Powered By Blogger

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ε.Λ.Μ.Ε.  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Για τις χαμένες ώρες και την αναπλήρωση
  
ΕΛΜΕ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
elmechalkidikis@gmail.com
Για πολλοστή φορά αυτή τη σχολική χρονιά, η Περιφέρεια με έγγραφο της στα σχολεία, επιμένει στην αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων και ζητάει ξανά τις ημέρες κατάληψης και το που βρίσκεται η διαδικασία αναπλήρωσης.
Καταγγέλλουμε για μια ακόμα φορά την υποκρισία της διοίκησης καθώς:
·         Χιλιάδες ώρες μαθημάτων χάθηκαν και εξακολουθούν να χάνονται από τις  ελλείψεις σε καθηγητές λόγω των διαθεσιμοτήτων, της μείωσης των προσλήψεων αναπληρωτών και του παγώματος των διορισμών.
·         Εκατοντάδες ώρες μαθημάτων χάθηκαν στην αρχή της σχολικής χρονιάς λόγω της ανικανότητας της πολιτείας να διασφαλίσει τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους.
·         Κι άλλες ώρες μαθημάτων κινδυνεύουν καθώς η κυβέρνηση μετά από πιέσεις των μεγαλοξενοδόχων, προωθεί τη λεγόμενη «λευκή εβδομάδα», δίνοντας πια και κωμικοτραγικές διαστάσεις στην υποταγή της δημόσιας εκπαίδευσης σε επιχειρηματικά συμφέροντα.
Θα λέγαμε ότι πρόκειται απλά για γραφειοκρατική εμμονή της διοίκησης ως προς το γράμμα του νόμου, όμως η επιμονή για την αναπλήρωση των χαμένων μαθημάτων λόγω κινητοποιήσεων και η αντίστοιχη αδιαφορία για όλες τις άλλες –πολύ περισσότερες- περιπτώσεις, καταδεικνύει ότι οι κινήσεις αυτές έχουν χαρακτήρα τιμωρίας της εκπαιδευτικής κοινότητας που αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα της.
Για όλα αυτά, δεν δεχόμαστε ενδεχόμενη αναπλήρωση μαθημάτων μέσα στη Μ. Εβδομάδα και καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει κάθε μέτρο, καλύπτοντας και συνδικαλιστικά τους συναδέλφους,  έτσι ώστε να μην υλοποιηθούν τέτοιες παράλογες αποφάσεις.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου