Powered By Blogger

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΔΥΟ 24ωρα ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

Α. Σαμαράς: Την Κυριακή κρίνεται το μέλλον των παιδιών μας

Απόψε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του προέδρου της Ν.Δ. στο Σύνταγμα.
















«Δεν πρέπει να λείψει κανείς από τις κάλπες», τονίζει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Ν.Δ., απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες για συμμετοχή στις εκλογές. 
«Καλώ όλους τους αγωνιστές της παράταξης, αλλά κι όσους αγωνιούν και προτάσσουν το μέλλον της πατρίδας μας, να δώσουν το «παρών» στις κάλπες. Κανένας να μη λείψει. Αυτή την Κυριακή, κρίνεται το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας», επισημαίνει ο κ. Σαμαράς.
Σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύεται για το σχηματισμό κυβέρνησης με τις δυνάμεις που συμφωνούν στη διασφάλιση της παραμονής μας στο ευρώ, καθώς και στην επαναδιαπραγμάτευση, εμπράκτως και όχι στα λόγια.
«Κρίνεται η πορεία της χώρας στις επόμενες δεκαετίες. Κρίνεται η ταυτότητα και η παρουσία της στην Ευρώπη και το ευρώ. Μπορούμε να συνεργαστούμε με όλους εκείνους που συμφωνούν στη διασφάλιση της παραμονής μας στο ευρώ, καθώς και στην επαναδιαπραγμάτευση», σημειώνει ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς αποκαλύπτει πως υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές για επιμήκυνση και αντικατάσταση μέτρων του Μνημονίου με άλλα ισοδύναμα, επαναλαμβάνοντας πως η ΝΔ διαθέτει ένα συγκροτημένο εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

«Όλοι πια έχουν συνειδητοποιήσει ότι η συνταγή του Μνημονίου απέτυχε και το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης τίθεται στο τραπέζι, όχι μόνον από εμάς, αλλά και από πολλούς άλλους Ευρωπαίους ηγέτες».

Ερωτηθείς αν στην επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου περιλαμβάνονται μισθοί συντάξεις και μετενέργεια, ο κ. Σαμαράς ξεκαθαρίζει πως η Ν.Δ. στηρίζει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και προτείνει την επαναφορά της μετενέργειας στα προηγούμενα χρονικά όρια. 

«Είμαστε αντίθετοι σε οποιεσδήποτε άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Όπως και σε οποιουσδήποτε άλλους φόρους, όπως αυτούς στους οποίους επιμένει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Στους εταίρους μας έχουμε συγκεκριμένα επιχειρήματα να αναπτύξουμε: Ότι τέτοια μέτρα θα βαθύνουν και θα ανακυκλώσουν την ύφεση. Θα φέρουν νέα λουκέτα και νέα ανεργία». 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θέτει ως προτεραιότητα της διαπραγμάτευσης τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από φέτος το καλοκαίρι.

«Είναι βασική προτεραιότητά μας. Να πάει από το 23%, που είναι σήμερα, στο 9%. Μπορούμε να αποδείξουμε ότι αυτό που ισχύει σήμερα δεν φέρνει περισσότερα, φέρνει λιγότερα δημόσια έσοδα! Γιατί πλήττει όχι μόνον την εσωτερική κατανάλωση, αλλά και τη μεγάλη βιομηχανία του τόπου μας: τον τουρισμό», επισημαίνει ο κ. Σαμαράς και προαναγγέλλει παρέμβαση για την τόνωση του τουρισμού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στρέφει τα βέλη του και κατά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του Α. Τσίπρα, υποστηρίζοντας πως αποκάλυψε τους κρυφούς σχεδιασμούς του για επιστροφή στη δραχμή». 

«Ο κ. Τσίπρας, πρόσφατα, σε συνέντευξή του δήλωσε ότι «το νόμισμα δεν είναι φετίχ»! Για μια ακόμα φορά, δηλαδή, ξανάνοιξε μόνος το δημόσιο διάλογο για επιστροφή της χώρας στη δραχμή, αποκαλύπτοντας έτσι τους κρυφούς και ανομολόγητους σχεδιασμούς του.
Εμείς επιμένουμε πως τυχόν επιστροφή στη δραχμή θα πήγαινε την εθνική οικονομία και τους Έλληνες πολλές δεκαετίες πίσω», υποστήριξε ο κ. Σαμαράς.

Crash test στο Σύνταγμα

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί ο «γαλάζιος» μηχανισμός ενόψει της προεκλογικής ομιλίας του κ. Αντώνη Σαμαρά σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα. 

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. θεωρείτε ένα δυνατό crash test για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, καθώς ενδεχόμενη αποτυχία στη συγκέντρωση θα είναι προάγγελος αρνητικού αποτελέσματος στις κάλπες. 

Στο στρατόπεδο της Ν.Δ. επικρατεί αναβρασμός, καθώς όλοι δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτή την προεκλογική συγκέντρωση, μιας και η πλατεία Συντάγματος έχει συνδεθεί με της μεγαλύτερες συγκεντρώσεις αρχηγών της Ν.Δ. 

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να εξαπολύσει νέα επίθεση κατά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για το οικονομικό του πρόγραμμα, ενώ στόχος του είναι να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους αναποφάσιστους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου