Powered By Blogger

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΚΕ ΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Δ/ΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ


Δ.Α.Κ.Ε.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ   ΚΙΝΗΣΗ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ           
(A΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ ΕΛΜΕ-Θ)

    ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  16   ( Συνδικαλιστική περίοδος  2010-2011)                Θεσ/νίκη:   8 / 7 / 2011

ΘΕΜΑ: «Σύνθεση και λειτουργία του ΠΥΣΔΕ-Συμβουλίου επιλογής 
              Διευθυντών  σχολικών μονάδων Ανατολικής Θεσσαλονίκης»               
 
                Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Νόμου 3848/2010 που προβλέπει αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού -  καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας, έχουμε να παρατηρήσουμε, ειδικά για τις κρίσεις που αφορούν την επιλογή των Διευθυντών σχολικών μονάδων Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τα παρακάτω:
 
1.   Τη βιασύνη και την προχειρότητα που διέπει το ΥΠΔΒΜΘ να ολοκληρώσει τις κρίσεις μέχρι την 31ηΙουλίου 2011, όπως φαίνεται από το ότι:
 
·        Ο Ν. 3848/2010 προέβλεπε βάθος διαδικασιών 6 μηνών.
·        Χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσεις των σχολικών συμβούλων κάτι που αποτελούσε προαπαιτούμενο με βάση το Ν. 3848/2010, διότι αυτόματα θα διαγραφόντουσαν  από τους πίνακες των υποψηφίων Διευθυντών, αυτοί οι οποίοι θα είχαν επιλεγεί ως σχολικοί σύμβουλοι.
·        Χωρίς να έχουν εκδοθεί οι σχετικές εγκύκλιοι μοριοδότησης προσόντων τα οποία δεν είναι ξεκάθαρα στο Νόμο, όπως: μόρια ΤΠΕ για ειδικότητες που έχουν κάνει επιμορφώσεις στις νέες τεχνολογίες σε διάφορους πιστοποιημένους Δημόσιους φορείς, μόρια ΚΑΤΕΕ – ισοτιμία ΤΕΙ  Ν. 1865/1989 άρθρο 5, μόρια Διδακτορικών – Μεταπτυχιακών τίτλων στο γνωστικό αντικείμενο – επιστήμες της  αγωγής – οργάνωσης και διοίκησης της εκπαίδευσης, μόρια επιμόρφωσης ΑΣΠΑΙΤΕ – ΣΕΛΕΤΕ χωρίς να καθορίζεται ο χρόνος επιμόρφωσης ( η ΣΕΛΜΕ ήταν ετήσια …..), μόρια προϋπηρεσίας Διευθυντών που μοριοδοτούνται ισότιμα με τους υποδιευθυντές και προστίθενται μεταξύ τους, Διδακτορικοί και μεταπτυχιακοί τίτλοι του εξωτερικού οι οποίοι αντί για τα έξι και τέσσερα μόρια αντίστοιχα παίρνουν επιπλέον 2,5 μόρια για τη γνώση Ξένης γλώσσας με αποτέλεσμα το Διδακτορικό π.χ. στο γνωστικό αντικείμενο, να μοριοδοτείται με 8,5 μόρια ( !!!!!!! ) δηλαδή περισσότερο από το ανώτατο των  8 μορίων για τα έτη υπηρεσίας.
·        Πιέζοντας τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης που έχουν τριακόσιους σαράντα υποψηφίους να ξεκινήσουν διαδικασίες συνεντεύξεων μετά την 6η/7/2011 και να έχουν ολοκληρώσει ακόμη και τις τοποθετήσεις μέχρι την 31η/7/2011, όταν αυτές δεν έχουν λειτουργήσει τα συμβούλιά τους με πλήρη σύνθεση μέχρι 30/6/2011. 
 
2.   Τη μη αποζημίωση των μελών και του Γραμματέα των συμβουλίων επιλογής κατά τις κείμενες διατάξεις με αποτέλεσμα ο ορισμός μελών στα ΠΥΣΔΕ σε αντικατάσταση και συμπλήρωση να γίνεται από Πίνακες υποψηφίων οι οποίοι αν μη τι άλλο δεν πληρούν το κριτήριο του Νομοθέτη του άρθρου 47, παρ. 9 του Ν.3848/2010 για επιλογή 2 μελών στο όργανο από 15 υποψηφίους, οι οποίοι κατά την ημερομηνία συγκρότησης κατέχουν την μεγαλύτερη διοικητική υπηρεσία σε θέσεις διευθυντή Δ.Ε. – Προϊσταμένου Γραφείου Δ.Ε. ή Διευθυντή σχολικής μονάδος Δ.Ε. (κανείς από τους ορισθέντες στη Αν. Θεσσαλονίκη δεν έχει ένα από τα παραπάνω προσόντα !!!!!!!! , αλλά κάποιοι από αυτούς έχουν το προσόν του υποψηφίου αιρετού με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚ Αν. Θεσσαλονίκης).
 
Έτσι μπορεί να υπάρξει συνέντευξη υποψηφίου που θα αξιολογηθεί από τρία μέλη του ψηφοδελτίου της ΠΑΣΚ ΑΙΡΕΤΩΝ 2011-12 Αν. Θεσσαλονίκης.
 
3.   Την καθυστερημένη χρονικά απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κ. Μακεδονίας που αφορά τη σύνθεση του οργάνου για τις κρίσεις ( αριθμός απόφασης 17931/20-6-2011), μόλις στις 21-6-2011 με αποτέλεσμα τα μέλη του οργάνου να μην έχουν τον χρόνο, σε ολομέλεια, για τον ενδελεχή έλεγχο των κατατεθέντων εγγράφων των υποψηφίων με ότι αυτό συνεπάγεται στη μοριοδότηση:
·        Ο 1ος αιρετός του Συμβουλίου επιλογής να βρίσκεται σε συνδικαλιστική άδεια την 24η/6/2011 και το συμβούλιο να συνέρχεται σε συνεδρίαση.
·        Όμοια στις 30/6/2011 το Συμβούλιο να συνέρχεται σε συνεδρίαση ελέγχου των φακέλων - δικαιολογητικών των πρώτων 54ων υποψηφίων.
·        Να συνεδριάζει Σαββατοκύριακο στις 2 και 3/7/2011 κάτι που δεν προβλέπεται ( με επίσης απουσία του 1ου Αιρετού).
·        Να τονίσουμε ότι κατά το Σαββατοκύριακο αυτό απουσίαζε και ο 2ος Αιρετός.
         Μετά τα ανωτέρω, ο 1ος Αιρετός με τον αναπληρωτή του επικύρωσαν  
         την μοριοδότηση μόνο των πρώτων 114 υποψηφίων καταθέτοντας
         αντίστοιχη δήλωση στο συμβούλιο επιλογής διευθυντών.
 
4.   Την άνωθεν εντολή προς τη διοίκηση - το συμβούλιο επιλογής να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει τη διαδικασία των συνεντεύξεων εντός 10 εργασίμων ημερών- πράγμα που σημαίνει ότι το συμβούλιο είναι αναγκασμένο να δέχεται σε συνέντευξη 34 υποψηφίους σε καθημερινή βάση με αποτέλεσμα την σωματική και ψυχική κόπωση των μελών του, καθώς και τα πιθανά λάθη ως αποτέλεσμα.
 
5.   Ελπίζουμε ότι το ΥΠΔΒΜΘ δεν θα αποστέλλει διευκρινήσεις για διορθώσεις μοριοδότησης κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων πράγμα που θα οδηγήσει το συμβούλιο σε νέα λάθη διότι θα έχει ήδη εξετάσει κάποιους από τους υποψήφιους.
Ως παράταξη που αγωνίζεται για διαφάνεια και αξιοκρατία στο χώρο της εκπαίδευσης και όχι μόνο, θα επαγρυπνούμε παρακολουθώντας μέσω και των αιρετών τις διαδικασίες του συμβουλίου επιλογής επικροτώντας τα θετικά αλλά παράλληλα καταδικάζοντας κάθε τι λανθασμένο ή ύποπτο προλαμβάνοντας ίσως αναιτιολόγητες βαθμολογήσεις υποψηφίων υπό μορφή εκδίκησης λόγω πολιτικών πεποιθήσεων.
 
Καλούμε για αυτό τα μέλη του συμβουλίου να αρθούν στο ύψος του καθήκοντος και να μην ενδώσουν σε παρεμβάσεις εξωθεσμικών.

  Τα Δ.Σ. των ΔΑΚΕ  των  ΕΛΜΕ ΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου