Powered By Blogger

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΔΑΚΕ Δ.Ε. Β΄ ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ: 

ΟΧΙ στην κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων

ΟΧΙ στην κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων
Η Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών  Δ.Ε. της Β’ ΕΛΜΕ Αν. Αττ. καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του ΥΠΑΙΘΠΑ για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των καθηγητών, καθώς και την  μεθόδευση του να φέρει την ψήφιση του σχετικού νόμου σε περίοδο που είναι κλειστά τα σχολεία.
Μετά τη μισθολογική εξόντωση του κλάδου από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την μείωση των μισθών, την κατάργηση των επιδομάτων και του δώρου Πάσχα και Χριστουγέννων, την αύξηση των ασφαλιστικών κρατήσεων και την επιβολή έκτακτων φόρων (μονίμων πλέον), έρχεται η σημερινή κυβέρνηση να αποτελειώσει τους εκπαιδευτικούς, με την αύξηση του ωραρίου και το νέο τρομοκρατικό πειθαρχικό δίκαιο, επιβάλλοντας καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα.
Παραγνωρίζει, εάν δεν αγνοεί,  η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΠΑ την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος του καθηγητή καθώς η ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου συνδέεται με την απαραίτητα καλή προετοιμασία του καθηγητή 1-2 ώρες για κάθε διδακτική ώρα.
Το ΥΠΑΙΘΠΑ, για επικοινωνιακούς λόγους, ταυτίζει την εργασία του εκπαιδευτικού με διδακτικό ωράριο αποσιωπώντας τη γραφειοκρατική εργασία που καθημερινά απαιτείται από τους εκπαιδευτικούς. Ψευδολογεί ισχυριζόμενο ότι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί εργάζονται λιγότερο από τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους.  Αδιαφορεί για την Έκθεση του Ο.Η.Ε. που αποδεικνύει ότι κάθε διδακτική ώρα ισοδυναμεί με 4 υπαλληλικές ώρες εργασίας. 
Η αλήθεια είναι ότι ο μέσος όρος ωρών εργασίας των Ελλήνων εκπαιδευτικών ταυτίζεται με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο και των χωρών του Ο.Ο.Σ.Α. 
Η αύξηση του ωραρίου καταργεί κατακτήσεις των εργαζομένων και ταυτόχρονα οδηγεί σε αιφνιδιαστική και τεχνητή δημιουργία υπεραρίθμων εκπαιδευτικών. Εκατοντάδες καθηγητές θα χάσουν την οργανική τους θέση και θα υποχρεωθούν να μετατεθούν για πρώτη φορά ανά την Ελλάδα. Οικογένειες εκπαιδευτικών διαλύονται και οδηγούνται βίαια σε οικονομική και κοινωνική υποβάθμιση από την βάναυση πολιτική του ΥΠΑΙΘΠΑ.
Το ΥΠΑΙΘΠΑ αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς ως εχθρούς. Απουσιάζει από τον σχεδιασμό του ο σεβασμός για το ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει τα σχολεία της δευτεροβάθμιας. Η αυτονόητη υποχρέωση του να υπερασπιστεί τους υφιστάμενους του είναι εκτός της πολιτικής του. Η οικονομική εξαθλίωση, η αυταρχικότητα, η ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών με το νέο πειθαρχικό δίκαιο, η αύξηση των ωρών εργασίας και η εργασιακή ανασφάλεια είναι το πλαίσιο στο οποίο εργάζονται οι εκπαιδευτικοί σήμερα. 
Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. δεν θα μείνει αδρανής. Θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων. 
Η Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. δεσμεύεται από τις θέσεις και τις προτάσεις που τα συλλογικά της όργανα,  ελεύθερα και ανεξάρτητα, διαμορφώνουν με πυρήνα τον κοινωνικό και πολιτικό φιλελευθερισμό. Η υπεράσπιση των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης είναι ο μόνος λόγος ύπαρξής της.
Είμαστε απέναντι στους σχεδιασμούς και τις μεθοδεύσεις του ΥΠΑΙΘΠΑ. Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας χωρίς τον παραμικρό δισταγμό. Είμαστε μαχόμενοι εκπαιδευτικοί και η σιωπή δεν μας ταιριάζει.
Απαιτούμε άμεση απόσυρση των αντιεκπαιδευτικών διατάξεων για το ωράριο και τις υποχρεωτικές μεταθέσεις. 
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική μας δικαίωση. 
                                                         Μαρούσι 26/04/2013
ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ
Β΄ΕΛΜΕ Αν. Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου