Powered By Blogger

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ : ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ


Ανακοινώνονται αύριο τα αποτελέσματα των πανελλαδικών

     H πιο μεγάλη ώρα… είναι αύριο, καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων από το υπουργείο παιδείας. οι χειρότερες των τελευταίων ετών θα είναι οι φετινές βαθμολογίες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των καθηγητών, στοιχείο που θα οδηγήσει σε πτώση των βάσεων, κυρίως στις υψηλόβαθμες σχολές. παράλληλα, οι καθηγητές πιθανολογούν ότι εντυπωσιακή θα είναι η πτώση στις υψηλόβαθμες και μεσαίες σχολές περιφερειακών Α.Ε.Ι., αφού η οικονομική κρίση και τα δύσκολα θέματα αποτελούν αρνητικό συνδυασμό.


Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις βάζει τη Δευτέρα το υπουργείο Παιδείας, καθώς ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής για τα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, οι βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων θα αναρτηθούν τη Δευτέρα σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας, ενώ την ίδια ημέρα οι υποψήφιοι που πήραν μέρος στις εξετάσεις θα μπορούν, πληκτρολογώντας τον κωδικό τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, να βλέπουν σε ποια σχολή έχουν εισαχθεί.
Αξίζει να επισημανθεί ότι οι φετινές ανακοινώσεις θα έχουν ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς εκτός από τις βάσεις για το 90 με 95% των υποψηφίων, θα δοθούν ξεχωριστές βάσεις εισαγωγής για ορισμένες ειδικές κατηγορίες όπως, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κ.ά.
Αλλωστε θα είναι η πρώτη φορά που όλοι οι υποψήφιοι θα γνωρίζουν σε ποιο τμήμα έχουν εισαχθεί από τα τέλη Αυγούστου, αφού από φέτος έχει καταργηθεί το καθεστώς των μετεγγραφών.
Τη Δευτέρα είναι πολύ πιθανό να γνωστοποιηθούν και οι προθεσμίες εγγραφής των νέων φοιτητών καθώς επίσης και τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να προσκομίσουν στις γραμματείες των τμημάτων.
Υπενθυμίζεται ότι εντός του Σεπτεμβρίου (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η προθεσμία) οι υποψήφιοι που επιθυμούν να δουν τα γραπτά των πανελλαδικών, θα μπορούν να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις στη Διεύθυνση ή στο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου υπάγεται το σχολείο στο οποίο κοινοποιήθηκαν οι βαθμοί των μαθημάτων που εξετάστηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο. Για την επίδειξη των γραπτών δοκιμίων, πάντως, οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταβάλουν παράβολα ύψους 50 έως 80 ευρώ.
Ειδικότερα :
- πενήντα ευρώ για την επίδειξη έως τριών δοκιμίων Ειδικότερα:

- ογδόντα ευρώ για την επίδειξη περισσότερων των τριών δοκιμίων.
Τέλος, όσο αφορά την πορεία των βάσεων, δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι δραματικά σε σχέση με όλες τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει για πτώση στην πλειονότητα των τμημάτων, ακόμη και των περιζήτητων.πηγή ethnos.gr

Υπουργείο Παιδείας: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τη Δευτέρα 29/8 στις 8 το πρωί




Δελτίο Τύπου                                             28/08/2011

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 29/08/2011  στις 08:00 θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από το πρωί της ίδιας μέρας να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr/ πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
Ταυτόχρονα τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεων.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου