Powered By Blogger

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΛΥΚΕΙΩΝ
Ενημέρωση για τους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες ΛΥΚΕΙΩΝ σχ. έτους 2013-2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Σύμφωνα με εγκύκλιο του Διευθυντή Φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας Στ. Δασκαλάκη, στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες μπορούν να συμμετέχουν μαθητές / μαθήτριες Λυκείου που έχουν γεννηθεί τα έτη 1996, 1997 , 1998 και 1999.
Για την συμμετοχή στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Λυκείων ομαδικών αθλημάτων θα πρέπει οι μαθητές-τριες να έχουν τα εξής δικαιολογητικά :
1. Αθλητική μαθητική ταυτότητα ( Υπόδειγμα 1 ). Η ταυτότητα υπογράφεται και σφραγίζεται από το Διευθυντή του σχολείου. ( σφραγίδα και στη φωτογραφία του μαθητή-τριας).
Στη μαθητική ταυτότητα επισυνάπτονται :
α. Βεβαίωση ιατρού, ότι ο μαθητής – αθλητής δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα υγείας που να μην του επιτρέπει να λάβει μέρος στους αγώνες. Η ιατρική βεβαίωση πρέπει να έχει ημερομηνία που να μην υπερβαίνει το εξάμηνο πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.
β. Φωτοτυπία του δελτίου ατομικών στοιχείων κάθε μαθητή, που αναγράφεται στην κατάσταση συμμετοχής, μόνο της πλευράς που αναφέρονται τα στοιχεία του μαθητή, η αρχική του εγγραφή στο σχολείο.
2. Κατάσταση συμμετοχής ομαδικών αθλημάτων ( Υπόδειγμα 3 ) του σχολείου στην οποία αναγράφεται ο αριθμός των απουσιών του μαθητή-τριας. Οι καταστάσεις αυτές θα περιλαμβάνουν τις δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες απουσίες τρεις (3) το πολύ ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης των αγώνων, σφραγισμένο και υπογεγραμμένο από τον Δ/ντη του σχολείου.
3. Υπεύθυνη δήλωση γονέα-κηδεμόνα (Υπόδειγμα 9).
Αναφορικά με τα ισχύοντα περί μετεγγραφών θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω :
1) άρθρο 11.2.1 της υπ. αριθμ 112843/14-10-2005 όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει
2) εδάφιο 11.2.1 της 48930/Γ4/10-04-2013 (ΦΕΚ 858/τ.Β΄/10-4-2013)
3) εδάφιο ι του άρθρου 11.2.1 της 140897/Γ4/2-10-2013
τα οποία επισυνάπτονται.
Σας επισυνάπτουμε πίνακα με το πλάνο των Σχολικών Αγώνων καθώς και πίνακα με τους αγώνες της Β' φάσης ομαδικών για το σχολικό έτος 2013-14. Η Α' φάση των ομαδικών αθλημάτων θα ξεκινήσει με άμεση προτεραιότητα στην Πετοσφαίριση λόγω της συμμετοχής στους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες (9-14 Aπριλίου 2014). Η τελική φάση της Πετοσφαίρισης πρέπει να διοργανωθεί το αργότερο έως την 28η Μαρτίου 2014. Με νεότερο έγγραφο μας θα ενημερωθείτε για τις ημερομηνίες και τους τόπους διεξαγωγής των τελικών φάσεων.
Επίσης καλούνται οι ενδιαφερόμενες Ο.Ε.Σ.Α. να αποστείλουν δηλώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην Κ.Ο.Ε.Σ.Α σχετικά με την ανάληψη της διοργάνωσης των τελικών φάσεων των παραπάνω αθλημάτων.
Όσον αφορά στα Παγκόσμια Σχολικά Πρωταθλήματα σύμφωνα με το άρθρο 4.11.1.β' της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης και τα αντίστοιχα ενημερωτικά φυλλάδια (Bulletins) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (I.S.F.) δικαίωμα συμμετοχής έχουν:
1) Για το άθλημα της Πετοσφαίρισης οι μαθητές / μαθήτριες ΛΥΚΕΙΩΝ που έχουν
γεννηθεί κατά τα έτη : 1996, 1997, 1998 και 1999
2) Για το άθλημα της Χειροσφαίρισης οι μαθητές / μαθήτριες ΛΥΚΕΙΩΝ που έχουν
γεννηθεί κατά τα έτη : 1996, 1997 και 1998.
3)Για το άθλημα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης οι μαθητές / μαθήτριες ΛΥΚΕΙΩΝ που έχουν γεννηθεί κατά τα έτη : 1996, 1997, 1998 και 1999.
Αμέσως μετά τη λήξη της Α' ΦΑΣΗΣ κάθε ομαδικού αθλήματος, η Ο.Ε.Σ.Α. κάθε Νομού οφείλει να αποστείλει μόνο ταχυδρομικά στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θεωρημένα αντίγραφα των φύλλων αγώνα καθώς και θεωρημένα αντίγραφα των καταστάσεων συμμετοχής σε όλους τους αγώνες μόνο των ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ομάδων της περιοχής της .
Μετά τη λήξη των αγώνων της Α' Φάσης του Ανωμάλου Δρόμου οι διοργανώτριες Ο.Ε.Σ.Α. οφείλουν να αποστείλουν μόνο ταχυδρομικά στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. θεωρημένα αντίγραφα του πρακτικού που θα συντάξουν με τα πινάκια των συμμετεχόντων μαθητών-τριών.
Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί ώστε όλα τα φύλλα αγώνα και τα πινάκια να φέρουν θεώρηση σε κάθε σελίδα.
Ειδικά για τα ομαδικά αθλήματα μετά τη λήξη των αγώνων της Α' Φάσης παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε και αποστείλετε τους πίνακες που σας επισυνάπτουμε και περιλαμβάνουν:
• Το σχολείο της νικήτριας ομάδας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού στο κάθε ομαδικό άθλημα
• Το σύνολο των αγώνων που πραγματοποίησε η νικήτρια σχολική ομάδα εντός Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση του Νομού
• Τις ημερομηνίες κατά τις οποίες διεξήχθησαν οι αγώνες
• Το ονοματεπώνυμο των μαθητών /μαθητριών που απαρτίζουν τη νικήτρια ομάδα
• Το σύνολο των συμμετοχών του/της κάθε μαθητή/μαθήτριας στους αγώνες που πραγματοποίησε η ομάδα στην Α' Φάση.
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώνετε εγγράφως σε περίπτωση που:
• μία σχολική ομάδα Λυκείου προκρίνεται στη Β΄ Φάση δίχως αγώνα.
• στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας του Νομού σας, δεν διεξάγεται Σχολικό Πρωτάθλημα ομαδικού αθλήματος λόγω μη συμμετοχής Σχολικών ομάδων Λυκείων.
Πίνακας Αγώνων Β' φάσης Ομαδικών Αθλημάτων 2013-14
 Πλάνο σχολικών αγώνων 2013-2014
Τροποποίηση Γ4 2013_ΦΕΚ 858 Β'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου