Powered By Blogger

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ" ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ

Μήνυμα Στρος Καν για νέα μείωση μισθών

Μείωση στους μισθούς ζήτησε στην ουσία ο επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. Ντομινίκ Στρος Καν μιλώντας στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής ενώπιον βουλευτών. Συγκεκριμένα, τάχθηκε υπέρ της ευθυγράμμισης των μισθών με την παραγωγικότητα , σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα η παραγωγικότητα έχει μειωθεί κατά 25% τα προηγούμενα χρόνια.
Όσον αφορά μάλιστα τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ο κ. Στρος Καν δήλωσε ότι πρέπει να εξομαλυνθεί η διαφορά με τις αυξήσεις που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια σε σχέση με αυτές που δόθηκαν σε άλλες χώρες της Ε.Ε.
Ο κ. Στρος Καν δήλωσε ότι «τρέχουν» στην Ελλάδα σημαντικές μεταρρυθμίσεις, με κύριες αυτές στο συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό, τις οποίες χαρακτήρισε «ορόσημα». Τόνισε επίσης ότι «μπορεί το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης να είναι επώδυνο» ωστόσο υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει άλλος τρόπος».
Σχετικά με το ζήτημα της επιμήκυνσης, δήλωσε ότι το Δ.Ν.Τ. δεν θα ζητήσει επιπλέον όρους ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν μιλά και εξ ονόματος της Ε.Ε., πάνω στο θέμα αυτό.
Το κλίμα εντός της Γερουσίας ήταν μάλλον βαρύ. «Επίθεση» κατά του επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. έκανε η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βάσω Παπανδρέου καταλογίζοντας στον αξιωματούχο ότι στις περισσότερες χώρες στις οποίες έχει παρέμβει το Ταμείο δεν έχει φέρει θετικά αποτελέσματα. Σε αυτή την παρέμβαση ο κ. Στρος Καν αναγνώρισε ότι έχουν γίνει λάθη, πρόσθεσε ωστόσο ότι αυτά λαμβάνονται υπόψη και διορθώνονται.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου