Powered By Blogger

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ο.Λ.Μ.Ε. - ΘΕΜΑ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ – ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FΑΧ: 210 32 27 382
www.olme.gr
email: olme@otenet.gr Αθήνα, 1/12/2010
Α.Π.:1732
ΠΡΟΣ:
- την Υφυπουργό Παιδείας
κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Δ/νσεις Β/βάθμιας
Εκπ/σης
- ΕΛΜΕ
ΘΕΜΑ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Σύμφωνα με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Πράξη 251, Συν/ση 19η /06-07-2009) η Διοίκηση (ΠΥΣΔΕ, Διευθυντής Εκπαίδευσης) υποχρεώνεται να αναφέρει ρητάσε κάθε απόφαση, ότι δικαιούται αποζημίωσης ο εκπαιδευτικός που εκτελεί πρόσθετηεργασία (υπερωρίες, συμμετοχή σε σχολικές εκδρομές εκτός έδρας), ή συμπληρώνει τουποχρεωτικό του ωράριο σε σχολείο που απέχει από την πόλη ή το χωριό που βρίσκεταιη οργανική του θέση (εξαιρούνται τα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης).
Επιπροσθέτως επιβάλλεται να αναφέρεται ότι υπάρχουν διαθέσιμες πιστώσεις στον σχετικό κωδικό και να γίνεται η δέσμευση του ανάλογου ποσού για την πληρωμή του εκπαιδευτικού.
Επισημαίνεται επίσης ότι η πληρωμή των πρόσθετων αμοιβών πρέπει να γίνεται εντός του τρέχοντος οικονομικού έτους. Η πληρωμή των πρόσθετων αμοιβών με πιστώσεις του επομένου έτους κρίνεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Κατόπιν τούτου δεν καταβάλλονται από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες στους δικαιούχους τα οφειλόμενα ποσά (Εγκύκλιος ΓΛΚ  2/94816/0020/30-12-09).
Επειδή οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εξακολουθούν να μην ακολουθούν την ανωτέρω διαδικασία, είτε από άγνοια, είτε λόγω σκοπιμότητας (δεν υπάρχουν πιστώσεις στο σχετικό κωδικό), το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καλεί τη Διοίκηση να εφαρμόσει πιστά τη κείμενη νομοθεσία. Σε διαφορετική περίπτωση, η απόφασή της είναι παράνομη και ο θιγόμενος εκπαιδευτικός έχει το δικαίωμα να στραφεί δικαστικά εναντίον του Διευθυντή Εκπαίδευσης και να διεκδικήσει τη καταβολή από αυτόν του απολεσθέντος ποσού, γιατί αυτός με πράξεις του ή με παραλείψεις του είναι υπεύθυνος για την οικονομική ζημία του.
Καλούμε επίσης τους εκπαιδευτικούς να απαιτούν να τηρούνται οι ανωτέρω προϋποθέσεις, πριν εκτελέσουν την εντολή της Διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου