Powered By Blogger

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

'ΠΗΡΕ ΚΕΦΑΛΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ'

Προβάδισμα 4% δίνει στη ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ δημοσκόπηση της VPRC

Προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., δίνει στη Ν.Δ. δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Επίκαιρα».
     Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 25,5%, το ΚΚΕ με 13%, ο ΛΑΟΣ με 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 4%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%, η Χρυσή Αυγή με 1,5%, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΙΑ. με 1%, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών με 1%, ενώ συνολικό ποσοστό 5,5% πηγαίνει στα λοιπά κόμματα.  Επίσης η αποχή, τα άκυρα και τα λευκά συγκεντρώνουν συνολικά 38,6%.
      Η δημοσκόπηση δίνει Βουλή με έξι κόμματα, ενώ εντύπωση προκαλεί και η αύξηση του ποσοστού αποχής, το οποίο μέσα σε ένα μήνα διευρύνεται κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες. Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν η Δημοκρατική Αριστερά, η Δημοκρατική Συμμαχία, η Χρυσή Αυγή, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών.


Διαφορά 6 μονάδες δίνει στη ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ άλλη δημοσκόπηση της Public Issue 
   Σε ποσοστό 32,5% ανέρχεται η εκλογική επιρροή της ΝΔ, σε σχέση με 26,5% του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.
     Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Public Issue, η εκλογική επιρροή του ΚΚΕ βρίσκεται στο 11,5%, στο 9% του ΣΥΡΙΖΑ, στο 7,5% του ΛΑΟΣ και στις 3,5% των Οικολόγων-Πράσινων. 
     Η απήχηση της Δημοκρατικής Αριστεράς ανέρχεται, σύμφωνα με την Public Issue σε 2% και της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε 1,5% ενώ η αποχή ανέρχεται στο 38%. 
  Όσον αφορά την παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με 43%, ενώ η τάση αποχής παραμένει στα ίδια επίπεδα με τον Ιούνιο, δηλαδή στο 38%.
  Ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται και στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 29% έναντι 22% του Γιώργου Παπανδρέου.
    Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο Αντώνης Σαμαράς και ακολουθούν οι Γιώργος Καρατζαφέρης, Αλέξης Τσίπρας, Αλέκα Παπαρήγα και Γ. Παπανδρέου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου