Powered By Blogger

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

''ΣΕΒΑΣΜΟΣ'' ... ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ


Η Βουλή των Εφήβων μιλούσε ...                            ο Πρωθυπουργός "έπαιζε" με το iPad!
  
Η Βουλή των Εφήβων μιλούσε ... ο Πρωθυπουργός "έπαιζε" με το iPad!
Απογοητευμένοι οι μαθητές από τη στάση των πολιτικών.
Απογοητευμένοι από τους πολιτικούς επέστρεψαν στο Ηράκλειο οι μαθητές που συμμετείχαν στις εργασίες της Βουλής των Εφήβων. Είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με συνομήλικους τους από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να καταθέσουν τις δικές τους θέσεις για ό, τι συμβαίνει γύρω μας. Ωστόσο, την ώρα που μιλούσαν στη βουλή, συνειδητοποίησαν ότι κανείς από τους παριστάμενους πολιτικούς δεν τους έδινε σημασία!
Λυδία Παπάζογλου: "Δε μας λάμβαναν υπ'όψιν"
«Ήταν μια αξιομνημόνευτη εμπειρία, γνωρίσαμε τόσα άτομα και το πώς λειτουργεί η βουλή σα θεσμός, ίσως καταλάβουμε και καλύτερα γιατί οι κυβερνώντες δυσκολεύονται να πάρουν αποφάσεις» - αναφέρει στην «Πατρίδα» η Λυδία Παπάζογλου.
Θα την ενδιέφερε να ασχοληθεί με την πολιτική, μόνο αν κατάφερνε να κρατήσει τη διαφθορά μακριά της. Εκείνο που της έκανε εντύπωση ήταν ότι η βουλευτής Μεσσηνίας, κ. Γιαννακοπούλου, παραδέχτηκε ότι οι πολιτικοί φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα. «Μπροστά στα μάτια μας, μας ειρωνεύονταν. Κατακρίναμε την κυβέρνηση και γελούσε ειρωνικά ο πρόεδρος της βουλής. Δε μας λάμβαναν υπόψη και φάνηκε ότι η όλη διαδικασία ήταν μέρος του παιχνιδιού για τη δική τους δημοσιότητα» - λέει χαρακτηριστικά.
Γιώργος Αγαπητός: "Δεν θέλω ν' ασχοληθώ με την πολιτική για να μη μοιάσω με τους σημερινούς πολιτικούς"
Ανεπανάληπτη ήταν η εμπειρία για το Γιώργο Αγαπητό, ο οποίος, όμως, δε θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική γιατί φοβάται μη μοιάσει με τους σημερινούς πολιτικούς. Όπως λέει, όταν μιλούσε είδε ότι ο πρωθυπουργός ασχολιόταν με το ipad του και όταν του το επεσήμανε, ο κ. Παπανδρέου είπε πως κρατάει σημειώσεις, όμως ο Γιώργος δεν τον πίστεψε. «δε φάνηκε να δίνει καθόλου σημασία, ίσως να μην άκουσαν ό, τι είπαμε, εδώ και ένα χρόνο τα λένε όλοι οι Έλληνες, τα είπαμε πρόσωπο με πρόσωπο εμείς αλλά δεν πτοήθηκαν» - αναφέρει.
Ελευθερία Κτιστάκη: "Κάθε άλλο από σημασία μας έδιναν"
Η Ελευθερία Κτιστάκη λέει πως είχαν την ευκαιρία να πουν τη γνώμη τους σε όσους μας εκπροσωπούν κι ίσως άκουσαν κάτι. Αν ασχολιόταν με την πολιτική θα ήθελε να ανήκει σε εκείνους που αξίζουν και είναι τίμιοι. «Όσο πραγματοποιείτο η συνεδρίαση της ολομέλειας οι παρευρισκόμενοι κάθε άλλο παρά σημασία μας έδιναν. Ο κ. Παπανδρέου ασχολείτο με ένα i-pad, ο κ. Τσίπρας με το κινητό του και κάποιοι άλλοι έλεγαν ανέκδοτα από ό,τι καταλάβαμε. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε γι' αυτό» - λέει χαρακτηριστικά.
ΠΑΤΡΙΣ - Κατερίνα Μυλωνά - cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου