Powered By Blogger

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΝΕΑ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Όπλο στα χέρια Σαμαρά τα «φάουλ» του ΣΥΡΙΖΑ

Επικοινωνιακή αντεπίθεση ετοιμάζει η Συγγρού, λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί η προεκλογική περίοδος.
















Από την επομένη των προηγούμενων εκλογών, στη Ν.Δ. είχε αποφασιστεί να επικρατήσουν χαμηλοί τόνοι και να ποντάρουν κυρίως στα επικοινωνιακά λάθη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και στην απειρία του Α. Τσίπρα
Όπως αποδεικνύεται από το αποτέλεσμα, η επικοινωνιακή πολιτική που ακολούθησε η Συγγρού βγήκε σε καλό, καθώς 
ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπέπεσε σε αρκετά «φάουλ» την προεκλογική περίοδο, παρασυρόμενος, όπως τονίζεται, από τη δημοσκοπική άνοδο του κόμματός του.

Το πρώτο λάθος ήρθε κατά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Γαλλία, όταν δήλωσε πως ελπίζει ο νέος Γάλλος πρόεδρος να εξελιχτεί σε «Ολαντρέου».
Το δεύτερο, το οποίο ενδεχομένως να αποβεί μοιραίο για το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι η φράση του κ. Τσίπρα σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ότι «το νόμισμα δεν είναι φετίχ».
Στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι ο επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την επομένη των εκλογών υποτιμώντας επί της ουσίας την κατάσταση της οικονομίας.
Η φράση του όμως ότι «το νόμισμα δεν είναι φετίχ», κατά τη Ν.Δ. είναι μία ακόμη απόδειξη ότι πίσω από κάθε γραμμή των δηλώσεων του κ. Τσίπρα υπάρχει η προοπτική η χώρα να βρεθεί εκτός ευρώ.
Η δήλωση του κ. Τσίπρα ήρθε μάλιστα, λίγες ώρες μετά τη φράση του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι «η χώρα μπορεί να αντέξει και διακοπή της χρηματοδότησης».
Στη Συγγρού ήδη σχεδιάζουν πως θα εκμεταλλευτούν το νέο δώρο που τους προσέφερε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μόλις λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.
Δυσφορία από τις δηλώσεις Ψωμιάδη
Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο περίμεναν ένα επικοινωνιακό λάθος από τον επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., προκειμένου να «ισορροπήσουν» τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε η παρέμβαση του Παναγιώτη Ψωμιάδη υπέρ της Χρυσής Αυγής.
Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Ν.Δ. στη Βόρεια Ελλάδα είχε χαρακτηρίσει τη Χρυσή Αυγή «αδελφό κόμμα» της Ν.Δ., προκαλώντας δυσφορία στη Συγγρού.
Το νέο λάθος όμως του κ. Τσίπρα μετριάζει τις εντυπώσεις και δίνει την ευκαιρία στον πρόεδρος της Ν.Δ. να εκμεταλλευτεί το επικοινωνιακό λάθος προς όφελός της παράταξής του, καθώς όπως σημειώνεται, αυτό που θυμούνται οι ψηφοφόροι στις κάλπες, είναι οι τελευταίες ατάκες των πολιτικών. 

Το Fair play Σαμαρά

Ο κ. Σαμαράς, αμέσως μετά τη διακαναλική συνέντευξη ξεκίνησε νέα περιοδεία στα εκλογικά περίπτερα της Ν.Δ. στο λεκανοπέδιο. Η Ν.Δ. έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στην Αττική, προκειμένου να ανατραπούν τα αρνητικά ποσοστά του κόμματος στις προηγούμενες εκλογές.
Ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε το εκλογικό περίπτερο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Καλλιθέα, γεγονός που προκάλεσε εντύπωση ακόμα και στα ξένα Μ.Μ.Ε. που τον ακολουθούν στην προεκλογική εκστρατεία.
Το πολιτικό fair play Σαμαρά, φυσικά δεν ακυρώνει τα σχέδια της Ν.Δ. για ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα έπειτα και από τα όσα είπε στην τηλεοπτική του συνέντευξη στη ΝΕΤ.
Το βέβαιο είναι πως η Ν.Δ., με βίντεο, δηλώσεις και συνεντεύξεις στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για το μνημόνιο, τη μετανάστευση και το κόστος του προγράμματος της Κουμουνδούρου, θα επιχειρήσει ένα επικοινωνιακό ντεμαράζ μέχρι την Κυριακή, με στόχο να πείσει ή να μεταπείσει τους ψηφοφόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου