Powered By Blogger

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΚΟΙΝΙ ΑΓΚΥΡΑ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ

Τουρκικός στρατός αναπτύσσεται στα σύνορα με τη Συρία

Η Τουρκία αναπτύσσει αντιαεροπορικό οπλισμό στα σύνορά της με τη Συρία, όπως ανακοίνωσε η τουρκική κρατική τηλεόραση.




















Το τουρκικό κανάλι TRT μετέδωσε ότι αντιαεροπορικός οπλισμός έχει στηθεί σε αρκετές θέσεις στα σύνορα των δύο χωρών.
Επίσης, το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan προέβαλε βίντεο στο οποίο ένα στρατιωτικό κομβόι κατευθυνόταν στην τουρκο-συριακή μεθόριο.
Πιο συγκεκριμένα, το κρατικό πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε πως η αυτοκινητοπομπή των περίπου 30 στρατιωτικών οχημάτων, περιλαμβανομένων φορτηγών που μεταφέρουν συστοιχίες πυραύλων, ξεκίνησε από την παραθαλάσσια πόλη Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα). Επίσης, τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα μετέβησαν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Σανλιούρφα στη μέση των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία και τη Χατάι.
Το πρακτορείο μετέδωσε ακόμη ότι υπάρχουν πληροφορίες πως τα οχήματα θα παραταχθούν κατά μήκος των συνόρων και ότι πολλά στρατιωτικά οχήματα έχουν μεταβεί σε στρατιωτική φρουρά στην συνοριακή πόλη Ρεγιάχανλι στην Χατάι.
Η Άγκυρα προειδοποίησε το καθεστώς της Δαμασκού πως δεν θα ανεχθεί καμία παραβίαση των συνόρων της από Σύρους στρατιώτες, μετά την κατάρριψη του τουρκική μαχητικού από το συριακό στρατό.

Η Άγκυρα επιβεβαιώνει την ανάπτυξη στρατευμάτων

Την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία επιβεβαίωσε Τούρκος αξιωματούχος.














Ο αξιωματούχος δήλωσε, διατηρώντας την ανωνυμία του: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αναπτύσσονται στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων στην επαρχία Χατάι. Η Τουρκία λαμβάνει προφυλάξεις μετά την κατάρριψη του μαχητικού της».
Δεν ανέφερε πόσοι στρατιώτες ή οχήματα μεταφέρονται, όμως είπε ότι σταθμεύουν στις μεθοριακές περιοχές Γιαϊλαντατζί Αλτινόζου και Ρεγιαχανλί της επαρχίας της νότιαςΤουρκίας Χατάι και ότι κατά μήκος των συνόρων αναπτύσσονται και αντιαεροπορικά όπλα.
Τέλος, δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης για κινήσεις στρατευμάτων ανατολικότερα, κατά μήκος των συνόρων στις τουρκικές επαρχίες Γκαζιαντέπ και Σανλιούρφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου