Powered By Blogger

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΑΚΕ Δ.Ε. Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
του Προέδρου της ΔΑΚΕ Δ.Ε. Ν. Χαλκιδικής και υποψηφίου για το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ν. Χαλκιδικής για τις εκλογές των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια της 3ης Νοεμβρίου 2010
Συνάδελφε-φισσα,
    Πριν τις πολυδιαφημισμένες "καλλικρατικές" περιφερειακές και δημοτικές εκλογές καλείσαι να βάλεις τη δική σου σφραγίδα σε κάποιες άλλες εκλογές που αφορούν άμεσα εσένα και τις εργασιακές σου σχέσεις. Τις εκλογές των αιρετών εκπροσώπων σου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια της εκπαίδευσης. Καλείσαι να επιλέξεις αυτούς που θα πρέπει να είναι το μάτι και η φωνή σου, αυτούς που υπεύθυνα θα προωθούν τα δίκαια και νόμιμα αιτήματά σου και θα  σε ενημερώνουν άμεσα. Καλείσαι να επιλέξεις αυτούς που για δυο χρόνια θα είναι δίπλα σου σε κάθε υπηρεσιακό σου πρόβλημα, αυτούς που εν τέλει θα λογοδοτούν για τη θέση και τη συναδελφική στάση που θα πρέπει να κρατούν μέσα στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Καλείσαι να εκφράσεις τη δική σου εκτίμηση για το σήμερα και το αύριο της Παιδείας. Καλείσαι να στείλεις το δικό σου αποφασιστικό μήνυμα για το αύριο της Εκπαίδευσης.  
Συνάδελφε-φισσα,
     Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια της εκπαίδευσης είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δηλώσεις πως δεν έχεις ακόμα σκύψει το κεφάλι σ` όλους αυτούς που θέλουν να μας μετατρέψουν σε άβουλους και βολικούς αριθμούς μέσα στα στατιστικά δεδομένα του Μνημονίου. 
    Είναι μια μοναδική ευκαιρία :
  • - Να μην ξεχάσω ποιος μου έταξε λεφτά με τη "σέσουλα", ενώ γνώριζε πολύ καλά πως τα ταμεία ήταν άδεια.
  • - Να θυμηθώ ποιος μου έκοψε συνολικά δυο μισθούς το χρόνο με περικοπές επιδομάτων και αυξήσεις έμμεσων φόρων.
  • - Να μην ξεχάσω ποιος μετέτρεψε μια κρίση ελλείμματος σε μια κρίση δανεισμού, ποιος έβαλε την ελληνική οικονομία σε μια σπείρα θανάτου υπογράφοντας την άθλια συμφωνία του Μνημονίου.
  • - Να θυμηθώ ποιος μείωσε κατά 50% τους διορισμούς και εξαπάτησε χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους πετώντας τους στο δρόμο, ένα μόλις βήμα πριν το διορισμό τους.
  • - Να μην ξεχάσω ποιος αύξησε τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα των σχολείων, απείλησε με αναγκαστικές υπερωρίες, ποιος μετακίνησε χωρίς τη συγκατάθεσή τους συναδέλφους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και αναγκάστηκε τελικά να κάνει συμπληρωματικές προσλήψεις αναπληρωτών για να καλύψει τα κενά στα σχολεία.
  • - Να θυμηθώ ποιος μείωσε δραματικά τη χρηματοδότηση για την παιδεία και τις σχολικές επιτροπές, ποιος έκοψε την Π.Δ.Σ., τα ΓΡΑ.ΣΥ. και τις σχολικές βιβλιοθήκες.
  • - Να μην ξεχάσω ποιος αποφάσισε ότι οι νεοδιόριστοι, πολλοί απ` αυτούς παντρεμένοι με παιδιά, θα πρέπει να συντηρούν δυο σπίτια και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης για να μένουν υποχρεωτικά τρία χρόνια στη περιοχή διορισμού τους.
  • - Να θυμηθώ ποιος με παρουσίασε ως αδύναμο κρίκο και υπεύθυνο για όλα τα δεινά του εκπαιδευτικού μας συστήματος.
  • - Να μην ξεχάσω ποιος ονειρεύεται να μεταφέρει ολόκληρο το εκπαιδευτικό μας σύστημα από τον έλεγχο του κράτους στους χρεωκοπημένους "καλλικρατικούς" δήμους μετατρέποντάς με σε συμβασιούχο των Ο.Τ.Α.
  • - Να θυμηθώ ποιος έταξε αξιοκρατία στην επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης και τελικά αντικατέστησε στα Π.Υ.Σ.Δ.Ε. τους προϊσταμένους γραφείων με δυο παλιούς καθηγητές που επιλέχτηκαν αυθαίρετα από μια λίστα δεκαπέντε υποψηφίων.

