Powered By Blogger

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΜΑΡΑ...
Μήνυμα Σαμαρά στα «ρετάλια» της πολιτικής: Εγώ δεν κάνω εκλογές, αν θέλετε ανατρέψτε με.

Επειδή τον τελευταίο καιρό πολλοί είναι οι «επαναστάτες» που ξαφνικά ενέσκηψαν στο πολιτικό σύστημα, κυρίως μεταξύ των δύο κομμάτων, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το μήνυμα που έστειλε χθες ο Αντώνης Σαμαράς από το υπουργικό συμβούλιο. Διότι μπορεί να το παρερμηνεύσουν και να αρχίσουν να πυροβολούν και τον πρωθυπουργό, όπως τον Στουρνάρα που… δήθεν τους είπε κουρασμένους και τους προσέβαλε.
Ο κ. Σαμαράς έκανε ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι πρέπει να ξεχάσουν τις εκλογές το φθινόπωρο. Τουλάχιστον αυτός δεν προτίθεται να τις προκαλέσει. Επίσης, είπε ότι πρέπει να γίνει πολύ σκληρή δουλειά απ’ όλους και τίποτε να μην αφεθεί για τον Σεπτέμβριο όπου ξεκινά η δύσκολη διαπραγμάτευση.  «Η συζήτηση αυτή είναι αποπροσανατολιστική και παραπλανητική», είπε στους υπουργούς. Επισήμανε επίσης ότι η αντιπολίτευση θα θέτει συνεχώς και επίμονα θέμα εκλογών «για να μας αποπροσανατολίσει» όπως είπε. «Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας» πρόσθεσε.
Μάλιστα ο πρωθυπουργός έβαλε και χρονικά όρια για την ολοκλήρωση των βασικών στόχων της κυβέρνησης. «Μέχρι τις ευρωεκλογές πρέπει να έχουμε εκπληρώσει το σύνολο των μνημονιακών μας υποχρεώσεων»  ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του πρωθυπουργού.
Έτσι, λοιπόν, για τους αναμένοντες με πολύ αγωνία ότι θα γίνουν εκλογές, ο πρωθυπουργός τους το έκοψε μαχαίρι, τουλάχιστον αυτός δεν θα τις προκαλέσει. Κι εδώ έχει σημασία η τοποθέτησή του αφού ρίχνει το μπαλάκι στα διάφορα κέντρα και σε ορισμένους βουλευτές που έβαλαν την τραγιάσκα του Τσε και κάνουν επανάσταση εκ τους ασφαλούς. Αν θέλουν ας ρίξουν την κυβέρνηση τα.. κουρέλια της πολιτικής που τραγουδάνε ακόμη, ή για να ακριβολογούμε, ορισμένα πολιτικά και επιχειρηματικά ρετάλια που παίζουν με το μέλλον της χώρας.
Αν οι κ. Κακλαμάνης, Κουκουλόπουλος, Τζάκρη, Κυριαζίδης ή άλλοι «γίγαντες» της πολιτικής θέλουν να συνεχίσουν τον ανταρτοπόλεμο, ας το κάνουν τουλάχιστον καλά. Ας αποφασίσουν να ρίξουν τις ασπίδες την ώρα της μάχης ώστε ο εχθρός να περάσει σαν σίφουνας. Αν θέλουν να συνεχιστεί η προσπάθεια, ας σωπάσουν ή τουλάχιστον ας καταθέσουν και καμιά σοβαρή πρόταση.
Ο κ. Κακλαμάνης ας σταματήσει τη μεμψιμοιρία, ας κάνει την αυτοκριτική του κι ας καταθέσει έστω μια σοβαρή πρόταση για το πώς μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα. Ο κ. Κουκουλόπουλος, άξιο τέκνο της αμαρτωλής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ας πάψει να το παίζει Μαυρογυαλούρος. Οι δε κ. Τζάκρη και Κυριαζίδης, ας κερδίσουν τα 15 λεπτά διασημότητάς τους με σοβαρές προτάσεις κι όχι με κραυγές και δηλώσεις χωρίς νόημα.
Όλοι αυτοί οι διαφωνούντες εκ του ασφαλούς δίνουν το καλύτερο πλεονέκτημα στον Τσίπρα και την παρέα του. Αν θέλουν να γίνουν… Συριζαίοι, ας μην μακρηγορούν. Να το κάνουν τώρα ώστε να ξέρει και ο Σαμαράς ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί του. Πάντως, ο ίδιος δε θα προκαλέσει πολιτική κρίση, κυβερνητικές αλλαγές ή εκλογές επειδή το θέλουν ορισμένα «ρετάλια» της πολιτικής, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου