Powered By Blogger

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ Public Issue
Προβάδισμα ΝΔ σε παράσταση νίκης και πρόθεση ψήφου
Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην παράσταση νίκης, καταγράφει το βαρόμετρο Απριλίου της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΙ...
Η ΝΔ εμφανίζεται ως ο αδιαφιλονίκητος νικητής συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% έναντι 43% του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην πρόθεση ψήφου πρώτη έρχεται η ΝΔ με 28,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερος με 27,5%. Τρίτη έρχεται η Χρυσή Αυγή με 11% και το ΠΑΣΟΚ είναι τέταρτο με 8%. ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ ισοβαθμούν με 6,5% και το ΚΚΕ παίρνει 5,5%.
Ο Φώτης Κουβέλης παραμένει πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός με ποσοστό 43%, ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 39% και τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας με 36%. Ωστόσο, κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν πιάνει τη «βάση» του 50% στις θετικές γνώμες.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κρίθηκε καταλληλότερος πρωθυπουργός από το 41% των ελλήνων πολιτών, ενώ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρήθηκε καταλληλότερος από το 26%. Ωστόσο, ο «κανένας» λαμβάνει ποσοστό 31%.
Η τρικομματική κυβέρνηση εξακολουθεί να θεωρείται καταλληλότερη με ποσοστό 34% από μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 21%.
Αναφορικά με την αναγκαιότητα των εκλογών, το 60% θεωρεί ότι μάλλον δεν χρειάζονται εκλογές, αντίθετα με το 36% που εκτιμά ότι μάλλον χρειάζονται. Το 49% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι τελικά θα γίνουν πρόωρες εκλογές, αντίθετα με το 42% που εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.
Όσον αφορά στη γνώμη για την Ε.Ε. και το ευρώ, μόλις το 31% των ερωτηθέντων έχει θετική και το 66% αρνητική. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου