Powered By Blogger

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013
ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.  Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


e-mail  :     dakedchal@gmail.com
blog     :    dakedechal.blogspot.com
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
Η φετινή χρονιά είναι μια από τις χειρότερες που έχει αντιμετωπίσει ο κλάδος.
Βασική αιτία γι’ αυτό είναι η κυβερνητική πολιτική και στο χώρο της Παιδείας που εκφράστηκε με:
1.    συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων, κλάδων και ειδικοτήτων,
2.    με την κατάργηση 102 ΕΠΑΣ,
3.    με το βαθμολόγιο-μισθολόγιο,
4.    με την αξιολόγηση-χειραγώγηση,
5.    με τη μείωση μισθών, συντάξεων, εφάπαξ,
6.    την αύξηση του ωραρίου,
7.    το παρουσιολόγιο,
8.    το νέο πειθαρχικό δίκαιο,
9.    τη μείωση στο μισό των χρημάτων για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων,
10. την ψήφιση του Νόμου για το “Νέο Λύκειο” κ.λ.π.

 Όλα αυτά που έγιναν και αυτά που θα ακολουθήσουν δείχνουν ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση στοχεύει στην υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Τα επιτεύγματα της σημερινής κυβέρνησης στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας:
·         Κανένας μόνιμος διορισμός εκπαιδευτικών
·         8.000 αναπληρωτές που ήταν μέχρι πέρσι στην εκπαιδευτική διαδικασία οδηγήθηκαν φέτος στην ανεργία
·         Η διαδικασία των αποσπάσεων εκπαιδευτικών ουσιαστικά ξεκίνησε μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ακόμα συνεχίζεται
·         Η ανεργία στους εκπαιδευτικούς χτυπάει «κόκκινο»- για φέτος μονάχα υποβλήθηκαν 12.894 αιτήσεις για ωρομίσθια εργασία πανελλαδικά
·         Πληθώρα αδικιών γέννησαν οι φετινές μετατάξεις
·         Ούτε η οργανική θέση, έστω και στη διάθεση σε ένα ΠΥΣΔΕ, αποδείχτηκε ότι σε καλύπτει πλήρως
·         οι εκπαιδευτικοί καλούνται να καλύψουν κάθε είδους κενό και να δεχτούν την παραβίαση του διδακτικού τους ωραρίου ως κάτι απόλυτα φυσικό και νόμιμο.

 Συνάδελφοι-ισσες,
 
       Η αλήθεια είναι πως με την πρωτόγνωρα αντικοινωνική πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις στη  χώρα τα τελευταία χρόνια (εντολοδόχοι δυστυχώς της τρόικας), η μόνη σταθερή αξία που απέμεινε για την Παιδεία είναι το φιλότιμο, η ψυχή και η προσφορά του Έλληνα Εκπαιδευτικού.
   Απευθυνόμενοι, λοιπόν, στον κάθε εκπαιδευτικό, ζητάμε την αγωνιστική του εγρήγορση και τη συμμετοχή του σ` όλες τις κινητοποιήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις όποιες μεθοδεύσεις και τα σχέδια που δρομολογούνται από τα εξωτερικά κέντρα αποφάσεων και στο χώρο της Παιδείας.
   Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Χαλκιδικής συμμετέχοντας πάντα σε όλες τις διαδικασίες και σε όλα τα συλλογικά όργανα με υπευθυνότητα, ρεαλισμό και αλληλεγγύη προσπαθεί να σταθεί πάντα στο πλευρό του εκπαιδευτικού!

  Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Χαλκιδικής όλα αυτά τα χρόνια, σαν ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη παράταξη, εξακολουθεί να δίνει  τη μάχη της για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των εκπαιδευτικών μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και παρεμβάσεις χωρίς να φείδεται να θίξει τις όποιες, καταστροφικές για την παιδεία και τους εκπαιδευτικούς, πολιτικές όλων των κυβερνήσεων μέχρι τώρα.
    Γι αυτό κι ένα μεγάλο μέρος του εκπαιδευτικού κόσμου εξακολουθεί να εμπιστεύεται τα στελέχη της Δ.Α.Κ.Ε. που με υπευθυνότητα και ρεαλισμό - αλλά και μέσα από ξεκάθαρες θέσεις, διάλογο, συνεργασία και ήπιους τόνους που δεν προσβάλουν τον εκπαιδευτικό μας χώρο και δεν χαρίζουν τίποτα -  αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων.
      
    Οι αιρετοί εκπρόσωποι της Δ.Α.Κ.Ε.  Δ.Ε. Ν. Χαλκιδικής θα είναι πάντα στη διάθεση των εκπαιδευτικών του νομού μας και υπόσχονται πως θα συνεχίσουν να μάχονται και να διεκδικούν χωρίς αγκυλώσεις και κομματικές δεσμεύσεις ό,τι προωθεί και συμφέρει τον εκπαιδευτικό και την εκπαίδευση.

  Ζητάμε, λοιπόν, τη ψήφο σας στις εκλογές της 19ης Νοεμβρίου 2013 για να συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί σας και μέσα από τη συνδικαλιστική μας παράταξη στο νομό!

Για τη Συντονιστική Επιτροπή της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. Ν. Χαλκιδικής   

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κύρκος Αντώνης                           Δαγκλής Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου