Powered By Blogger

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΜΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 
ΕΛΜΕ Χαλκιδικής - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 22-8-2013
Κάλεσμα σε ανυποχώρητο  αγώνα για να μην περάσουν
διαθεσιμότητες – απολύσεις - αναγκαστικές μετατάξεις
νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα
την Πέμπτη 22/8 και ώρα 9πμ στα γραφεία της Δ/θμιας Εκπ/σης στον Πολύγυρο.
 Συνάδελφοι,
έγινε πλέον σε όλους αντιληπτό, ότι ο εκπαιδευτικός αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση σαν ένας αριθμός επί χάρτου και οι σχεδιασμοί γίνονται μόνο στη βάση του πώς θα κατασκευαστούν τεχνητές υπεραριθμίες για να δημιουργηθούν «δεξαμενές», όπως χαρακτηριστικά λένε, από τις οποίες θα «αντληθούν» εκπαιδευτικοί για διαθεσιμότητες, μετατάξεις και απολύσεις. Είναι χαρακτηριστικό το πως σχεδιάζονται για αυτό τον λόγο και με τέτοια στόχευση τα νέα ωρολόγια προγράμματα μέσα στο καλοκαίρι.
Επίσης, είναι χαρακτηριστικό το πώς λειτουργεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, που προσπαθεί «σαν τον κλέφτη να χτυπήσει όταν λείπει ο νοικοκύρης», μέσα στον Αύγουστο. Έτσι έκανε και με την απαράδεκτη πρόσφατη απόφαση για τις υποχρεωτικές μετατάξεις 6.000 εκπαιδευτικών, που τη δημοσιοποίησε στις 13/8, θέτοντας προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 23 Αυγούστου! Η κυβέρνηση και η τρόικα, με τη βάρβαρη πολιτική των περικοπών και στη δημόσια εκπαίδευση, διαλύουν το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνουν τους εκπαιδευτικούς. Επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν την αξιολόγηση και το νέο σκληρό πειθαρχικό δίκαιο για να δημιουργήσουν κλίμα φόβου, υποταγής και σιωπής ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς. Δεν μπορεί να υπάρξει αληθινή εκπαιδευτική διαδικασία με τέτοιους όρους. Η εκπαίδευση μπορεί μόνο να λειτουργήσει με όρους δημοκρατίας, συλλογικότητας και σεβασμού της προσωπικότητας εκπαιδευτικών και μαθητών.
Αντιλαμβανόμαστε πως  τα προβλήματα της εκπαίδευσης δεν  αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς. Οι συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών  είναι συγχρόνως και συνθήκες μάθησης των μαθητών. Για κάθε εκπαιδευτικό που τίθεται σε διαθεσιμότητα, μετατάσσεται ή απολύεται, η κυβέρνηση στερεί από τους μαθητές την αντίστοιχη εκπαιδευτική υπηρεσία την οποία αυτός παρείχε στους μαθητές. Δεν μπορεί να λειτουργήσουν τα γυμνάσια, τα λύκεια και οι Επαγγελματικές Σχολές τον Σεπτέμβρη με 16-18.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με τον πρόσφατο Ιούνη. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση κλείνει τα σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να επιδιώξουμε συμμαχίες με όλους τους άλλους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας (γονείς και μαθητές) αλλά και τα σωματεία όλων των εργαζομένων, με στόχο να αναπτύξουμε ένα μεγάλο, τεράστιο σε όγκο και πάθος, κίνημα για την ανατροπή της πολιτικής των περικοπών και των απολύσεων.
Αντιλαμβανόμαστε απολύτως πλέον πως πρέπει να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο κινηματικό, κοινό δίκτυ  προστασίας στην Παιδεία, την υγεία  και την Κοινωνική Πρόνοια. Με αυτές τις προϋποθέσεις, τις οποίες αγωνιζόμαστε να χτίσουμε, θα καταφέρουμε να νικήσουμε. Η ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι πλέον όρος επιβίωσης των πολιτών σε αυτή τη χώρα.
Σας καλούμε όλους, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22/8 και ώρα 9πμ στα γραφεία της Δ/θμιας Εκπ/σης στον Πολύγυρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου