εδώ απλώς αναφέρουμε την περίπτωση που οδηγείται ήδη στα Διοικητικά Δικαστήρια, όπου σε συνάδελφο προσμετρήθηκε στο Α-ΠΥΣΔΕ Διδακτορικός και Μεταπτυχιακός τίτλος, ενώ στο ΠΥΣΔΕ – Σ.Ε.  προσμετρήθηκε μόνο ο Διδακτορικός  αν και δύο μέλη του ΠΥΣΔΕ – Σ.Ε.  ήταν ταυτόχρονα και στα δύο συμβούλια επιλογής ψηφίζοντας ΑΝΤΙΘΕΤΑ στα δύο συμβούλια). Εδώ πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερα υπόψη η εντολή του ΥΠΔΒΜΘ της 4-8-2011 για ενδελεχή επανεξέταση  ΟΛΩΝ  ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ.
2.    Μοριοδότηση άσκησης καθηκόντων Δ/ντών – Υποδιευθυντών σχολικών μονάδων, όπου πάλι ομόφωνα  το συμβούλιο επιλογής αποφάσισε αθροιστικά το σύνολο της θητείας από οποιαδήποτε από τις προαναφερόμενες θέσεις, ενώ τελικά μοριοδοτήθηκε μόνο η μία από τις δύο θέσεις (αυτή που αθροιστικά είχε τα περισσότερα μόρια).
3.    Μοριοδότηση Ξένων γλωσσών όπου πάλι ομόφωνα το συμβούλιο επιλογής θεώρησε ότι οι παγκοσμίως γνωστές άρα και  μοριοδοτούμενες Ξένες γλώσσες είναι μόνο πέντε ( Αγγλική, Γαλλική , Γερμανική, Ρωσική και Ιταλική).
Ευτυχώς που επανήλθε ο τακτικός αιρετός και κάποια από αυτά διορθώθηκαν, ενώ για άλλα δεν θα είναι υπόδικος στα Διοικητικά και ποινικά δικαστήρια για ακόμα μια φορά, όπως κάποια άλλα μέλη του Συμβουλίου Επιλογής.
·      Η παράταξη θεωρεί σκόπιμο να επαναλάβει μέρος  της σύνθεσης του Συμβουλίου Επιλογής:
1.    Κυρίμη - Μονοπόρτη Βασιλική, ΠΕ02 τακτικό μέλος (Υποψήφια αιρετός με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚ το 2011και 2012)
2.    Γεωργιάδης Ηλίας, ΠΕ19 αναπληρωματικό μέλος (Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚ Β ΕΛΜΕ-Θ το 2010-11)
·      Ο έλεγχος των δικαιολογητικών των 339 αρχικών υποψηφίων ολοκληρώθηκε μέσα πέντε συνεδριάσεις!!!! από 30-6-2011 έως 4-7-2011, όπου για τους μισούς περίπου υποψήφιους λόγω απαίτησης της Διοίκησης να λειτουργήσει το συμβούλιο επιλογής και το Σαββατοκύριακο, απουσίαζαν με πρωθύστερη δήλωση  τα μέλη της ΔΑΚΕ (αιρετοί) δηλώνοντας ότι δεν θέλουν να νομιμοποιήσουν εργασία κατά τα Σαββατοκύριακα. Ταυτόχρονα σημειώνουμε ότι για πρώτη φορά σε διαδικασία κρίσεων ελλείψει φωτοτυπικού χαρτιού και βλάβης των φωτοτυπικών μηχανημάτων, όπως τους δηλώθηκε, δεν παραδόθηκαν στους αιρετούς αν και το ζήτησαν αντίγραφα των Βιογραφικών των υποψηφίων, για να μελετηθούν αναλυτικά πριν την έναρξη των συνεντεύξεων και της αντίστοιχης βαθμολόγησης τους, κάτι που κρίνουμε ως ιδιαίτερα σοβαρό σε τέτοια διαδικασία.
·      Ενημερωτικά πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι κατά την τελευταία διετία ΔΕΝ προβλέπεται καμία αποζημίωση για τις συνεδριάσεις αυτών των οργάνων, ανεξάρτητα το πότε εργάζονται, πόσες ώρες και από πια απόσταση είναι αναγκασμένοι  να μετακινούνται τα μέλη τους.
·      Κατά την φάση των συνεντεύξεων οι οποίες ξεκίνησαν στις 11-7-2011 και ολοκληρώθηκαν στις 22-7-2011 (10 ημέρες – συνεδριάσεις) ο τακτικός αιρετός της ΔΑΚΕ αποχώρησε στις 19-7-2011 και στις 21-7-2011 για τους παρακάτω λόγους:
1.    Όλες τις ημέρες αλλά ειδικά στις  19-7-2011 διαπιστώθηκε μια υπερκινητικότητα με συνεχείς αλλαγές μεταξύ τακτικών και αναπληρωματικών μελών του συμβουλίου επιλογής,  όπου μετά την αποκάλυψη της βαθμολογίας διαπιστώθηκε η μειωμένη βαθμολογία που μπήκε στους Νο 217 και 218 υποψηφίους Διευθυντές. Ιδιαίτερα πρέπει να τονιστεί η αποχώρηση του τακτικού αιρετού από την αίθουσα του συμβουλίου μετά τη βαθμολόγηση του Νο 218 υποψηφίου για πάνω από μισή ώρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και το οποίο ενώ το γνωρίζουν οι επόμενοι υποψήφιοι Νο 219 και 220 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ.
2.    Στις  21-7-2011 και για τους Νο  262 και 263 υποψηφίους ο αιρετός της ΔΑΚΕ απείχε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη συμπεριφορά μελών του συμβουλίου επιλογής ως προς την αξιολόγηση του Νο 261 υποψηφίου ο οποίος ταυτόχρονα ήταν εν ενεργεία σχολικός σύμβουλος.
·      Κατά την συνεδρίαση της 23ης  Ιουλίου 2011 όπου εκδικάσθηκαν οι ενστάσεις και επικυρώθηκε ο Τελικός Πίνακας των μετρήσιμων κριτηρίων επιλογής όπως και ο τελικός Πίνακας των μορίων συνέντευξης διαπιστώθηκε η μοριοδότηση εκ μέρους μελών του συμβουλίου για πιστοποίηση τίτλου ΤΠΕ Α επιπέδου σε ανώτατο στέλεχος της ΠΑΣΚ (και αναπληρωματικό μέλος του τακτικού ΠΥΣΔΕ) το οποίο είχε πάρει την πιστοποίηση μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών των μετρήσιμων κριτηρίων επιλογής και που φυσικά ήταν και προδήλως εκπρόθεσμο.
·      Μετά την τοποθέτηση των νέων Διευθυντών στις σχολικές μονάδες όπου έπρεπε να ληφθεί υπόψη ο Νόμος 3848/2010, άρθρο 11 που στάλθηκε με την υπ.αρ.: 65780/Δ2/9-6-2011 διευκρινιστική του ΥΠΔΒΜΘ Διευθυντής σε σχολική μονάδα μπορεί να τοποθετηθεί μόνο με την προϋπόθεση ότι στο σχολείο που τοποθετείται ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ή ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΘΕΣΗ:
1.    Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις η Διευθύντρια της 2ης ΕΠΑΣ Θεσσαλονίκης κακώς τοποθετήθηκε στην συγκεκριμένη μονάδα διότι δεν έχει κανένα μάθημα 1ης και 2ης ανάθεσης σε αυτήν. Την διαπίστωση αυτή  μας γνωστοποίησε η ίδια με το υπ. αρ. πρ. : 482/1-9-2011  της 2ης ΕΠΑΣ Θεσσαλονίκης έγγραφό της.
   Το ΠΥΣΔΕ με την Πράξη 40 της 7-9-2011:
α)ακύρωσε την τοποθέτησή της και την τοποθέτησε στην επόμενη επιλογή της ( 3η ΕΠΑΣ Θεσσαλονίκης)
β)ταυτόχρονα ο αρχικά τοποθετηθείς Διευθυντής στην 3η ΕΠΑΣ έμεινε εκτός προτιμήσεων
γ) η Διευθύντρια της ΕΠΑΣ Θερμαϊκού τοποθετήθηκε στη 2η ΕΠΑΣ Θεσσαλονίκης βάση επίσης των προτιμήσεών της και
δ) στην ΕΠΑΣ Θερμαϊκού τοποθετήθηκε ο επόμενος του Πίνακα των υποψηφίων που είχε δηλώσει την συγκεκριμένη σχολική μονάδα.
2.    Στη συνέχεια με την Πράξη 41/8-9-2011 το ΠΥΣΔΕ κατά πλειοψηφία τοποθέτησε στη 2η ΕΠΑΣ Θεσσαλονίκης τον πρώην Διευθυντή της 3ης ΕΠΑΣ, μειοψηφούντος του αιρετού που εκλέγεται από το ψηφοδέλτιο της  ΔΑΚΕ (ο νομοθέτης προέβλεψε ότι λαμβάνεται υπόψη για την συμμετοχή ή τον αποκλεισμό ενός υποψηφίου για την κατάληψη της θέσης Διευθυντού σχολικής μονάδος, η λειτουργία των τμημάτων της τελευταίας ημέρας κατάθεσης υποψηφιοτήτων - άρα στην ουσία των τμημάτων που λειτουργούν και κατ’ επέκταση των μαθημάτων που διδάσκονταν σε αυτά το προηγούμενο σχολικό έτος 2010-11 και ΟΧΙ των εγγραφέντων μαθητών του Σεπτεμβρίου 2011 στο τμήμα Εργαλειομηχανών CNC). Έτσι ακυρώθηκαν οι γ) και δ) περιπτώσεις που περιγράφονται στην προηγούμενη παράγραφο.
3.    Ενώ εστάλησαν οι δύο αποφάσεις για υπογραφή στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας μετά από 20 ημέρες και συνεχή ερωτήματα, απλώς μας γνωστοποιήθηκε ότι το θέμα με ερώτημα στάλθηκε στο ΥΠΔΒΜΘ το οποίο με τη σειρά του για ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΩΦΕΥΕΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΝΟΜΙΚΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ (2η ΚΑΙ 3η ΕΠΑΣ Θεσσαλονίκης, ΕΠΑΣ Θερμαϊκού ). Κατά πληροφορίες που έχουμε τα ίδια συμβαίνουν και σε άλλες περιοχές της χώρας μας π.χ. Κιλκίς  ΓΕΛ με Δ/ντη ΠΕ15 (Οικιακής Οικονομίας), κ.α.
Καλούμε άμεσα το Υπουργείο να απαντήσει.
Σε κάθε περίπτωση και σε συνέχεια της ανακοίνωσης της ΔΑΚΕ ΔΕ που κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο στις 16-8-2011 δηλώνουμε ότι θα συμπαρασταθούμε ηθικά και υλικά στους διαμαρτυρόμενους συναδέλφους κατά τις μελλοντικές προσφυγές για δικαίωσή τους στα Διοικητικά και Ποινικά  Δικαστήρια.

            Το  Δ.Σ. της  ΔΑΚΕ Β΄ ΕΛΜΕ-Θ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου