Powered By Blogger

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΚΕ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε.

ΔΑΚΕ  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.  Χαλκιδικής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
 Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες,
         Κατά την πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.  Ν. Χαλκιδικής  η παράταξή μας αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη διαδικασία συγκρότησης σε σώμα όταν η παράταξη της ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ενώ αρχικά πρότεινε την αναλογική αντιπροσώπευση των παρατάξεων στο προεδρείο της Ε.Λ.Μ.Ε. ανάλογα με τα αποτελέσματα των εκλογών της 23ης Νοεμβρίου 2010, στη συνέχεια υπαναχώρησε και πρότεινε σαν Γραμματέα το εκπρόσωπο της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ με τη φτηνή δικαιολογία ότι ο προηγούμενος Γραμματέας της Ε.Λ.Μ.Ε. (προερχόμενος από το χώρο της ΠΑ.Σ.Κ.) δεν άσκησε σωστά το έργο του από τη θέση αυτή του Γραμματέα που κατείχε. Θεωρούμε πως αυτή η κίνηση της ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ προήλθε από σκοπιμότητα στα πλαίσια μιας συνεργασίας με την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ και όχι μόνο έβαλε τέλος σε μια ηθική πρακτική που τηρούνταν όλα τα προηγούμενα χρόνια με την αναλογική αντιπροσώπευση των παρατάξεων στο προεδρείο της Ε.Λ.Μ.Ε., αλλά έδειξε και τις προθέσεις της απέναντι στις άλλες παρατάξεις. 
Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες,
            Η αρχή της παράταξής μας σταθερή όλα αυτά τα χρόνια ήταν και είναι:
Αναλογικό, Αντιπροσωπευτικό και Διαπαραταξιακό Προεδρείο. Αρχή που την τηρήσαμε και σαν δεύτερη, αλλά και σαν πρώτη δύναμη.
           Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  μια «συγκαιριακή συμμαχία» αριστερών και μη δυνάμεων, απέδειξε (για μια ακόμη φορά) ότι δεν την ενδιαφέρει η συμμετοχή και η προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού, αλλά η ανάδειξη ή δημιουργία μικρο-προβλημάτων και η ταυτόχρονη μεγιστοποίησή τους, για να δικαιολογεί την ύπαρξή της, «κλέβοντας» την ψήφο των εκπαιδευτικών με την υποτιθέμενη «επαναστατικότητά» της. Αφού ζήτησε και πήρε την ψήφο των καθηγητών/τριών για να επιλύει τα προβλήματά τους, θέλει να επιβάλει τη δική της μόνο άποψη στο ποιοι και σε ποια θέση ακριβώς θα συμμετάσχουν  στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.  Ν. Χαλκιδικής . Δεν θέλει (ή δεν ξέρει;) να διαλέγεται και να συνθέτει για τη λύση των προβλημάτων της Ε.Λ.Μ.Ε., αλλά προσπαθεί μ’ όλους τους τρόπους να αποσυνθέτει και αντί να λύνει προβλήματα να δημιουργεί!
           Η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ εξ άλλου, δε δίστασε, παραβιάζοντας ακόμα και τη γνωστή λογική και πάγια τακτική της με το ΠΑΜΕ ότι (παντού και πάντα) ’Δεν συζητά, δεν διαπραγματεύεται και δεν συμμετέχει σε τίποτε διαφορετικό από την «επίσημη γραμμή»’, να δεχτεί τη θέση του Γραμματέα που της προσφέρθηκε από την Ανασυγκρότηση γνωρίζοντας πως μ` αυτόν τον τρόπο παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας που μέχρι τώρα ίσχυε στη συγκρότηση του προεδρείου του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.
Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες,
        Είναι προφανές ότι «κάποιοι» προσπαθούν να σαμποτάρουν τη λειτουργία της Ε.Λ.Μ.Ε., παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τους εαυτούς τους σαν αυτόκλητους «σωτήρες». Πολλοί λένε ότι παλεύουν για αναβάθμιση της Εκπαίδευσης και του Εκπαιδευτικού, αλλά δυστυχώς οι πράξεις τους βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τα λεγόμενά τους.
         Εμείς σαν Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Ν. Χαλκιδικής, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε, ότι θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με δημοκρατικές διαδικασίες να συνθέσουμε απόψεις, χωρίς αγκυλώσεις και υπαναχωρήσεις, για να ξεπεράσουμε «αδιέξοδα» και να λειτουργήσει η Ε.Λ.Μ.Ε. Χαλκιδικής προς όφελος ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Για τη Συντονιστική Επιτροπή της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. Ν. Χαλκιδικής
                                                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                   Χονδρογιώργης Ι.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου