Powered By Blogger

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΔΑΚΕ Δ.Ε. Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ Δ.Ε. Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ  ΕΥΧΟΝΤΑΙ Σ` ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ 'ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ' ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.



Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

‘Αναβάθμιση’ ή υποβάθμιση της διοίκησης της εκπαίδευσης ;

ΟΛΜΕ: Απάντηση στα «κείμενα διαβούλευσης» του Υπουργείου Παιδείας


ΘΕΜΑ: Απάντηση στα «κείμενα διαβούλευσης» του Υπουργείου Παιδείας

Κυρία Υπουργέ, 
Το κείμενο που δόθηκε στη διαβούλευση από το Υπουργείο Παιδείας για την «Αναβάθμιση της Διοίκησης της Εκπαίδευσης» αποδεικνύει πως οι επιδιώξεις του Υπουργείου βρίσκονται αρκετά μακριά από τις αγωνίες του εκπαιδευτικού κόσμου και τις αποφάσεις του κλάδου. 
Πρόκειται για ένα κείμενο ασαφές που κατατέθηκε για «διαβούλευση» μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια. Αν στόχος αυτής της χρονικής πίεσης δεν είναι να γίνει υφαρπαγή της συναίνεσης του κλάδου σε προειλημμένες αποφάσεις, οφείλετε να αποσαφηνίσετε τις προθέσεις του Υπουργείου και της κυβέρνησης για τις αλλαγές που ετοιμάζονται μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην Ομοσπονδία να καταθέσει τις θέσεις του κλάδου και τα αντίστοιχα επιχειρήματα. 
Εκτιμάμε ότι το κείμενο προϊδεάζει για αποσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων και αναβάθμιση του ρόλου του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης και μάλιστα σε θέματα, όπως η υλοποίηση της αξιολόγησης ή η συγχώνευση σχολικών μονάδων-ερήμην των τοπικών κοινωνιών-που θα δημιουργήσουν συγκρούσεις και θα δυσχεράνουν ακόμη περισσότερο το εκπαιδευτικό έργο. 
Στο κείμενο διαφαίνεται ενοποίηση διοικητικών δομών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπ/σης στο πλαίσιο της 9χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Στον εκπαιδευτικό κόσμο δεν υπάρχει θετική αποτίμηση για τη λειτουργία των ενιαίων Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπ/σης. Για ποιο λόγο λοιπόν επιχειρείται η κατάτμηση της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης και με ποια παιδαγωγικά ή διοικητικά κριτήρια επιχειρείται η ενιαία διοικητική δομή Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπ/σης; Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε ενοποίηση αυτών των διοικητικών δομών της εκπαίδευσης (Α/βάθμιας και Β/βάθμιας) για παιδαγωγικούς λόγους καθώς και για λόγους εύρυθμης λειτουργίας της Διοίκησης.
Σχετικά με την ένταξη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία, φυσικά και θα ήταν θετική εξέλιξη, αλλά, με τι πόρους και με ποιες διαδικασίες θα διασφαλιστεί κάτι τέτοιο όταν μάλιστα τα κονδύλια για την Παιδεία συνεχώς μειώνονται και οι Συμβουλευτικοί Σταθμοί Νέων από το 1992 υπολειτουργούν;
Όσον αφορά τις αλλαγές στο επίπεδο Σχολικής Μονάδας που προτείνονται, στο κείμενο παρά τις γενικόλογες και αόριστες διατυπώσεις του, διακρίνουμε τις αρνητικές κατευθύνσεις του. 
Το Υπουργείο τι πραγματικά επιθυμεί;
1. Να μετατρέψει τους Δ/ντές σε μάνατζερ αποσπασμένους από το σύλλογο διδασκόντων, που θα ελέγχουν και θα καθορίζουν σχεδόν τα πάντα μέσω της αυτοαξιολόγησης;
2. Να περιορίσει τις αρμοδιότητες του συλλόγου διδασκόντων, άρα να περιορίσει τους εκπαιδευτικούς σε ακόμα πιο υπαλληλικό ρόλο;
3. Να αυξήσει το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών;
4. Να περάσει την αντίληψη (μέσω της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας) ότι τις βασικότερες ευθύνες για τα δεινά της δημόσιας εκπαίδευσης φέρει ο εκπαιδευτικός και το σχολείο στο οποίο υπηρετεί;
Μετά τα παραπάνω απορρίπτουμε αυτό το γενικόλογο και γεμάτο αοριστίες «κείμενο διαβούλευσης». Δεν θα ανεχθούμε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης και συρρίκνωσης των εργασιακών μας δικαιωμάτων. 
Όσο για το δεύτερο κείμενο, αυτό που αφορά το Μέντορα, ανεξάρτητα από προθέσεις, οι διαδικασίες που προβλέπονται δε βοηθούν στην ενίσχυση των νέων συναδέλφων. Οι νέοι συνάδελφοι άλλωστε το πρώτο που ζητούν για να διευκολυνθεί ο ρόλος και το έργο τους στις σχολικές τάξεις είναι η ουσιαστική και ολοκληρωμένη επιμόρφωσή τους, για να ανταποκριθούν επαρκώς στα καθήκοντά τους, μέσα στο σύγχρονο παιδαγωγικό περιβάλλον που ζουν και εργάζονται. Αυτοί οι συνάδελφοι θέλουν την παιδαγωγική βοήθεια και των παλαιότερων συναδέλφων, αλλά όχι τον ασφυκτικό έλεγχο και την παρακολούθηση σε ό,τι κάνουν. Ο Μέντορας δεν θα πρέπει να γίνει η κερκόπορτα για την είσοδο της ατομικής αξιολόγησης – χειραγώγησης στη ζωή των εκπαιδευτικών και οφείλουμε να υπενθυμίσουμε την ξεκάθαρη θέση της Ομοσπονδίας μας για τη μη αποδοχή του θεσμού αυτού. Αντί αυτού έχουμε ήδη προτείνει τον έγκαιρο διορισμό των εκπαιδευτικών από το Μάρτη του προηγούμενου έτους, την 3μηνη εισαγωγική τους επιμόρφωση και την ομαλή ένταξή τους στο περιβάλλον του σχολείου. 
Απαιτούμε:
· Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για να ξεκαθαριστούν οι πραγματικές διαθέσεις της και να διευκρινιστούν οι αοριστίες του κειμένου.
· Ανοιχτό και ουσιαστικό διάλογο – διαπραγμάτευση με όλους τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας. Μια πρακτική που ακολουθείται, άλλωστε διεθνώς, πριν από κάθε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15 Δεκέμβρη




O.Λ.Μ.Ε.
15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 
ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
  •  Έκοψαν το 20% από τους μισθούς μας
  • Κατάργησαν τα δώρα,  μετατρέποντάς τα σ«φιλανθρωπικό επίδομα»
  •  Μας αναγκάζουν να δουλεύουμε μέχρι τα 65 χρόνια
  •  Αύξησαν τα χρόνια εργασίας στα 40
  • Κατάργησαν τη δυνατότητα να συνταξιοδοτούμαστε με 30 χρόνια εργασίας, έστω και με μειωμένη σύνταξη
  • Μας μείωσαν τις συντάξεις
  •  Μας κλέβουν τα ασφαλιστικά μας Ταμεία
  •  Μας καθυστερούν και ετοιμάζονται να καταργήσουν τo εφάπαξ
  • Έκοψαν 270  εργαστηριακές ιατρικές εξετάσεις και πρέπει να τις πληρώνουμε 
  • Διαλύουν την υγειονομική μας περίθαλψη
  • Ετοιμάζονται τη νέα χρονιά να μειώσουν κι άλλο τους μισθούς μας με το νέο μισθολόγιο
  • Στοχοποιούν το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης και ετοιμάζουν το κλίμα για την περικοπή του
  •  Στοχοποιούν τους εκπαιδευτικούς ως «υπεύθυνους» για όλα τα δεινά του δημόσιου σχολείου
  •  Περικόπτουν δραματικά τις δαπάνες για την παιδεία
  •  Ετοιμάζουν συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων
  • Ετοιμάζουν  «επίθεση»  στο ωράριο εργασίας που κατακτήσαμε με αγώνες
  • Διαλύουν τις εργασιακά μας σχέσεις
  •  Μας μετατρέπουν σε εκπαιδευτικούς “delivery
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ
ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
 ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ 
ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΒΑΛΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ
'Το βαλς των χαμένων ονείρων'

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΑΚΕ Δ.Ε. Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


e-mail  :     dakedchal@yahoo.gr
blog     :    dakedechal.blogspot.com

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Συντονιστική Επιτροπή της ΔΑΚΕ Δ.Ε. Ν. Χαλκιδικής καλεί τα μέλη της παράταξης σε διευρυμένη συνεδρίαση την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010 στις 15.00 μ.μ. στο 1ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών με θέμα : 'Λειτουργία ΔΑΚΕ Ν. Χαλκιδικής - Προβλήματα οργάνωσης'.
                          Για τη Συντονιστική Επιτροπή της ΔΑΚΕ Δ.Ε. Ν. Χαλκιδικής
                                                         Ο Πρόεδρος
                                                     Ι. Χονδρογιώργης

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Οι κρυμμένες λύσεις...

         
            Τον περασμένο Φλεβάρη ρεπορτάζ (εφημερίδα Ποντίκι) που ουδέποτε διαψεύστηκε είχε αποκαλύψει ότι η ελληνική κυβέρνηση ενημερώθηκε εγγράφως από τη Ρωσία για την ύπαρξη εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή της υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου. Η εν λόγω πληροφορία περιγράφει την τελευταία απέλπιδα προσπάθεια της Μόσχας να διατηρήσει τη δυναμική μιας ελληνορωσικής στρατηγικής σχέσης, την οποία ωστόσο δεν εκτίμησε ως ωφέλιμη για τη χώρα η ελληνική κυβέρνηση. Ο Γιώργος Παπανδρέου προτίμησε τη «σιγουριά» της αμερικανικής αγκάλης, φροντίζοντας να οδηγήσει γρήγορα τη χώρα στην… προστατευτική σκέπη του (αμερικανικού) Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δημιουργώντας μάλιστα την Κερκόπορτα από την οποία ο αμερικανικός παράγοντας «τρύπωσε» εντός της ευρωζώνης.
Η στρατηγική επιλογή του Παπανδρέου θα κριθεί από την ιστορία και κυρίως από το ποιος θα είναι ο νικητής σε αυτόν τον άγριο νομισματικό – οικονομικό (προς το παρόν) πόλεμο μεταξύ Η.Π.Α. και Γερμανίας. Οι συνέπειες, ωστόσο, αυτής της επιλογής αποτυπώνονται ήδη στην οικονομική – διπλωματική ζωή της χώρας ως εξής:
  §  Η Ελλάδα είναι υπό δυσμενή αναδιάρθρωση (επιμήκυνση) του χρέους της. Σε γενικές γραμμές αυτό σημαίνει ότι έπειτα από δέκα χρόνια τα 110 δισεκατομμύρια ευρώ που έντοκα μας δάνεισε το Δ.Ν.Τ. και οι Ε.Ε. θα έχουν γίνει 240.
          §            Όλα δείχνουν ότι μέσω του Δ.Ν.Τ. οι Αμερικανοί θα είναι οι διαχειριστές της ελληνικής αδυναμίας να εξυπηρετήσουν το κολοσσιαίο χρέος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το «νέο» χρέος δεν υπόκειται στην ελληνική νομοθεσία (που θα επέτρεπε την άρνησή του) αλλά στη δανειακή σύμβαση του μνημονίου.
         §        Με βάση τη δανειακή Σύμβαση οι πιστωτές, όταν το αποφασίσουν θα μας πάρουν στα αγγλοσαξονικά δικαστήρια (μαζί με τα σώβρακα) και ό,τι αξίζει και δεν έχει μέχρι τότε ξεπουληθεί…
§           Όλα τα παραπάνω περιγράφουν σαφέστατα μια χώρα περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας, όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ή προτεκτοράτο για χάρη συντομίας…
     Ως προτεκτοράτο η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να προβάλει απαιτήσεις ούτε να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της. Οι πολιτικές της επιλογές σε μείζονα ζητήματα προϋποθέτουν τη σύμφωνη γνώμη του «προστάτη», ο οποίος προφανώς θα φροντίσει για την εξυπηρέτηση των δικών του συμφερόντων.
      Μέσα από αυτό το πρίσμα αποκτούν μια άλλη (θλιβερή) διάσταση όλα όσα ακούγονται αυτό το διάστημα περί των πλούσιων κοιτασμάτων υδατανθράκων που βρίσκονται στην επικράτεια της χώρας.     Η διαχείριση των υπαρκτών ή εικαζόμενων κοιτασμάτων βρίσκεται ήδη, όπως και οι υπόλοιποι τομείς της ελληνικής οικονομίας, στα χέρια των «προστατών» της.
     Ακόμη και αυτή η ίδια επικράτεια της χώρας, ας μην το ξεχνάμε, είναι υπό διαπραγμάτευση. Και δεν μιλάμε μόνο για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο. Μιλάμε για την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου, εκεί όπου αποδεδειγμένα πια υπάρχουν σοβαρά κοιτάσματα φυσικού αερίου.
      Η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, βρίσκεται πολύ κοντά στην απόφαση να «αφήσει έξω» από την ελληνοτουρκική διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων στο Αιγαίο την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου. Με αυτόν τον τρόπο θα απολέσει στην πράξη το δικαίωμά της να εκμεταλλευτεί τους πόρους στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη που έχει αυτό το ελληνικό νησί.
      Κατά τα λοιπά ο πρωθυπουργός δήλωνε με καμάρι την στη βουλή ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε συμφωνίες για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, όσο διάστημα η Τουρκία διατηρεί την απειλή πολέμου κα τις θεωρίες περί γκρίζων ζωνών. Αυτό που δεν είπε ο πρωθυπουργός είναι αν μπορεί να υπάρξει ελληνοτουρκική συμφωνία στο Αιγαίο, με δεδομένη την αμφισβήτηση της ΑΟΖ στο Καστελόριζο…

   
        Όπως όλα δείχνουν οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας και Τουρκίας για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο προχωρούν ταχύτατα. Μάλιστα σχετικές πληροφορίες κάνουν λόγο για μια συμφωνία που θα επιτρέπει κατά περίπτωση την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων πέραν των 6 μιλίων δημιουργώντας την εικόνα των «δοντιών» μιας χτένας.
       Σημαντική λεπτομέρεια: Στην ελληνική ομάδα που διαπραγματεύεται τι θα δώσει και τι θα πάρει από την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο δεν υπάρχει γεωλογική επιστημονική υποστήριξη. Αντίθετα, οι Τούρκοι γνωρίζουν επακριβώς τι μπορεί να υπάρχει και τι όχι σε κάθε κομμάτι της υπό διαπραγμάτευσης υφαλοκρηπίδας.
      Συνοψίζοντας, λοιπόν, η ελληνική κυβέρνηση πιέζεται ασφυκτικά από τους «προστάτες» όχι μόνο να κλείσει το θέμα στο Αιγαίο, αλλά και να εγκαταλείψει (για διευθέτηση στο μέλλον , στην καλύτερη περίπτωση) το δικαίωμα της ΑΟΖ στο Καστελόριζο. Αυτό πρακτικά σημαίνει—εκτός από τα ενδεχόμενα κέρδη από τα κοιτάσματα—η Ελλάδα χάνει τη σύνδεσή της με την Κυπριακή ΑΟΖ.
      Η κυβέρνηση, όπως υποστηρίζουν παράγοντές της, αυτήν την περίοδο της απόλυτης αδυναμίας δεν θα επιθυμούσε κανενός είδους νταραβέρι με την Αγκυρα για ζητήματα που έχουν να κάνουν με πλουτοπαραγωγικούς πόρους. Οι εν λόγω επισημάνσεις, ωστόσο, περιγράφουν:
          είτε την κυβερνητική διγλωσσία καθώς η Αθήνα έσπευσε να αναθερμάνει τις ελληνοτουρκικές συζητήσεις
§                                 είτε την αδυναμία της να αρνηθεί τις εντολές του προστάτη
§                                 είτε απλώς την ανικανότητα που χαρακτηρίζει πάγια την ελληνική (κυβερνητική) διοίκηση.
       Καθώς το παιχνίδι των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο έχει ανοίξει και εταιρείες – κολοσσοί προσθέτουν την πίεσή τους για άδειες ερευνών και εκμετάλλευσης, η ελληνική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να παρακολουθήσει τις εξελίξεις. Η ανακοίνωση της δημιουργίας του Δημόσιου Φορέα Ερευνών και εκμετάλλευσης που (ξανα)ανακοινώθηκε θα μοιράσει στις εταιρείες όποια από τα ελληνικά οικόπεδα δεν αμφισβητούνται στη Δυτική Ελλάδα…

Ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία της Δυτικής Θράκης .....

     Και εγένετο «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» με άλλες τέσσερις εθνικές μειονότητες!


                           Πόσο λογικό και εθνικά θεμιτό είναι ακόμα και για μία Ελλάδα σε «γενική υποχώρηση» να δέχεται η κυβέρνηση την εν ψυχρώ παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης εντός των ελληνικών συνόρων για τμήματα του πληθυσμού της και να μην αντιδρά; Όταν η αυτοαποκαλούμενη «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» μίσθαρνο όργανο του τουρκικού προξενείου, ανοίγει γραφεία στις Βρυξέλλες και site (https://www.abttf.org/html/index.php?l=gr) προώθησης των στόχων τους, όπως αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr, πως πρέπει να αντιδράσει η συντεταγμένη ελληνική Πολιτεία;
             Ενώπιον λοιπόν μιας καθαρής παραβίασης της Συνθήκης της Λωζάνης η οποία προσδιορίζει με σαφήνεια ότι ΔΕΝ υπάρχε τουρκική μειονότητα στην Δυτική Θράκη, παρά μόνον μουσουλμανική, βρίσκεται η Ελλάδα. Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Στο απίστευτο καταστατικό τους που εγκρίθηκε από γερμανικό δικαστήριο αναφέρεται και η ύπαρξη και άλλων μειονοτήτων στην Ελλάδα, όπως η ... αρβανίτικη, η βλάχικη, η μακεδονική και η εβραϊκή! Ας δούμε τι γράφουν οι ίδιοι οι πράκτορες της Άγκυρας σε εξτρεμιστικό μειονοτικό έντυπο
                           Στις 1 Δεκεμβρίου 2010 άνοιξε στις Βρυξέλλες το γραφείο εκπροσώπησης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF). Έτσι πλέον η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης θα έχει τη δυνατότητα να ακούγεται ανεμπόδιστα η φωνή της στις Βρυξέλλες  Το Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης είχε αποφασίσει στις 19 Ιουνίου να ανοίξει στις Βρυξέλλες ένα γραφείο εκπροσώπησης, με στόχο την ενδυνάμωση του αγώνα που δίνει η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. (...) Μετά την ολοκλήρωση των ετοιμασιών, στις 1 Δεκεμβρίου το γραφείο εκπροσώπησης της ABTTF στις Βρυξέλλες τέθηκε σε λειτουργία.Το γραφείο εκπροσώπησης της ABTTF βρίσκεται μόνο 400 μέτρα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. (...)                     
Έ               Έτσι η ABTTF θα έχει την δυνατότητα άνετα να συναντάται με ευρωβουλευτές και αρμόδιους του Ευρωκοινοβουλίου και να παρέχει λεπτομερείς ενημερώσεις στο επίπεδο δραστηριοτήτων λόμπι. Αυτός ο οποίος θα εργαστεί στην εκπροσώπηση της ABTTF στις Βρυξέλλες είναι ο πολύ γνωστός στους διαδρόμους του ευρωκοινοβουλίου και των Βρυξελλών Τζαν Ιζμπούλ… Από το 2001 και εντεύθεν έχει εργαστεί ως ανταποκριτής του TRT και αργότερα του Habertürk στις Βρυξέλλες, και πλέον θα εργαστεί ως διευθυντής του γραφείου εκπροσώπησης της ABTTF στις Βρυξέλλες (σ.σ. πρόκειται για έναν από τους επκοινωνιακούς «κρίκους» που χρησιμοποιεί η ΜΙΤ).
                Σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπιμπογλου δήλωσε : Μια νέα σελίδα άνοιξε για την ιστορία της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης στις 1 Δεκεμβρίου 2010. 22 χρόνια μετά την ίδρυση της ABTTF, τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης θα μεταφερθούνε μέσω του γραφείου εκπροσώπησης, πάλι από την ABTTF, στις Βρυξέλλες. Έτσι η φωνή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης θα αρχίσει να ακούγεται απευθείας στις Βρυξέλλες. Αισθάνομαι μεγάλη υπερηφάνεια να ανακοινώνω αυτήν την είδηση σε όλη την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Από τώρα και πέρα θα είμαστε πιο ισχυροί, και η φωνή μας θα ακούγεται πιο δυνατά.
                        Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Δημιούργησαν και τετράγλωσσο site όπου αναφέρεται στο καταστατικό τους:
          "Το όνομα της Ομοσπονδίας είναι «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» και τα αρχικά της είναι «ΕΟΤΔΘ».
                  • Η Ομοσπονδία είναι καταγραμμένη στο Πρωτόκολλο (Μητρώο) των Συλλόγων του Ειρηνοδικείου Γκίσσεν της Γερμανίας.
          • Η Έδρα της Ομοσπονδίας είναι το Γκίσσεν της Γερμανίας.
           Άρθρο 2
         Η Ιδιότητα, οι Σκοποί και οι Κύκλοι Εργασίας της Ομοσπονδίας
______________________________________

          • Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης είναι:
             α. Είναι μια πλουραλιστική, φιλελεύθερη και δημοκρατική οργάνωση μέσα στα νομικά πλαίσια της χώρας.
             β. Διατελεί της εργασίες της σύμφωνα με τους γερμανικούς νόμους.
             γ. Δουλεύει αδέσμευτη από τις πολιτικές παρατάξεις, κρατικές υπηρεσίες και κυβερνήσεις.
         • Οι Στόχοι της ΕΟΤΔΘ:
             α. Κάθε βοήθεια ως προς την αποτελεσματική λύση των προβλημάτων των μελών της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και διατελέσεις εκδηλώσεων ως προς την προστασία των δικαιωμάτων των μελών της Ομοσπονδίας.
             β. Αναζωπύρωση της οικονομικής και ηθικής αλληλεγγύης με τα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης που ζούνε στην Γερμανία (π.χ. Ταμείο Κηδειών κτλ.). Προστασία του πολιτιστικού και θρησκευτικού χαρακτήρα της Μειονότητας και την διαφήμιση της σε ευρωπαϊκό και σε διεθνές επίπεδο με διάφορα μέσα όπως συνδιασκέψεις, συνέδρια, εκθέσεις και διάφορες επιστημονικές έρευνες πάνω σε κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα.
            γ. Την πολλαπλή πληροφόρηση των μελών της Ομοσπονδίας περί των δραστηριοτήτων της Ομοσπονδίας και αύξηση των πολιτισμικών τους γνώσεων μέσου διαφόρων σεμιναρίων και συνεδρίων.
            δ. Την αύξηση της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών συλλόγων και των μελών της Ομοσπονδίας.
             ε. Συνεισφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και συνεργασία με τις άλλες οργανώσεις και σωματεία.
             ζ. Εργασίες περί της προστασίας και ανάπτυξης της πολιτισμικής ταυτότητας της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη.
             η. Η συνεισφορά στην επίλυση των κοινωνικών, οικονομικών, νομικών, πολιτικών προβλημάτων των μελών της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης σε ευρωπαϊκό και ελλαδικό χώρο.
         • Η ΕΟΤΔΘ για την επίτευξη των στόχων της:
             α. Μπορεί να δημιουργήσει οποιαδήποτε θυγατρικό σωματείο, ταμείο, βακούφι, συνεταιρισμό, ινστιτούτο, βιβλιοθήκη και παρόμοια οργάνωση.
             β. Τα σωματεία και τα νομικά πρόσωπα που έχει οργανώσει, μπορεί να τους διατάξει υπό την εποπτεία και διατάξεις της Διοικητικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.
            γ. Μπορεί να εργαστεί μαζί με άλλους τουρκικές και ευρωπαϊκές οργανώσεις, διάφορους φορείς, με μειονοτικές οργανώσεις, με δημοκρατικές μη κυβερνητικές οργανώσεις, με ΜΜΕ, με πανεπιστήμια, με πολιτικά κόμματα, συνδικάτα και θρησκευτικές οργανώσεις σε γερμανικό και ευρωπαϊκό επίπεδο".
                             Και το «κερασάκι»: Οι «Τούρκοι» δεν είναι μόνοι τους ως μειονότητα, υποστηρίζουν. Έχουν και άλλες μειονότητες για παρέα στην Ελλάδα: Αρβανίτικη, Μακεδονική, Βλάχικη, Εβραϊκη! Τώρα, εδώ που τα λέμε, έχουν ξεχάσει τους Πακιστανούς, τους Αφγανούς, τους Μπαγκλαντεσιανούς, τους Νιγηριανούς και λοιπούς, οι οποίοι είναι όντως υπαρκτές μειονότητες που φτάνουν το 10% του πληθυσμού της χώρας (δεν πριλαμβάνονται Αλβανοί και λοιποί Ευρωπαίοι).
               Αυτά από τους Τούρκους (προξενείο, ΜΙΤ, κλπ). Από τους Έλληνες (ΥΠΕΞ, υπουργείο Εσωτερικών, κλπ) υπάρχει κάποια αντίδραση ή θα αποδεχθούμε τν παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης και σε αυτό το κρίσιμο κομμάτι; Και βέβαια ένα ζητούμενο είναι το κατά πόσον υπήρξε παρέμβαση στο γερμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ότι αφορά την απόφαση του Πρωτοδικείου του Γκέσεν να αναγνωρίσει αυτό το εξάμβλωμα που ακούσει στο όνομα «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης».
            Μπορεί να είμαστε ρομαντικοί, αλλά περιμένουμε απαντήσεις. Εκτός και αν έχουν αποφασιστεί κάποια πράγματα στον «48ο γύρο διερευνητικών επαφών Ελλάδας και Τουρκίας» και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα...

Αναδημοσίευση από το http://kostasxan.blogspot.com
                              ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ



"Πάει περίπατο" ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη!

Έμειναν οι φωτογραφίες για τον αγωγό

Η είδηση είναι εντυπωσιακή: Ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, στην υλοποίηση του οποίου είχε επενδύσει πολλά η κυβέρνηση Καραμανλή, πηγαίνει... στα αζήτητα. 
Οι Ρώσοι αποφάσισαν να τον ενσωματώσουν σε άλλο αγωγό που θα κατασκευάσουν από κοινού με την Τουρκία, κάτι που επί της ουσίας σημαίνει ότι ο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη... μας τελείωσε. 
Έτσι, μας μένουν οι φωτογραφίες της τότε πολιτικής ηγεσίας με τους Ρώσους και τους Βούλγαρους.
Κυρίως φωτογραφίες του Δημήτρη Σιούφα, τόσο ως υπουργού Ανάπτυξης όσο και ως Προέδρου της Βουλής. 

Διαδώστε την «Βόμβα» που ήρθε από τις Βρυξέλλες!

Σιγά - σιγά θα έρθουν κι' άλλες "βόμβες", μην βιάζεστε!
Στον σημερινό Τύπο η είδηση υποτιμήθηκε, στην ουσία όμως πρόκειται για μια εξέλιξη - «βόμβα», που εκθέτει την Κυβέρνηση Παπανδρέου, στον πυρήνα της πολιτικής ρητορικής της για τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την κατάσταση στην οποία περιήλθε η ελληνική οικονομία.
Όπως ανακοινώθηκε λοιπόν, μετά από σχετικό αίτημα της ελληνικής Κυβέρνησης, η Κομισιόν πραγματοποίησε έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν στοιχεία, ή αποχρώσες ενδείξεις κερδοσκοπικών παιχνιδιών, που να εκτόξευσαν στα ύψη τα spreads, και να οδήγησαν έτσι την Ελλάδα σε προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης της τρόικας...

Το αποτέλεσμα της έρευνας δείχνει ότι δεν υπήρξε κερδοσκοπία στις διεθνείς αγορές, αλλά ότι το… ράλι ανόδου για τα spreads, είχε ως αφετηρία τις επίσημες δηλώσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Λουξεμβούργο τον περσινό Οκτώβριο, περί αναθεώρησης του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας για το 2009
Ήταν η περίοδος του «Τιτανικού», του «λεφτά υπάρχουν», που έλεγε ο Πρωθυπουργός, και, λίγο αργότερα της «διεφθαρμένης χώρας», που επίσης ο Πρωθυπουργός εξομολογήθηκε στους άλλους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε δείπνο πριν από Σύνοδο Κορυφής, στα τέλη του περασμένου έτους.
Επί της ουσίας λοιπόν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «δείχνει» τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά και δευτερευόντως τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, ως υπαίτιους της διεθνούς «κερδοσκοπίας» με τα ελληνικά spreads, που οδήγησαν την χώρα με την πλάτη στον τοίχο, στην αγκαλιά της τρόικας, και ειδικότερα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η διαμόρφωση ενός τέτοιου αρνητικού κλίματος για την Ελλάδα, εξαιτίας δημόσιων δηλώσεων και παραδοχών των Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών, είχαν, όπως φαίνεται, βαρύ τίμημα για την ελληνική οικονομία, και την ελληνική κοινωνία.
Δικαιώνονται βέβαια ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία, που μίλησαν για την ανάγκη σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, η οποία θα αφορά και την περίοδο 2009-2010. 
Δηλαδή, το διάστημα διακυβέρνησης του τόπου από το ΠΑΣΟΚ, με Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, και Υπουργό Οικονομικών τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. 
Πλέον, μετά το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που κοινοποιήθηκε από την Κομισιόν στην Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Γαλλία, και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είναι σαν να ολοκληρώθηκε το«προκαταρκτικό» στάδιο της Εξεταστικής Επιτροπής, και να εισέρχεται πλέον η διαδικασία στο στάδιο της προανάκρισης… Καθώς, είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί πια να αρνείται την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά.

Σχόλιο: Αυτή δεν είναι ολόκληρη η αλήθεια. Να μην ξεχνάμε το σορτάρισμα των ελληνικών κρατικών ομολόγων που ξεκίνησε στο τέλος Οκτωβρίου 2009 (υπόθεση Τ+10) μέσου του οποίου επετράπη στους κερδοσκόπους τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού να παίζουν με τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη. Ο Έλληνας πολίτης δεν πρέπει να ξεχνά πως το μνημόνιο το υπόγραψε ο ΓΑΠ όχι λόγω της κρίσης του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους  αλλά λόγω της κρίσης δανεισμού η οποία μας προέκυψε εντελώς ξαφνικά. Κοντά στο νου κι η γνώση...

"ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΡΑ ...

ΡΑΒΕ, ΞΗΛΩΝΕ ...

Σε αλλαγές να βρισκόμαστε. Πάλι αλλάζουν την Τεχνολογική εκπαίδευση.

Μέχρι το 1996 είχαμε τα Τεχνικά Λύκεια, τα ΤΕ.Λ. και τις Τεχνικές Σχολές, τις ΤΕ.Σ. Ο Γερ. Αρσένης τα κατήργησε και τα μετέτρεψε σε Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια, τα λεγόμενα Τ.Ε.Ε., για να τα αναβαθμίσει. 
Η Νέα Δημοκρατία, επί Μαριέττας Γιαννάκου, τα έκανε Επαγγελματικά Λύκεια, τα ΕΠΑ.Λ., και Επαγγελματικές Σχολές, τις ΕΠΑ.Σ., για αναβάθμιση, επίσης. Η Άννα Διαμαντοπούλου καταργεί τώρα τα ΕΠΑ.Λ. και τις ΕΠΑ.Σ. και δημιουργεί το Τεχνολογικό Λύκειο.
Ο λόγος για την πολύπαθη Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, που δεν στεριώνει με τίποτα και δεν αναβαθμίζεται επίσης.
Τη δημιουργία Τεχνολογικού Λυκείου, λοιπόν, που θα ενσωματώσει τα υπάρχοντα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ Λ ) και τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ Σ ) ανακοίνωσε χθες η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο των αλλαγών στη Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.
Οι εξαγγελίες που τέθηκαν για διαβούλευση έγιναν στο πλαίσιο της ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε χθες, με την απουσία της ΟΛΜΕ, η οποία, όπως κατήγγειλε, δεν είχε κληθεί να .....συμμετάσχει, παρά το γεγονός ότι έχει καταθέσει για το κομμάτι αυτό της εκπαίδευσης τεκμηριωμένες προτάσεις.

Σύμφωνα με τις προτάσεις της υπουργού, το νέο Τεχνολογικό Λύκειο:
* Θα είναι τριετούς διάρκειας και ισότιμο με όλους τους άλλους τύπους Λυκείων.
* Θα παρέχει τίτλους αναλόγου επιπέδου, που καθορίζονται από τις σχετικές οδηγίες και το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων.
* Θα δίνει τη δυνατότητα επαγγελματικής ανέλιξης των αποφοίτων, μέσω των δυνατοτήτων που παρέχουν η Διά Βίου Μάθηση και οι σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
* Θα κατοχυρώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του, ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Για το λόγο αυτό, η Επιτροπή Καθορισμού Επαγγελματικών Δικαιωμάτων ξεκίνησε τη διαδικασία αντιστοίχισης επαγγελματικών δικαιωμάτων. Ετσι, 10 ειδικότητες των ΕΠΑΛ και 16 των ΕΠΑΣ έχουν αποκτήσει επαγγελματικά δικαιώματα.
* Οι ειδικότητές του θα προσδιορίζονται με βάση τις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας και της τοπικής κοινωνίας, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους.
* Τμήματα Μεταδευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, τα οποία θα είναι ενταγμένα στο λειτουργικό πλαίσιο του Τεχνολογικού Λυκείου, θα παρέχουν πτυχίο ανώτερου επαγγελματικού επιπέδου από αυτό του Τεχνολογικού Λυκείου.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ;;;...

Η Αννούλα βρήκε λεφτά και χαλάει αβέρτα

Ενώ δρομολογούνται περικοπές σε στοιχειώδεις δαπάνες για τη λειτουργία των σχολείων...Ενώ οι διορισμοί εκπαιδευτικών παγώνουν... Ενώ οι προσλήψεις των αναπληρωτών έγιναν φέτος με καθυστέρηση και κατά πολύ μειωμένες... Ενώ μειώνονται οι μισθοί των εκπαιδευτικών... Ενώ μειώνονται τα κονδύλια των σχολικών επιτροπών... Ενώ η υποχρηματοδότηση μαστίζει όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης... 

Το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με καταγγελία της Ο.Λ.Μ.Ε., μοιράζει προκλητικά τεράστια ποσά που προβλέπονται από το ΕΣΠΑ, σε εταιρείες ιδιωτικών συμφερόντων, για καταγραφή, σχεδιασμό και διαφήμιση εκπαιδευτικών δράσεων.
Έτσι, για να αποτυπωθεί η υπάρχουσα κατάσταση στη Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση (δηλαδή να καταγραφούν τα σχολεία, οι μαθητές, όλο το δυναμικό), το υπουργείο Παιδείας με απόφαση του στις 8/11/2010 με αριθμό πρωτοκόλλου 21975 θα διαθέσει από το ΕΣΠΑ 343.150 ευρώ.
Ταξίδια
Σύμφωνα με πληροφορίες , για τη συγκεκριμένη δράση έγινε προκήρυξη ενδιαφέροντος με μοναδικό ..............αποδέκτη το ΕΑΙΤΥ. Πρόκειται για ένα Ινστιτούτο Τεχνολογιών Υπολογιστών που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Στο πλαίσιο του παραπάνω έργου προβλέπονται οι εξής δράσεις:
* Αποτύπωση αντικειμενικών στοιχείων για τα ΕΠΑ.Λ., τα ΕΠΑ.Σ. και τις ΣΕΚ.
* Διενέργεια ποσοτικής έρευνας και ποιοτικής έρευνας.
* Διενέργεια ημερίδας (έγινε χθες).
* Πραγματοποίηση επισκέψεων στο εξωτερικό.
* Εκπόνηση τελικής έκθεσης.
* Προβολή και δημοσιότητα πράξης.
Ερωτήματα
Για την αναγκαιότητα αυτής της πράξης και τον προϋπολογισμό της γεννιούνται πολλά ερωτήματα, αφού, όπως καταγγέλλει ο κ. Κοτσυφάκης, για την αποτύπωση της κατάστασης στην τεχνική εκπαίδευση υπάρχει ήδη έτοιμο υλικό. Είναι η λεγόμενη «ηλεκτρονική εσχάρα αποτύπωσης» των σχολείων, την οποία είχε φτιάξει το ΚΕΕ πριν από μερικά χρόνια, υπό την προεδρία μάλιστα του σημερινού γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Βασ. Κουλαϊδή.
Επίσης, ανάλογη βάση δεδομένων για τα Τ.Ε.Ε. είχε δημιουργηθεί στην αντίστοιχη Διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας, ενώ ηλεκτρονική βάση survey υπάρχει στα σχολεία.
«Γιατί χρειάζεται να ξοδευτούν σήμερα τόσα χρήματα για σχεδιασμό βάσεων δεδομένων παρόμοιων με αυτές που ήδη υπάρχουν;».
«Γιατί τέτοια σπατάλη χρημάτων; Απλώς για να πάρουν κάποιοι παχυλές αμοιβές και να εξασφαλίσουν κάποια ταξίδια στο εξωτερικό;», είναι τα ερωτήματα που απευθύνει στο υπουργείο Παιδείας ο κ. Κοτσυφάκης.
Εκτός από το συγκεκριμένο έργο, η ΟΛΜΕ έχει καταγγείλει μια σειρά πολύ υψηλών κονδυλίων που έχουν σχεδιαστεί να δοθούν για ενέργειες και έργα που δεν έχουν καμία σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία. Τα κονδύλια προέρχονται από το πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του υπουργείου Παιδείας, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.
Τα ποσά έχουν ημερομηνία απορρόφησης μέχρι το 2013 και το μεγαλύτερο μέρος τους προβλέπεται για διαφημιστικούς λόγους.
Εκταμίευση από τα κονδύλια αυτά δεν έχει γίνει και η ΟΛΜΕ ζητεί από την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των κονδυλίων του προγράμματος αυτού, με στόχο όλη η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ να κατευθυνθεί στις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης. «Δεν αντέχεται να χαθεί ακόμη μία ευκαιρία για τη δημόσια εκπαίδευση όπως έγινε και στο προηγούμενο ΚΠΣ».
Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Κοτσυφάκη, ο οποίος ήταν εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ στην 3η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του συγκεκριμένου προγράμματος, οι προκηρύξεις που έχουν γίνει για εκπαιδευτικές δράσεις είναι οι εξής:
* 343.155 ευρώ για να αποτυπωθεί η υπάρχουσα κατάσταση στη Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.
* 60.000 ευρώ για καταγραφή βεβαιώσεων, πιστοποιητικών, τίτλων σπουδών και των εκπαιδευτικών φορέων που τα εκδίδουν. Δεν μπορεί δηλαδή το υπουργείο Παιδείας, με το μηχανισμό που διαθέτει, να καταγράψει τι τίτλους απονέμουν το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο, τα Πανεπιστήμια.
43 εκατ.!
Στον προϋπολογισμό του ΕΣΠΑ προβλέπονται ακόμη 43 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν (δεν έχουν γίνει ακόμη προκηρύξεις) για τρεις σκοπούς: την «ενίσχυση της ποιότητας της διαχείρισης», τη «δημοσιότητα» και την «πληροφόρηση». Αναφέρουμε τις πιο προκλητικές περιπτώσεις:
1 9,5 εκατ. ευρώ για το σύμβουλο δημοσιότητας.
24 εκατ. ευρώ για υπηρεσίες δημοσιότητας, προβολής και πληροφόρησης.
312 εκατ. ευρώ για τις υπηρεσίες συμβούλου υποστήριξης.
44.260.000 ευρώ (τρεις προκηρύξεις) για τη δημοσιότητα, δηλαδή για να διαφημιστεί το έργο του υπουργείου Παιδείας στα ΜΜΕ.
570.000 ευρώ, για τρεις μήνες, προκειμένου να συνταχθεί μελέτη για τις δυνατότητες αναβάθμισης της διοίκησης της εκπαίδευσης εν όψει των αλλαγών που θα γίνουν στη Διοίκηση και στην Αυτοδιοίκηση.
6300.000 ευρώ για σύμβουλο αξιολόγησης. Η αμοιβή είναι για δύο χρόνια ή όποτε τελειώσουν τα λεφτά.
7270.000 ευρώ αμοιβή για σύμβουλο επικοινωνιακής στρατηγικής (για τα πρώτα χρόνια) και 180.000 ευρώ για τα επόμενα.
870.000 ευρώ για την αμοιβή τεχνικού συμβούλου, ο οποίος, σε 90 μέρες, θα υποδείξει τον τρόπο που θα συγχωνευθούν οι φορείς του υπουργείου Παιδείας. Για παράδειγμα, πώς θα συγχωνευθεί το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και τον Οργανισμό Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», το πρόγραμμα για τη συγχώνευση Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ΚΕΕ και Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών έχει ανατεθεί στην εταιρεία Planet.
Τέλος, από το ίδιο πρόγραμμα επιχειρήθηκε να συνταχθεί πολυνομοσχέδιο (σχετικά με τον εξορθολογισμό στους διορισμούς εκπαιδευτικών) αντί 96.000 ευρώ, το οποίο εν τέλει ακυρώθηκε ύστερα από καταγγελίες στον Τύπο. 


Πάμε σαν άλλοτε …

Η αγωγή του ΔΝΤ φτωχοποιεί και ερημώνει «γιατρέ», Ντομινίκ Στρος-Καν!

Εφιαλτικές μνήμες ξύπνησε η προτροπή του Ντ. Στρος-Καν (γεν. διευθυντή του Δ.Ν.Τ.) : «Μη μάχεστε εναντίον του γιατρού, ο γιατρός μπορεί καμιά φορά να δίνει δυσάρεστη φαρμακευτική αγωγή...».

 Ως γιατρός της Ελλάδας ήρθε στην χώρα μας ο πρωθυπουργός Στρος Καν. Αν και  είναι λάθος να τον λέμε, μάλλον,  πρωθυπουργό. Έγινε από μόνος του, με την ανοχή βέβαια κάτι δημόσιων υπαλλήλων όπως ο Γιωργάκης, πρωθυπουργός. Όπως από μόνος του, με την ανοχή άλλων δημοσίων υπαλλήλων, είχε γίνει πρωθυπουργός ένας άλλος γιατρός. Που είχε μανία με τους γύψους.

Πάνε πάνω από 40 χρόνια, από την παροιμιώδη αποστροφή ενός άλλου, δυνάστη (…«γιατρός» κι αυτός), του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου: «Μην ξεχνάτε όμως, κύριοι, ότι ευρισκόμεθα προ ενός ασθενούς, τον οποίον έχομεν επί της χειρουργικής κλίνης, και τον οποίον εάν ο χειρουργός δεν προσδέση κατά την διάρκειαν της εγχειρήσεως διά της ναρκώσεως επί της χειρουργικής κλίνης, υπάρχει πιθανότης αντί της εγχειρήσεως να του χαρίσει την αποκατάστασιν της υγείας, να τον οδηγήση εις θάνατον». 
Η φαρμακευτική αγωγή του Δ.Ν.Τ., δεν θεραπεύει «γιατρέ», Ντ. Στρος-Καν. Φτωχοποιεί και ερημώνει!
Παρά τα φληναφήματα περί ανάπτυξης, η στόχευση είναι ξεκάθαρη και ο Ντομινίκ Στρος - Καν τη διατύπωσε με τεχνοκρατική σαφήνεια: όλοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι Έλληνες θα φτωχύνουν για να γίνουμε «ανταγωνιστικοί»!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ" ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ

Μήνυμα Στρος Καν για νέα μείωση μισθών

Μείωση στους μισθούς ζήτησε στην ουσία ο επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. Ντομινίκ Στρος Καν μιλώντας στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής ενώπιον βουλευτών. Συγκεκριμένα, τάχθηκε υπέρ της ευθυγράμμισης των μισθών με την παραγωγικότητα , σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα η παραγωγικότητα έχει μειωθεί κατά 25% τα προηγούμενα χρόνια.
Όσον αφορά μάλιστα τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ο κ. Στρος Καν δήλωσε ότι πρέπει να εξομαλυνθεί η διαφορά με τις αυξήσεις που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια σε σχέση με αυτές που δόθηκαν σε άλλες χώρες της Ε.Ε.
Ο κ. Στρος Καν δήλωσε ότι «τρέχουν» στην Ελλάδα σημαντικές μεταρρυθμίσεις, με κύριες αυτές στο συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό, τις οποίες χαρακτήρισε «ορόσημα». Τόνισε επίσης ότι «μπορεί το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης να είναι επώδυνο» ωστόσο υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει άλλος τρόπος».
Σχετικά με το ζήτημα της επιμήκυνσης, δήλωσε ότι το Δ.Ν.Τ. δεν θα ζητήσει επιπλέον όρους ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν μιλά και εξ ονόματος της Ε.Ε., πάνω στο θέμα αυτό.
Το κλίμα εντός της Γερουσίας ήταν μάλλον βαρύ. «Επίθεση» κατά του επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. έκανε η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βάσω Παπανδρέου καταλογίζοντας στον αξιωματούχο ότι στις περισσότερες χώρες στις οποίες έχει παρέμβει το Ταμείο δεν έχει φέρει θετικά αποτελέσματα. Σε αυτή την παρέμβαση ο κ. Στρος Καν αναγνώρισε ότι έχουν γίνει λάθη, πρόσθεσε ωστόσο ότι αυτά λαμβάνονται υπόψη και διορθώνονται.  

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΙ
ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ


ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ;

Απίστευτο : Δάνειο με αντάλλαγμα τα μάρμαρα του Παρθενώνα!    



Μία απίστευτη είδηση δημοσίευσαν οι Times του Λονδίνου και μέσω του πρακτορείου Blooomberg έκανε το γύρο του κόσμου.
     Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος φέρεται να έχει πει ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να σταματήσει τη διεκδίκηση του μαρμάρων που έχουν κλαπεί από τον λόρδο Έλγιν με αντάλλαγμα ένα νέο μακροπρόθεσμο δάνειο!
 Δημοσίευμα Bloomberg
    “Διατεθειμένη φαίνεται η Ελλάδα να διακόψει τη μακρόχρονη διαμάχη για τα "Ελγίνεια Μάρμαρα" διακηρύσσοντας έτοιμη να παραιτηθεί από την αξίωση τής ζωφόρου του Παρθενώνα με το αντάλλαγμα ενός μακροπρόθεσμου δανείου (των μαρμάρων), δήλωσε στους Times του Λονδίνου, ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.

ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Greece Offers to Forgo Claim to Ownership of Elgin Marbles, Times Reports

By Chris Peterson - Dec 6, 2010 10:08 AM
Greece offered to end the long- running dispute with Britain over the Elgin Marbles by saying it would forgo its claim in return for a long-term loan of the artefacts, once a frieze on the Parthenon, the London-based Times reported, citing Greek Culture Minister Pavlos Yeroulanos.

Η ζωφόρος είχε αποσπαστεί το 1801 από τον Λόρδο Έλγιν, Βρετανός διπλωμάτης, με την άδεια του Σουλτάνου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που η Ελλάδα ήταν υπό την κατοχή του και μετέφερε τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Λονδίνο μετά τη συμφωνία του βρετανικού κοινοβουλίου να τα αγοράσει.
    Η Ελλάδα αξιώνει ότι έχουν κλαπεί, σημειώνει η εφημερίδα Times.
    Τα μάρμαρα από τότε παραμένουν στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου και οι επιμελητές του μουσείου δήλωσαν πως καμία νέα προσέγγιση δεν έχει πραγματοποιηθεί και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποθέσουμε ότι οι θεματοφύλακες άλλαξαν άποψη ότι τα μάρμαρα πρέπει να μείνουν στο μουσείο, τονίζουν οι Times.
    Ο Παρθενώνας, ο ναός της Αθηνάς ολοκληρώθηκε το 438 π.Χ.".
ΚΑΙ Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ
Η απάντηση Γερουλάνου
Πάντως, όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Πολιτισμού μετά από ερώτηση του ΝΡ στο γραφείο του υπουργού, "Δεν ετέθη από τον κ. Γερουλάνο θέμα ιδιοκτησίας ή μακροχρόνιου δανεισμού. Επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση για μόνιμη επιστροφή των μαρμάρων με αντάλλαγμα όμως μία σειρά από περιοδικές εκθέσεις που θα καλύψουν τα κενά στο βρετανικό μουσείο". Ο κ. Γερουλάνος είπε ότι "η επιχειρηματολογία των βρετανών στερεύει με το νέο μουσείο της Ακρόπολης". Ταυτόχρονα επισημαίνεται ότι στα επίμαχα σημεία του ρεπορτάζ των Times του Λονδίνου δεν υπάρχουν σε εισαγωγικά οι επίμαχες φράσεις .
    
Αναδημοσίευση από kafeneio-gr.blogspot.com