      Πηγαίνοντας στην κάλπη αξίζει να θυμηθώ ποια είναι εκείνη η συνδικαλιστική παράταξη που, ακόμα κι όταν ήταν στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, έθεσε υπεράνω όλων το γενικότερο συμφέρον του συνδικαλιστικού κινήματος. Να θυμηθώ ποια από τα στελέχη της, διαθέτοντας συνέπεια λόγων και έργων και αταλάντευτες ιδεολογικές αρχές, αγωνίστηκαν για την προάσπιση του κύρους, της αξιοπιστίας και της συνοχής του δημιουργώντας νέα δεδομένα, νέα ήθη, νέα προοπτική για έναν ανεξάρτητο διεκδικητικό συνδικαλισμό χωρίς διαχωριστικές γραμμές. Να θυμηθώ ποια παράταξη αποστρέφεται το λαϊκισμό, χωρίς συγχρόνως να αποκόβεται από το μάχιμο καθηγητή.

Στις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου 2010
  • - Λέμε ΝΑΙ στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ/Δ.Ε. Ν, Χαλκιδικής.
  • - Λέμε ΝΑΙ στον υπεύθυνο λόγο, στη συναδελφικότητα.
  • - Λέμε ΝΑΙ στη μάχη για διαφάνεια, για ισονομία, για αντικειμενικότητα, για ίσες ευκαιρίες για ΟΛΟΥΣ.
  • - Λέμε ΟΧΙ στις δυνάμεις του Μνημονίου.
  • - Λέμε ΟΧΙ στο λαϊκισμό, στις σκοπιμότητες και τη χειραγώγηση του συνδικαλιστικού κινήματος.
  • - Λέμε ΟΧΙ σ` όλους όσους επιδιώκουν την ηθική απαξίωση του ρόλου και της αποστολής του εκπαιδευτικού.
Στις 3 Νοέμβρη ψηφίζουμε τους υποψήφιους της ΔΑΚΕ  Δ.Ε.  Ν. Χαλκιδικής
Εσείς καλείστε να επιλέξετε
- τον αιρετό που πιστεύει στις αρχές της ισονομίας και της συλλογικότητας,
- τον αιρετό που θα ενώνει τη φωνή του με τη φωνή σας,
- τον αιρετό που θα κάνει το δίκαιο αίτημά σου και δική του υπόθεση, λειτουργώντας αξιοκρατικά,
 - τον αιρετό που θα τον εμπιστεύεσαι χωρίς εξαρτήσεις και υποχρεώσεις.
Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου
Ψ η φ ί ζ ο υ μ ε
ΔΑΚΕ  Δ.Ε.  Ν.  Χαλκιδικής
(Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)

Για υπεύθυνη, αξιόπιστη και δυναμική εκπροσώπηση ΟΛΩΝ των συναδέλφων !.
Για διαφάνεια, αξιοκρατία, αντικειμενικότητα χωρίς διαχωριστικές γραμμές!
Για ίσες ευκαιρίες για όλους !

Τηλ. Επικοινωνίας:        κινητό: 6939332770
                                    
e-mail : mahondrog@yahoo.gr

ΔΑΚΕ Ν. Χαλκιδικής:      
e-mail : dakedchal@yahoo.gr
                                    blog   : dakedechal.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου