Powered By Blogger

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012


Ο επόμενος μεγάλος στόχος των σκληρών αλλαγών που επίκεινται

Θα είναι το επόμενο μεγάλο μέτωπο, το οποίο θα ανοίξει μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.









Ο λόγος αφορά στις αλλαγές που ετοιμάζονται στο κομμάτι των εργασιακών σχέσεων, οι οποίες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα είναι στοχευμένες σε συγκεκριμένα σημεία, τα οποία, μέχρι σήμερα, έχουν μείνει σχεδόν ανέπαφα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; η περίπτωση των αποζημιώσεων.

Το ύψος τους παραμένει άθικτο, ωστόσο, καλά ενημερωμένες πηγές επιμένουν ότι έχει μπει κι αυτό, τώρα τελευταία, στο στόχαστρο. Μόνο που όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, τίποτα δεν πρόκειται να ανακοινωθεί πριν από τις 6 Μαΐου, για δύο λόγους: 

α) επειδή κάτι τέτοιο θα απειλούσε να τινάξει στον αέρα την προεκλογική περίοδο και β) επειδή τίποτα ακόμα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο και οριστικό αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα. 

Απλώς οι πληροφορίες επιμένουν ότι θα μεταβληθεί το ύψος των αποζημιώσεων που συνοδεύουν τις καταγγελίες των συμβάσεων. Πέραν τούτου ουδέν. Επισήμως, από το υπουργείο Εργασίας εννοείται ότι διαψεύδεται κάθε τέτοια συζήτηση. Ανεπισήμως ωστόσο εκφράζεται ο σχετικός …προβληματισμός. Το πιθανότερο είναι ότι οι πρώτες αλλαγές στο συγκεκριμένο μέτωπο θα αρχίσουν να δρομολογούνται από τα μέσα του ερχόμενου καλοκαιριού. Υπό μια σοβαρή προϋπόθεση βεβαίως. 

Ότι θα υπάρχει …κυβέρνηση για να τις προωθήσει. Ως γνωστόν, τα πάντα σήμερα κινούνται γύρω από τον αστερισμό του πολυκερματισμού του πολιτικού συστήματος της χώρας και που μπορεί να οδηγήσει αυτό το φαινόμενο στις 7 Μαΐου. Επειδή όμως το πιθανότερο είναι πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κυβέρνηση θα προκύψει, οι μεταρρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις θα είναι ένα από τα πρώτα «πιάτα» στο μενού του νέου οικονομικού επιτελείου, όποιο κι αν είναι αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου