Powered By Blogger

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Λ.Μ.Ε.


ΟΛΜΕ: Οι καθηγητές θα απαντήσουν με κινητοποιήσεις τον Σεπτέμβριο

      Οι εκπαιδευτικοί θα απαντήσουμε με τους αγώνες μας με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς  προειδοποιεί με σημερινή ανακοίνωση η διοίκηση ντου κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών των  Γυμνασίων και Λυκείων, με αφορμή τις περικοπές στα επιδόματα.

Ειδικότερα η ανακοίνωση έχει ως εξής: 
Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
Αθήνα,1/8/2011
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255                                                         Αθήνα,1/8/2011
FAX: 210 32 27 382
www.olme.gr
email: olme@otenet.gr  

ΟΧΙ  ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ
Ακόμα δεν στέγνωσε το μελάνι του περικοπών στους μισθούς μας που προέβλεπε ο πρώτος εφαρμοστικός νόμος του μεσοπρόθεσμου και η Κυβέρνηση έφερε με τροπολογίες νέες απαράδεκτες περικοπές όπως αυτή της μείωσης κατά 50€ (ή 50%) του κινήτρου απόδοσης (και μάλιστα αναδρομικά από 1/7/11). Και δεν φτάνει αυτό. Με άλλη τροπολογία επιβάλει αναδρομικά τις νέες κρατήσεις  για την «ανεργία» και το ΤΠΔΥ. Έτσι από η κράτηση  3% θα γίνει 7,2% για τους επόμενους μήνες του 2011.
Με αυτά τα μέτρα συντελείται η αρπαγή σχεδόν δύο ακόμα μισθώναπό τους εκπαιδευτικούς στο ετήσιο εισόδημά τους το 2011, αν συνυπολογίσουμε και τη θεσμοθέτηση της νέας φορολογικής κλίμακας με μείωση του αφορολόγητου από 12.000 € στα 8.000 € και την έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα από το 2010.
Να υπενθυμίσουμε πως το ισχνό ετήσιο εισόδημα των εκπαιδευτικών της χώρας, είχε ήδη υποστεί απώλεια άλλων δύο μισθώναπό τα μέτρα του μνημονίου το 2010. Το σύνολο της απώλειας στο ετήσιο εισόδημά μας (μέχρι στιγμής) πλησιάζει τους τέσσερις μισθούς ή ποσοστό μείωσης 25%!
Και βέβαια, ας σημειώσουμε πως σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς την τρόικα επίκειται η ψήφιση του νέου μισθολογίουφτωχολόγιου, με το οποίο σχεδιάζεται η ακόμα μεγαλύτερη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στο Δημόσιο (συνεπώς και των εκπαιδευτικών) και η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα και την απόδοση.
Είναι πλέον φανερό πως, αν δεν ανατραπεί άμεσα αυτή η πολιτική, που ασκεί η κυβέρνηση με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, οι εκπαιδευτικοί αλλά και όλοι εργαζόμενοι στη χώρα μας θα βιώσουν μαύρες μέρες. Γι’ αυτό με ενότητα και αντοχήσχεδιάζουμε τη δική μας αντεπίθεση στην πολιτική αυτή, που καταστρέφει τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας, την ίδια τη χώρα.  
Οι εκπαιδευτικοί θα απαντήσουμε με τους αγώνες μας με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου