Powered By Blogger

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Θ. ΔΡΑΓΩΝΑ ...

Παραιτήθηκε η Γεν. Γραμματέας του Υπ. Παιδείας Θάλεια Δραγώνα.

 Σκηνικό πόλωσης κυριαρχεί στην παιδεία λόγω των προτεινόμενων κυβερνητικών αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ενδεικτικό είναι ότι το Σάββατο (23/10) και την Κυριακή (24/10), η υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για εξαντλητικό διάλογο, προσπαθώντας να μετριάσει τις αντιδράσεις πρυτάνεων στη συμμετοχή εξωπανεπιστημιακών στα συμβούλια διοίκηση των πανεπιστημίων.

Μέσα σ` αυτό το κλίμα και σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του onalert από το Σάββατο έγινε γνωστό σε κύκλους του υπουργείου Παιδείας ότι «η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας θα υποβάλει τη παραίτησή της τη Δευτέρα». Η γνωστή για τα ανθελληνικά της αισθήματα και το συγγραφικό της έργο κ. Θάλεια Δραγώνα    αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή της μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η πρότασή της να διδάσκεται ως προαιρετικό το μάθημα της Ιστορίας στα σχολεία. Η ίδια προσπάθησε από τη θέση που είχε στον Υπουργείο Παιδείας, να αντικαταστήσει τα βιβλία που διδάσκονται στα σχολεία μας (χαρακτηρίζοντάς τα ως εθνικιστικά), με βιβλία (διαπολιτισμικά)  που προορίζονται για τα μειονοτικά σχολεία της Θράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτηση της κυρίας Δραγώνα θα γίνει δεκτή, προκειμένου να αποφευχθεί το πολιτικό κόστος που μπορεί να έχουν οι απόψεις της εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
Για άλλη μια φορά η αντίδραση του κόσμου και ο φόβος των πολιτικών εν όψει κόστους σε ψήφους αποδίδει.  Η στερούμενη βασικού πτυχίου Γεν. Γραμματέας (αφού στις μέρες που ζούμε, το μεγαλύτερο πτυχίο για να επιτύχεις στην πολιτική είναι ο ανθελληνισμός), προσέφερε από την θέση της μεγάλες υπηρεσίες στην …Τουρκία. Έπαυσε τους Έλληνες δασκάλους και καθηγητές από τα σχολεία της μουσουλμανικής μειονότητας και τους αντικατέστησε με τουρκόφρονες, συνέβαλε τα μέγιστα στην de facto αναγνώριση της ανύπαρκτης “ τουρκικής μειονότητας στην Θράκη”, ενώ μνημειώδεις είναι οι δηλώσεις της για την ελληνική γλώσσα που την χαρακτήρισε μικρή ενώ τα αρχαία ελληνικά μια νεκρή και ουσιαστικά άχρηστη γλώσσα…
Η κ. Δραγώνα είχε δεχτεί παλαιότερα σφοδρές επιθέσεις για τις παρεμβάσεις της στο θέμα της εκπαίδευσης της μειονότητας της Θράκης, για την απόφασή της να κλείσει τη Παιδαγωγική Σχολή Θεσσαλονίκης,αλλά και για ένα από τα πολλά βιβλία που είχε γράψει με τίτλο «Τι είναι η Πατρίδα μας». Οι απόψεις της περί μη ύπαρξης ελληνικής ταυτότητας πριν από το 19ο αιώνα είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και μέσα στη Βουλή.
Η ίδια σε συνεντεύξεις της σε ΒΗΜΑ και ΑΥΓΗ σε ανύποπτο χρόνο είχε εκφράσει την ικανοποίησή της που θα εργαζόταν και πάλι για το εκπαιδευτικό της Θράκης:
“Ομολογώ ότι είναι συγκινητικό για μένα που θα ασχοληθώ, ανάμεσα στ’ άλλα, με το ίδιο αντικείμενο για το οποίο έχω αναλώσει μεγάλο μέρος της ζωής μου, μέχρι την εκλογή μου στο κοινοβούλιο. Ενδεχομένως γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός μου ανέθεσε αυτή τη θέση. Η ενασχόλησή μου με την εκπαίδευση της μειονότητας στη Θράκη είναι έργο ζωής. Έχουν εμπλακεί από το 1997 δεκάδες ειδικοί από σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια της χώρας και εκατοντάδες συνεργάτες τόσο της πλειονότητας όσο και της μειονότητας”, είχε πει σε συνέντευξή της στην ΑΥΓΗ, ενώ απαντώντας στις επιθέσεις που είχε δεχτεί ,έλεγε ότι “δεν δίνω σε κανένα το δικαίωμα να μου εκδώσει πιστοποιητικό πατριωτισμού”.

Κα Δραγώνα δεν θα μας λείψετε καθόλου!!!! Αν και είναι σίγουρο ότι οι υπηρεσίες σας προς τα ανθελληνικά κέντρα δεν πέρασαν απαρατήρητες και γρήγορα θα σας βολέψουν κάπου αλλού!  Να μην μείνει και το έργο σας ημιτελές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου