Powered By Blogger

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΨΕΙΣ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ

ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ “ΦΑΓΟΠΟΤΙ’’ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ


«…Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε πού τα φάγατε τα λεφτά είναι μία: σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος».

Τα φάγαμε μαζί, ήταν η ερμηνεία του Θόδωρου Πάγκαλου για το πώς άδειασαν τα δημόσια Ταμεία.
      «Οι διορισμοί» απάντησε στην ερώτηση που ταλανίζει τον λαό για το «που πήγαν τα λεφτά» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διαβούλευση του νομοσχεδίου για την κατάργηση και τη συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημοσίου τομέα.
Αναδημοσίευση από http://activistis.gr/ 

    «Τα φάγαμε όλοι μαζί ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος. Από το 2004 έως το 2008, η χώρα παρήγαγε 3,5% πλεόνασμα επί του Α.Ε.Π., άλλο ένα 3,5% το δανειζόμαστε, για να φτάσουμε στο συνολικό 7% και σε σημείο αδυναμίας πληρωμών» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Θ. Πάγκαλος.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/09/2010

Η απάντηση άργησε λίγο …  αλλά ήρθε από …μέσα

Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
(ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ)
 «Εξ’ οικείων τα βέλη» δηλαδή. Και τώρα δε μένει παρά να περιμένουμε, τη νέα απάντηση για να συνεχιστεί ο γόνιμος αυτός…ενδοσοσιαλιστικός διάλογος…


Λίγες μέρες μετά ο κ. Αντιπρόεδρος ξαναχτύπησε …

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι άχρηστοι!»
       Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «άχρηστο» το μεγαλύτερο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων, έκανε λόγο για φαυλοκρατία διορισμών, μίλησε με μελανά χρώματα για τη σκοπιμότητα της μονιμότητας και περιέγραψε την ανάγκη «να αδυνατίσει το κράτος από άχρηστους φορείς».
      «Επί χρόνια διορίζαμε για πελατειακούς λόγους (...) Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπρεπε να είναι λιγότεροι από 200.000 και είναι 1 εκατομμύριο. Δύο στους τρεις είναι άχρηστοι» είπε ο κ. Πάγκαλος.

       Να κατανοηθεί από τους πολίτες ότι το Δημόσιο «διανέμει, καταναλώνει, αλλά δεν παράγει». «Μου μιλάνε για εργαζόμενους στο δημόσιο. Ποιους εργαζόμενους;  Οι εργαζόμενοι παράγουν κάτι», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης: «Η τεράστια πλειονότητα των πολιτών, αυτοί που μοχθούν από το πρωί ως το βράδυ και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του έθνους είναι ο ιδιωτικός τομέας, όχι οι Δημόσιοι υπάλληλοι».
      Ο κ. Πάγκαλος περιέγραψε με μελανά χρώματα τη σκοπιμότητα της μονιμότητας: «Καθιερώθηκε για να εξυπηρετεί αυτούς που θέλουν να στρέφουν το κράτος εις βάρος των πολιτών», είπε και πρότεινε αποκλεισμό κομματικών ή πολιτευόμενων στελεχών από κρίσιμους τομείς του δημοσίου.
    «Έχω σκοπό να συνεχίσω να λέω τα αυτονόητα» σημείωσε επίσης, ενώ... απολαυστικός ήταν και όταν του έγινε η παρατήρηση ότι η πρόσφατη απογραφή έδειξε 700.000 δημοσίους υπαλλήλους, έναντι του 1.000.000 που εκείνος επικαλέστηκε: «Ναι, αλλά αν βάλουμε μέσα ΔΕΚΟ.. μέκο και... σέκο...».
Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου στις  25.9.2010) το πρωί, σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

     Τι εννοεί ο καλοταϊσμένος “ ποιητής” με αυτές τις δηλώσεις;
     Μήπως ο “ πολλά βαρύς” αντιπρόεδρος έχει αναλάβει εργολαβικά την προετοιμασία του εδάφους για την ανακοίνωση απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, όπως άλλωστε απαιτεί το μνημόνιο που υπέγραψε τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση στην οποία μετέχει ως αντιπρόεδρος;

   
Βέβαια, ακολουθώντας το σκεπτικό του κυρίου Πάγκαλου, θα λέγαμε με τη σειρά μας πως δεν χρειάζονται 49 υπουργοί για να λειτουργήσει μία κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο που ονομάζεται Μνημόνιο. Ομοίως, και η Βουλή των Ελλήνων δεν χρειάζεται 300 για να πληρώνονται ώστε να ψηφίζουν αποφάσεις που παίρνουν άλλοι και για τις οποίες ποτέ δεν ενημερώνονται οι ίδιοι οι βουλευτές - είτε επειδή δεν θέλουν να ενημερωθούν, είτε επειδή δεν τους ενημερώνουν οι… “ αρμόδιοι”-. Ούτε και ο προϋπολογισμός της Βουλής χρειάζεται και θα πρέπει να μηδενιστεί, αφού η Βουλή στην παρούσα περίοδο δεν παράγει δικό της έργο, παρά μόνο προσυπογράφει τις εντολές του μνημονίου.
   Τι αποστολή ανέλαβε, λοιπόν, ο κ. Αντιπρόεδρος με το παραλήρημα αυτό εναντίον των Δημοσίων Υπαλλήλων;
      Ανέλαβε μάλλον "αποστολή" για να τους καθαρίσει. Με ατάκες του τύπου "Μαζί τα φάγαμε" και “Δύο στους τρεις δημόσιους υπάλληλους είναι άχρηστοι” προσπαθεί να περάσει στην κοινή γνώμη ένα μίσος για τους Δημοσίους υπαλλήλους. Αφού λοιπόν τους χρησιμοποίησαν καλά - καλά για πάνω από 25 χρόνια όλοι οι πολιτικοί για να ανεβοκατεβαίνουν στην κυβέρνηση, τώρα αποφάσισαν πως δεν τους χρειάζονται πια. Και θέλουν να τους πετάξουν σαν στημένη λεμονόκουπα.
      Ασφαλώς και υπάρχει λόγος που λέγονται όλα αυτά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή από τον κ. Πάγκαλο. Κάθε φορά που ετοιμάζουν κάτι κακό εις βάρος μιας μερίδας εργαζομένων , κάποιος «Πάγκαλος» αρχίζει να συκοφαντεί. Έχουμε μπροστά μας ενιαίο μισθολόγιο, καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων του δημοσίου που μπορεί να οδηγήσουν  και σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

      Πάντως σε κάθε περίπτωση , το ύφος και το ήθος ενός ανθρώπου, πολύ περισσότερο ενός πολιτικού, είναι ενδεικτικά των απόψεων που πρεσβεύει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου