Powered By Blogger

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012


Αφιέρωμα του BBC στον Αντώνη Σαμαρά

«Ο Αντώνης Σαμαράς ασχολείται με την πολιτική το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του». Έτσι ξεκινά το αφιέρωμα του BBC στον Αντώνη Σαμαρά.
























Το βρετανικό δίκτυο λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου παρουσιάζει και αναλύει το προφίλ του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.
«Οικονομολόγος στο επάγγελμα, το όνομά του άρχισε να ακούγεται στις αρχές του 1990 ως υπουργός Εξωτερικών με την εκστρατεία του ενάντια του δικαιώματος να χρησιμοποιείται το όνομα της Μακεδονίας από άλλο κράτος» αναφέρει το άρθρο και προσθέτει ότι το 2010 επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατίας ως αρχηγός της αντιπολίτευσης.
Το δημοσίευμα κάνει μια αναδρομή στο περιβάλλον που μεγάλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και στις επιρροές που είχε. «Κατάγεται από μια πλούσια οικογένεια εμπόρων της Αλεξάνδρειας. Γεννήθηκε στις 23 Μαΐου του 1951 και έλαβε την ελίτ της εκπαίδευσης στο κολλέγιο Αθηνών. Μεγάλωσε σε έναν κύκλο πολύ καλών οικογενειών της Αθήνας, παίζοντας τένις και έχοντας ενδιαφέρον για την πολιτική από μικρή ηλικία. Σε ηλικία 17 ετών κέρδισε το ελληνικό πρωτάθλημα τένις εφήβων. Συνέχισε τις σπουδές του στις ΗΠΑ, σπουδάζοντας πρώτα οικονομικά στο Amherst College και αργότερα στο Harvard Business School.» αναφέρει λέγοντας πως σε ηλικία 26 ετών εκλέγεται βουλευτής. Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον τοποθετεί αρχικά στο υπουργείο Οικονομικών και το 1989 τον καθιστά υπουργό Εξωτερικών.
Το BBC αναφέρει πως το 1992 αποπέμπεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη λόγω της σκληρής στάσης του στο «Μακεδονικό» και της πεποίθησης του ότι κανείς άλλος δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία».
Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας μένει εκτός κόμματος για 10 χρόνια και επιστρέφει το 2004 ενώ το 2009 αναλαμβάνει την ηγεσία κερδίζοντας την Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρει το ρεπορτάζ.
Ανταποκριτής του Reuters αναφέρει ότι από την πλευρά των υποστηρικτών της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει η πεποίθηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει μάθει από τα λάθη του.
Τέλος το BBC αναφέρεται στις προγραμματικές του δηλώσεις λέγοντας ότι έχει υποσχεθεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις με μείωση της φορολογίας και από την άλλη ότι στόχος του είναι να κινητοποιηθούν τα ευρωπαϊκά ταμεία για την κατασκευή έργων και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου