Powered By Blogger

Κυριακή 29 Απριλίου 2012


Ο «πόλεμος» της Συγγρού στο Βενιζέλο

Ως ένας από τους κεντρικούς «στόχους» της ΝΔ αναδεικνύεται κατά την προεκλογική εκστρατεία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.















Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε αρχίσει να μπαίνει στο κάδρο της Συγγρού πριν καλά-καλά πάρει το χρίσμα για την ηγεσία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού κινήματος.
Σκοπός του «στρατηγείου» του Αντώνη Σαμαρά ήταν να γίνει συνείδηση στο κομματικό ακροατήριο πως οι ευθύνες που βαραίνουν τον κ. Βενιζέλο δεν είναι στο ελάχιστο μικρότερες από εκείνες του Γιώργου Παπανδρέου, που βρίσκονταν στο τιμόνι του τόπου από τα τέλη του 2009.
Το σύνθημα, «τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος», μπήκε νωρίς στην «γαλάζια» ατζέντα, με προφανή στόχο την εξίσωση των δυο πολιτικών προσώπων και την πολιτική αποδυνάμωση του νέου προέδρου, υπό τον φόβο της συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ και της ενίσχυσής του από την αλλαγή ηγεσίας.
Σήμερα, μάλιστα, η ΝΔ κάνει λόγο για «ζευγάρι Παπανδρέου-Βενιζέλου», που απωθεί την κοινωνία και το οποίο συσπειρώνει μόνο όλους όσοι θέλουν το ΠΑΣΟΚ να ...πέσει στα μαλακά!
«Μελέτη επίβλεψη εκτέλεση, Βενιζέλος του μνημονίου», είχε πει πρόσφατα ο ίδιος ο  Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συνδέσει το πρόσωπο του πολιτικού του αντιπάλου με μια απόφαση που ανέτρεψε την καθημερινότητα των Ελλήνων.
Η Συγγρού αρέσκεται να χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «συγγραφέα του μνημονίου», επιδιώκοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ να υποστηρίξει πως εκείνος που μας έφερε ως εδώ με την πολιτική του, δεν μπορεί να υποστηρίζει σήμερα πως θα την ανατρέψει ή πως διαθέτει τα μέσα για να επαναδιαπραγματευθεί.
Οι τελευταίες αφορμές
Τελευταίες αφορμές, αυτής της συστηματικής προσωπικής αποδόμησης του Ευάγγελου Βενιζέλου αποτέλεσαν, το θέμα του debate και οι προγραμματικές δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Η κόντρα που εξελίχθηκε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα σχετικά με τη διεξαγωγή ή όχι των τηλεμαχιών, όξυνε την αντιπαράθεση μεταξύ των δυο κομμάτων.
Με τη Συγγρού να ανεβάζει ντεσιμπέλ –ακολουθώντας τη σκληρή κριτική του ΠΑΣΟΚ προς τον Αντώνη Σαμαρά- και να χαρακτηρίζει το πρόεδρο της Ιπποκράτους «πολιτικά ανύπαρκτο», «αιχμάλωτο στην αγωνία του, αλλά και στην αλαζονεία του», αλλά και «τρομαγμένο»...
Σκληρή φρασεολογία χρησιμοποίησε όμως και χθες ο εκπρόσωπος της ΝΔΓιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τις εξαγγελίες Βενιζέλου για το πρόγραμμα του κόμματός του, χαρακτηρίζοντας τον «πρωταγωνιστή της τραγωδίας».
«Ο κ. Βενιζέλος σήμερα αποφάσισε να αποκηρύξει τον ίδιο του τον εαυτό. Μετά από 739 ημέρες από το δικό του καταστροφικό Μνημόνιο, μετά από 230 ημέρες από το δικό του χαράτσι, μετά από 170 ημέρες από το δημοψήφισμα που ο ίδιος στήριξε και έφερε την Ελλάδα ένα βήμα από το χείλος του γκρεμού, ο πρωταγωνιστής της τραγωδίας, ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δεν θυμάται τίποτα. Όμως, δυστυχώς, γι' αυτόν ο Ελληνικός λαός θυμάται το πέρασμά του από την εξουσία», η αποστροφή του «γαλάζιου» εκπροσώπου.
Αποστροφή με την οποία η ΝΔ θέλησε για ακόμη μια φορά να υποστηρίξει την κεντρική ιδέα της κριτικής της προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι δηλαδή τα προηγούμενα χρόνια «κυβέρνησε» τον τόπο, σχεδιάζοντας κεντρικές πολιτικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου