Powered By Blogger

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΙΝΗΤΟΠΙΗΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Κινητοποιήσεις από την Ομοσπονδία Γονέων Θεσσαλονίκης για τις ελλείψεις στα σχολεία

από το Γραφείο Τύπου
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις αποφάσισε η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Μαθητών...
Νομού Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενη για τις πρωτοφανείς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία του νομού, και καταγγέλλοντας την τραγική ολιγωρία του υπουργείου Παιδείας στην κάλυψη των κενών. 
Συγκεκριμένα, και σε συνεργασία με τις κατά τόπους Ενώσεις Γονέων και τους Συλλόγους ανά σχολείο, προχωρά την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου σε 2ωρες (8.00π.μ.-10.00π.μ.) συμβολικές καταλήψεις των σχολείων από τους γονείς, με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών. Επιπλέον, μετά την πρωινή προσευχή οι πρόεδροι των Συλλόγων θα ενημερώσουν τους μαθητές για το σκοπό της κατάληψης, ενώ τα παιδιά θα παραμείνουν συμβολικά στην αυλή με τους εκπαιδευτικούς ως μια πρώτη κίνηση διαμαρτυρίας. 
Σε επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Γιώργος Θώμογλου και ο γενικός γραμματέας Νίκος Σιδερόπουλος, και αποστέλλουν στα μέλη της Ομοσπονδίας, τους προέδρους των Ενώσεων-μελών της Ομοσπονδίας και τους προέδρους και τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, χαρακτηρίζουν τη φετινή χρονιά μία από τις δυσκολότερες που έχει γνωρίσει η εκπαίδευση. Όπως επισημαίνουν, «δεν είναι η πρώτη φορά που κινητοποιούμαστε με σκοπό να λύσουμε ή να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα στο χώρο της εκπαίδευσης. Οι μαζικές κινητοποιήσεις μας στο πρόσφατο παρελθόν έδειξαν ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά και να κερδίσουμε το αυτονόητο, καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης για τα παιδιά μας, που είναι το μέλλον αυτού του τόπου! Πέρα από τα έγγραφα, τις παραστάσεις διαμαρτυρίας του προεδρείου, τις συνεντεύξεις που μέχρι σήμερα δώσαμε, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στη συνεδρίασή του στις 13/9, αποφάσισε να αντιδράσει κατ’ αρχάς με κλιμάκωση κινητοποιήσεων απέναντι στην ολιγωρία του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με το μείζον θέμα της μη έγκαιρης διάθεσης των σχολικών βιβλίων, καθώς και των ελλείψεων που παρατηρούνται για άλλη μια χρονιά σε σχέση με το εκπαιδευτικό προσωπικό». 
Προσθέτουν ότι οι αγώνες για μια καλύτερη Παιδεία είναι κοινοί και πως όλοι μαζί οι γονείς πρέπει να ενώσουν τις φωνές τους για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά, για να ενισχυθεί περισσότερο η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, και να μείνει το δημόσιο σχολείο ανεπηρέαστο από περικοπές και μνημόνια. 
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γ.Θώμογλου σημειώνει ότι «δεν αρκεί μόνο η συγνώμη της υπουργού και η ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Απαιτείται η απόδοση συγκεκριμένων ευθυνών σε όλους τους συναρμόδιους, υψηλόβαθμους ελεγκτικούς παράγοντες. Η Πολιτεία πρέπει να κατανοήσει ότι το καθεστώς ατιμωρησίας έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και ότι οι γονείς θα επιμείνουμε στη δυναμική διεκδίκηση σύγχρονων συνθηκών Παιδείας και Εκπαίδευσης». 
Να σημειωθεί, τέλος, ότι το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη 22/9 στις 7μ.μ., με τη συμμετοχή των προέδρων των Ενώσεων του νομού προκειμένου να εξετάσουν την περαιτέρω στάση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου