Powered By Blogger

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ε.Λ.Μ.Ε ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
ΕΛΜΕ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ                                                          
Τηλ. Fax  23710 22001          
Πολύγυρος  7 – 4 – 2013
Αρ. πρωτ : 28
ΠΡΟΣ : Σχολεία του νομού                                   
Θέμα: «Ελλείψεις εκπαιδευτικών»
Λιγότερο από ένας μήνας μένει ουσιαστικά μέχρι τη λήξη των μαθημάτων και πίσω από τις μεγαλοστομίες των κυβερνώντων για «αναγέννηση του εκπαιδευτικού συστήματος» και «αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης» η πραγματικότητα που βιώνουμε στα σχολεία μας είναι αυτή των προβλημάτων, των κενών και των ελλείψεων.
Εκατοντάδες διδακτικές ώρες χάθηκαν και εξακολουθούν να χάνονται, καθώς μαθήματα (ακόμα και Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων) δεν διδάχθηκαν επί εβδομάδες, ενώ σε άλλα μειώθηκαν οι ώρες διδασκαλίας τους, λόγω της έλλειψης καθηγητών. Εκπαιδευτικοί μετακινούνται από εδώ και από εκεί για να καλύψουν τρύπες, ενώ τα ωρολόγια προγράμματα αλλάζουν συνεχώς.
Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να απολογηθεί για αυτή την τραγική εικόνα. Η πολιτική της λιτότητας και των περικοπών, των μηδενικών διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών (μόλις 2.000 για την επόμενη σχολική χρονιά) καταστρατηγεί το δικαίωμα των μαθητών στη γνώση, υπονομεύει τη λειτουργία των σχολείων και ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος μας : Υποχρεωτική ανάθεση υπερωριών, ανεξέλεγκτες μετακινήσεις και προσεχώς αύξηση ωραρίου, αξιολόγηση κλπ...
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά το Υπουργείο Παιδείας ζητάει  από τους Περιφερειακούς Διευθυντές, να καταγράψουν  τις οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών με την παρατήρηση ότι  «…μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό» ! Είναι τυχαίο ότι η εγκύκλιος αυτή έρχεται τη χρονική στιγμή που η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται» με την τρόικα χιλιάδες απολύσεις Δημ. Υπαλλήλων ; Δεν νομίζουμε…
Συνάδελφοι, όσο διαρκεί η μνημονιακή πολιτική της εξαθλίωσης ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Καμία αυταπάτη λοιπόν : Η «αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης» περνάει μόνο μέσα από την ανατροπή της βάρβαρης αντιεκπαιδευτικής λαίλαπας κυβέρνησης - τρόικας ( ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ ) και από τον μαζικό και οργανωμένο αγώνα για ένα σχολείο των αναγκών και των δικαιωμάτων των μαθητών, των εκπαιδευτικών και ολόκληρου του λαού.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου