Powered By Blogger

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 
ΣΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΡΟΥΣΑ - ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ
    Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η προσκυνηματική - εκπαιδευτική επίσκεψη που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων σε Κωνσταντινούπολη - Προύσα - Μουδανιά και Τρίγλια από 7 έως 11 Μαρτίου 2012.
    Η επίσκεψη περιλάμβανε ημερίδα στο ''ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ'' Λύκειο με θέμα "Κωνσταντινούπολη, Προποντίδα - Χαλκιδική, περιβαλλοντικό και πολιτιστικό απόθεμα'' την οποία τίμησε με την παρουσία και την ομιλία του ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, υπό την αιγίδα άλλωστε του οποίου τέθηκε η επίσκεψη αυτή. Ομιλητές σ` αυτή την ημερίδα ήταν επίσης η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Ν. Χαλκιδικής κ. Τριανταφύλλου Ελ., ο κ. Πολυβίου Μιλτιάδης, Διδάκτωρ Αρχιτεκτονικής και ο εκπαιδευτικός κ. Παντάκας Κοσμάς, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μουδανιών Δήμου Ν. Προποντίδας Χαλκιδικής. Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσάνδρας Χαλκιδικής.
    Η επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη περιλάμβανε ακόμα προσκύνημα στον Πατριαρχικό Ναό του Αγ. Γεωργίου, επίσκεψη στο Ελληνικό Γηροκομείο του Μπαλουκλή, ξενάγηση στην Αγία Σοφία, προσκύνημα στην Ιερά Πατριαρχική Σταυροπηγιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της Πόλης και στην Σκεπαστή Αγορά και σε άλλα ιστορικά μνημεία.
    Αξέχαστη θα μείνει σε όλους τους συμμετέχοντες η επίσκεψη στην Προύσα και ιδιαίτερα στα Μουδανιά και την Τρίγλια όπου έγινε συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Μουδανιών και το Δήμαρχο της Τρίγλιας. Συγκινητική και βαθιά κατανυκτική υπήρξε η τέλεση (η πρώτη μετά από έναν αιώνα περίπου) της Ακολουθίας της Β΄ Στάσης των Χαιρετισμών που τελέστηκε από τον αρχιεπίσκοπο Προύσης κ. Ελπιδοφόρο το μεσημέρι του Σαββάτου στις 10-3-2012 στη μισογκρεμισμένη εκκλησία των Ταξιαρχών στη Σιγή της Προποντίδας
Η ακολουθία αυτή προβάλλεται μαγνητοσκοπημένη σήμερα 14-03-2012 στις 20.15 από το εκκλησιαστικό κανάλι 4Ε. 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου