Powered By Blogger

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ...
Στην κόψη του ξυραφιού οι διαπραγματεύσεις

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε και η δεύτερη κρίσιμη σύσκεψη σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, με την τρόικα να αμφισβητεί ανοικτά όλα τα θέματα που έχουν μπει στο τραπέζι και τις προθέσεις της κυβέρνησης.  Εκτός από το κρίσιμο σημείο αιχμής που αφορά στη συγχώνευση της Εθνικής με τη Eurobank, πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό υπάρχει με τη διαθεσιμότητα στο δημόσιο και τα περίεργα σχέδια του Αντ. Μανιτάκη που έχουν κάψει τις μέχρι σήμερα διαπραγματεύσεις. Και φυσικά στα… παζάρια βρίσκεται και το θέμα του χαρατσιού στα ακίνητα καθώς η τρόικα ζητά περισσότερες εξηγήσεις για το νέο σχέδιο ενώ δε βλέπει με καλό μάτι τις… παλινωδίες της ΔΗΜΑΡ.
Τα καυτά θέματα που δεν μπορούν να κλείσουν και βάζουν τη διαπραγμάτευση στην κόψη του ξυραφιού, ανάγκασαν τον Γ. Στουρνάρα να πάει και πάλι στο Μαξίμου και να συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό, προτού ξεκινήσει η σύσκεψη με τον Τόμσεν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών παίρνει πάνω του και το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο που χρονίζουν εξαιτίας της παλινωδίας του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ούτε οι επίορκοι υπάλληλοι δεν έχουν απομακρυνθεί αλλά ούτε και υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο από την πλευρά Μανιτάκη ο οποίος φαίνεται να μπαίνει σε… καραντίνα από το Μαξίμου.
Πάντως, ο κίνδυνος αδιεξόδου που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις δόσεις ύψους 8,6 δις ευρώ, μπορεί να προέλθει από τον τραπεζικό κλάδο. Το deal βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού αφού η τρόικα φαίνεται να μην πείθεται για την αναγκαιότητα της μεγάλης τράπεζας.
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:
Κύριε υπουργέ, θα υπάρξει λύση στο αδιέξοδο;
«Προς αυτό δουλεύουμε. Συζητήσαμε όλα τα θέματα και τις εκκρεμότητες που είχαμε με την τρόικα».
Η δόση γιατί καθυστερεί, κ. υπουργέ;
«Γιατί συζητούμε. Γιατί υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες που δεν έχουν κλείσει».
Υπάρχει κάτι νεότερο με τις τράπεζες;
«Όχι, δεν υπάρχει τίποτα νεότερο».
Ουσιαστικά ο κ. Στουρνάρας με τις δηλώσεις του έδειξε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και η διαπραγμάτευση μπορεί να μην έχει θετική εξέλιξη όσο υπάρχουν αυτές οι εκκρεμότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου