Powered By Blogger

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ 'ΦΙΜΩΣΗ' ΤΩΝ BLOGS


Ελεύθερη η χρήση ναρκωτικών, απαγορεύεται η χρήση των blogs!!!



Πλήρη αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών προτείνεται, για πρώτη φορά, από το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο κατέθεσε τις σχετικές προτάσεις του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Στις προτάσεις του υπουργείου περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και η μείωση των ποινών για την προμήθεια, κατοχή, καθώς και για την καλλιέργεια φυτών κάνναβης, στην περίπτωση πάντα που θα αποδεικνύεται ότι προορίζονται για την αποκλειστική χρήση του δράστη.
Με βάση τις προτάσεις του υπουργείου, το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών παραμένει κακούργημα, ενώ καθορίζονται αντικειμενικά κριτήρια για τη διάκριση ελαφρύτερων, βαρύτερων και ιδιαίτερα σοβαρών περιπτώσεων με την απαιτούμενη κλιμάκωση των προβλεπόμενων ποινών.
Θέση αναμένεται να πάρουν και τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη.
Αποποινικοποιείται, λοιπόν,  η χρήση ναρκωτικών ουσιών, ακόμα και η καλλιέργεια χασίς για προσωπική χρήση (ποιος θα το κρίνει άραγε πόσα στρέμματα αφορούν την προσωπική ή μη χρήση;).
 Όμως ταυτόχρονα εισάγεται νομοσχέδιο για του κακούς «κουκουλοφόρους» του διαδικτύου, τους bloggers δηλαδή,  που.... τολμούν να έχουν ελεύθερη φωνή και να ξεσκεπάζουν το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς.
"Το διαδίκτυο θα παύσει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους". 
Δηλώσεις Μιλτιάδη  Παπαϊωάννου 2.08.2011  
Όλα λοιπόν τα blogs στην σοσιαλιστική Ελλάδα, θα πρέπει να είναι ονομαστικά και να ελέγχονται. Αυτό όμως θα οδηγήσει, αφενός στη φίμωση των ελεύθερων φωνών μέσω της αυτολογοκρισίας, αφετέρου σε περισσότερη ασυλία και μη έλεγχο του κάθε καθεστωτικού λαμόγιου, το οποίο θα μπορεί να σύρει τον τολμηρό blogger στα δικαστήρια της ελληνικής δικαιοσύνης, απαιτώντας την φυλάκισή του και εκατοντάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ αποζημίωση για δήθεν δυσφήμησή του.
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η προπαγάνδα του καθεστώτος διατηρεί την κοινωνία σε καταστολή, ώστε να αποφύγει εξέγερσή της και την κατάρρευσή του, τώρα η κοινωνία θα μπορεί επιπλέον να αυτοκαταστέλλεται με την χρήση ουσιών και να αυτολογοκρίνεται στην έκφρασή της, προκειμένου να μείνει ήσυχο το καθεστώς.
'ΔΙΚΑΙΩΣΗ' ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Σας υπενθυμίζουμε παλιές δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου για τις ναρκωτικές ουσίες. Ήταν το έτος 1997 και ο Γ. Παπανδρέου αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών. Είχε δηλώσει μεταξύ άλλων σε σχετική συνέντευξη που είχε δώσει στον Ντίνο Γιώτη στο περιοδικό ΚΛΙΚ (τεύχος 122, Ιούνιος 1997)....
Ερώτηση: Ακόμα και αν επιτραπεί η χρήση του χασίς, ο χρήστης από κάπου δεν πρέπει να το προμηθεύεται; Αν δεν υπάρχει κάποιος τρόπος ελέγχου, ο χρήστης δεν θα οδηγηθεί και πάλι στον έμπορο;
Απάντηση:  Δεν μιλάω για μια τέτοιου είδους νομιμοποίηση. Σαφώς, υπάρχει ανάγκη ελέγχου της παραγωγής και της εμπορίας. Σε μια πρόταση που είχαμε συνυπογράψει παλιότερα με μερικούς βουλευτές υποστηρίζαμε τη δυνατότητα του χρήστη κάνναβης να καλλιεργεί στο σπίτι του μια μικρή ποσότητα για δική του μόνο χρήση. Θα ήταν παράνομο να διακινεί την οποιαδήποτε ποσότητα ή να την πουλάει, οπότε πια δεν θα είχαμε να κάνουμε με εμπόριο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου