Powered By Blogger

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΔΑΚΕ Δ.Ε. Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ




e-mail  :     dakedchal@gmail.com
blog     :    dakedechal.blogspot.com
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
Συνάδελφοι-ισσες,

    Η φετινή χρονιά είναι μια από τις χειρότερες που έχει αντιμετωπίσει ο κλάδος.
Βασική αιτία γι’ αυτό είναι η κυβερνητική πολιτική και στο χώρο της Παιδείας που εκφράστηκε με συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων, κλάδων και ειδικοτήτων, με την κατάργηση 102 ΕΠΑΣ, με το βαθμολόγιο-μισθολόγιο, με την αξιολόγηση-χειραγώγηση, με τη μείωση μισθών, συντάξεων, εφάπαξ, την αύξηση του ωραρίου, το παρουσιολόγιο, το νέο πειθαρχικό δίκαιο, τη μείωση στο μισό των χρημάτων για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, την ψήφιση του Νόμου για το “Νέο Λύκειο” κλπ. Όλα αυτά που έγιναν και αυτά που θα ακολουθήσουν δείχνουν ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση στοχεύει στην υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.
   Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με τις αποφάσεις της, είναι αλήθεια, ότι έχει καταφέρει μέχρι τώρα να «σπάσει» πολλά ρεκόρ!
   Μόνο που τα ρεκόρ που κατέρριψε είναι στην κατεύθυνση της καταρράκωσης της Παιδείας, της υποβάθμισης της παρεχόμενης Εκπαίδευσης και του έργου των εκπαιδευτικών!
   Ποια, λοιπόν, είναι η σημερινή πραγματικότητα; Ποια είναι τα επιτεύγματα της σημερινής κυβέρνησης στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας;
  1. 2.000 συνάδελφοί μας συνταξιοδοτήθηκαν και 8.000 αναπληρωτές που ήταν μέχρι πέρσι στην εκπαιδευτική διαδικασία λόγω των άδικων μνημονιακών πολιτικών οδηγήθηκαν φέτος στην ανεργία. Και αντί αυτού κανένας μόνιμος διορισμός εκπαιδευτικών. Το Υπουργείο ξεπέρασε και το «μυθικό» ρεκόρ των 40 διορισμών που είχε κάνει πέρυσι…
  2. Η διαδικασία των αποσπάσεων εκπαιδευτικών από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ ουσιαστικά ξεκίνησε μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ενώ τέλειωσε και ο Οκτώβριος επί της ουσίας δεν έγιναν ούτε καν αυτές οι αποσπάσεις που λόγοι κοινωνικοί επέβαλαν να πραγματοποιηθούν. Αντίθετα οι αποσπάσεις σε διάφορους φορείς, με κριτήρια που επέβαλαν κάποιοι πολιτικοί παράγοντες, καλά κρατούν.
  3.  Η ανεργία στους εκπαιδευτικούς χτυπάει «κόκκινο». Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως λόγω της αυξημένης ανεργίας στον χώρο των εκπαιδευτικών υποβλήθηκαν για φέτος μονάχα 12.894 αιτήσεις για ωρομίσθια εργασία πανελλαδικά
  4. Πληθώρα αδικιών γέννησαν και οι φετινές μετατάξεις που επέβαλαν την μη ίση μεταχείριση ως καθεστώς.
  5. Ούτε η οργανική θέση, έστω και στη διάθεση σε ένα ΠΥΣΔΕ, αποδείχτηκε ότι σε καλύπτει πλήρως. Το Υπουργείο Παιδείας, επεκτείνοντας τη φιλοσοφία Διαμαντοπούλου, μετέτρεψε τους εκπαιδευτικούς σε νομάδες δίχως να υπάρχουν αληθινοί λόγοι.
  6. Μέσα σε μια ‘’επίδειξη’’ αυταρχισμού οι εκπαιδευτικοί καλούνται να καλύψουν κάθε είδους κενό και να δεχτούν την παραβίαση του διδακτικού τους ωραρίου ως κάτι απόλυτα φυσικό και νόμιμο. 
Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
        εμείς πιστεύουμε πως η εκπαιδευτική διαδικασία, η σωστή λειτουργία  των σχολείων, η κατάκτηση της γνώσης από τους μαθητές και, εν τέλει, η Παιδεία δεν είναι στοιχεία που αποτυπώνονται σε κανένα survey, σε κανένα «παρουσιολόγιο/απουσιολόγιο», σε καμία καταγραφή κενών, σε καμία σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες και συμβούλους
   Στο κοινωνικό αγαθό που λέγεται Εθνική, Δημόσια, Δωρεάν Παιδεία μετά από χρόνια άστοχων πειραματισμών, μεγαλόστομων μεταρρυθμίσεων, πρόχειρων πολιτικών σχεδιασμών η μόνη σταθερή αξία είναι το φιλότιμο, η ψυχή και η προσφορά του Έλληνα Εκπαιδευτικού. 

  Συνάδελφοι-ισσες,
       Η αλήθεια είναι πως με την πρωτόγνωρα αντικοινωνική πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις στη  χώρα τα τελευταία χρόνια (εντολοδόχοι δυστυχώς της τρόικας), η μόνη ελπίδα για τη χώρα είμαστε όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι, ο απλός λαός της πατρίδας μας που αναλαμβάνει το βάρος της προσπάθειας, για την ανατροπή όλης αυτής της καταστροφικής, όπως πιστεύουμε, για το λαό και την Παιδεία μας πολιτικής.
   Απευθυνόμενοι, λοιπόν, στον κάθε εκπαιδευτικό, ζητάμε την αγωνιστική του εγρήγορση και τη συμμετοχή του σ` όλες τις κινητοποιήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις όποιες μεθοδεύσεις και τα σχέδια που δρομολογούνται από τα εξωτερικά κέντρα αποφάσεων και στο χώρο της Παιδείας.
   Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Χαλκιδικής με υπευθυνότητα, ρεαλισμό και αλληλεγγύη θα στέκεται πάντα στο πλευρό του εκπαιδευτικού!
   Θα εξακολουθήσει να δίνει τη μάχη της ενάντια στην άδικη και επιβλαβή για την Παιδεία πολιτική ώστε να μη στερηθεί η ελληνική οικογένεια και ο μαθητής μας το δικαίωμα σε μια ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Λέμε  Ο Χ Ι στις οποιεσδήποτε εκπτώσεις
 του Υπουργείου στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας!

Υπερασπιζόμαστε τα δημόσια - κοινωνικά αγαθά.

    
Για τη Συντονιστική Επιτροπή της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. Ν. Χαλκιδικής   

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             Κύρκος Αντώνης                           Δαγκλής Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου